Mercator Spletna trgovina

Vodnik po nakupih

V spletni trgovini Mercator nudimo posebne ugodnosti, ki jih v običajni trgovini ni, prav tako v spletni trgovini veljajo Pika in drugi popusti, ni pa v spletni trgovini možno unovčevati 10% popusta za konec tedna in 25% popust na izbrani izdelek. Naša spletna trgovina je vedno odprta, z dostavo do vrat pa vam prihranimo čas in napor.


Včasih se za določen izdelek hkrati pojavita dve različni ugodnosti, denimo Pika popust in navaden, brezpogojni popust. Ker se popusti ne seštevajo, ste lahko deležni le enega. Če ste ob nakupu registrirani s svojo Pika kartico, boste ob nakupu prejeli Pika popust, če pa boste kupovali brez registrirane Pika kartice, boste deležni popusta, ki velja tudi brez kartice Pika. Odločite se torej lahko za popust, ki je višji, ob upoštevanju pogojev, ki veljajo za njegovo pridobitev. Ob tem bodite pozorni tudi na različne kupone promocijskih aktivnosti za posamezne izdelke.


Trajno znižano

Tako so označeni izdelki, katerim znižana cena velja najmanj 3 mesece. Cena izdelka se lahko v tem časovnem obdobju še dodatno zniža ali se v prodajno promocijo vključi dodatne izdelke. Čas v katerem je izdelek naprodaj po znižani ceni, pa se lahko tudi podaljša, a za najmanj 3 mesece. Popusti iz akcije Trajno znižano! se ne seštevajo z ostalimi popusti in kuponi za popust ali akcijami, razen če to ni izrecno opredeljeno. Izdelki imajo na cenovki pred izdelkom zapisano prejšnjo ceno, ki je prečrtana, znižano ceno in odstotek znižanja.


Gratis

Z oznako »Gratis« označujemo izdelke pri nakupu katerih določeno količino le-teh kupci prejmejo brezplačno (ob nakupu osnovne količine izdelkov je dodatna količina izdelkov gratis). V primeru izdelkov, ki so vključeni v tovrstno aktivnost je osnovna vidna tako, da se z miško premaknete čez označevalec, ob tem se izpiše mehanika. Kupec mora obvezno dodati v košarico tudi gratis izdelek - na izdelku se bo pojavil 100% popust ob izpolnjenem pogoju. Primer: 2+1 gratis - kupec v košarico odloži 3 izdelke.

Aktivnost lahko velja tudi samo s kuponom, kar je razvidno iz označevalca, ki ima pripis KUPON.

Razen v izjemnih primerih se kot gratis izdelek obračuna najcenejši izdelek.

https://trgovina.mercator.si/market/brskaj#discounts=101,108,110,111;offset=0


Več se splača

Tako so označeni izdelki, katerim znižana cena velja izključno ob izpolnitvi pogoja nakupa večje količine izdelkov. Izdelki imajo na cenovki zapisano prodajno ceno za nakup enega kosa blaga in znižano ceno za nakup s pogojem večje količine blaga in odstotek popusta, ki se prizna na celotno količino ob izpolnitvi pogoja. Pogoj števila kosov je zapisan v obliki primer:

2 ALI VEČ = 1 KOS, 3 ALI VEČ = 1 KOS itd.


Akcija

Tako so označeni izdelki, katerim smo znižali prejšnjo ceno. Izdelki imajo na cenovki pred izdelkom zapisano prejšnjo ceno, ki je prečrtana, znižano ceno in odstotek znižanja. Akcija velja za vse kupce, za njeno uveljavitev ne potrebujete Pika kartice.


Posebna ponudba

Tako so označeni izdelki, ki imajo glede na istovrstni izdelek ugodnejšo ceno na enoto mere ali posebna promocijska pakiranja z dodano vrednostjo. Lahko v obliki večje količine ali dodatnega gratis izdelka v pakiranju ali darila ipd. Izdelki so lahko označeni tudi z oznako MAXX na izdelku. Na izdelke vključene v posebno ponudbo ne priznavamo dodatnih popustov in se izključujejo s preostalimi kuponi za popust, razen če ni izrecno opredeljeno drugače. Izdelki imajo na cenovki pred izdelkom zapisano posebna ponudba in prodajno ceno.


Pika akcija

Tako so označeni izdelki, katerim smo znižali prejšnjo ceno izključno za imetnike Pika kartice. Izdelki imajo na cenovki pred izdelkom zapisano PIKA CENO, ki je znižana cena za imetnike Pika kartice in REDNO CENO, ki je prodajna ceno za kupce, ki nimajo Pika kartice in odstotek znižanja v obliki PIKA PRIHRANKA.


Popust s kuponom

Pri izdelkih, ki so označeni s kuponskim popustom – prepoznate jih po tem, da je višina popusta označena s črtkastim robom in škarjicami - je potrebno pred zaključkom nakupa v polje PROMOCIJSKA KODA vnesti kupon (primer KUPON-SILAN2).

Kupone najdete v letakih, promocijskih knjižicah in na računih, ki jih prejmete na blagajni ali pa ob posebnih aktivnostih.


Moje znamke

S to oznako označujemo izdelke priznanih blagovnih znamk po izboru Mercatorja.


Novo

Tako označujemo izdelke, ki so novost v ponudbi posamezne prodajalne (ni nujno, da gre za nove izdelke na trgu, temveč za nove izdelke na prodajni polici izbrane prodajalne) ali izdelke, ki so novi na trgu (prenovljena embalaža, nov okus, povsem nov izdelek). Izdelek je tako označen največ 90 dni po sistemski uvedbi v asortiman, medtem, ko je na polici lahko označen tudi krajši čas (odvisno od logistične poti izdelka do police – prva pojavnost izdelka na polici).


Maxx!

Tako so označeni izdelki, pri katerih potrošnik dobi več po isti ceni, kot jo ima osnovni izdelek v ponudbi; ali dobi večjo količino ali več kosov kot ob nakupu osnovnega izdelka v ponudbi.


Darilo

Z označevalcem »Darilo« so označeni izdelki, ob nakupu katerih kupec prejme darilo, ki je lahko pogojeno z nakupom izbranih izdelkov, izbrane blagovne znamke in podobno. Kupec podrobnejše informacije o darilu vidi, če z miško zapelje preko označevalca. Podrobnosti so običajno navedene tudi na banerjih, ki se pojavljajo med izdelki na različnih kategorijah.


Eko izdelki

Z označevalcem »Eko« so označeni živilski izdelki, ki so prejeli certifikat s strani uradno pooblaščene kontrolne organizacije. EKO certifikat je dokument, s katerim se potrjuje skladnost pridelave, predelave, pakiranja, skladiščenja in transporta ekoloških pridelkov, živil in krmil, z veljavnimi predpisi za ekološko kmetijstvo.


Ecolabel flower

Znak za okolje Evropske unije (Ecolabel flower oziroma okoljska marjetica) je zelo zanimiv instrument zagotavljanja varstva okolja, ki je prostovoljen in osnovan na tržni osnovi. Znak odlikuje proizvode oziroma storitve, ki zadovoljujejo visoke okoljske standarde ter visoka merila glede uporabnosti.

»Okoljska marjetica« pomeni za njenega pridobitelja dodano vrednost in konkurenčno prednost na rastočem trgu blaga in storitev. Znak za okolje je znak, ki ga je Evropska unija vpeljala v svoj pravni red že od leta 1992, njegovega pridobitelja pa zavezuje k trajni strategiji varovanja okolja v največji možni meri v celotnem življenjskem obdobju proizvodov oziroma storitev, ki jih ponuja tržišču.

Več o okoljski marjetici:https://bit.ly/2BGaWwg


Izdelek ni primeren za otroke mlajše od 3 let

Z označevalcem so označeni izdelki, ki bi lahko bili nevarni za otroke, mlajše od 3 let. Navodila z navedbo o posebnih nevarnostih se nahajajo v navodilih za uporabo, ki jih boste prejeli ob nakupu. Ta omejitev ne velja za igrače, ki so zaradi svojega delovanja, velikosti, posebnosti, lastnosti ali iz drugih tehtnih razlogov, očitno neprimerne za otroke mlajše od 3 let.


Radi imamo domače

Tako označujemo slovenske izdelke lokalnih slovenskih pridelovalcev in proizvajalcev.


Iz Slovenije

Naj vas srček vodi k ponudbi iz Slovenije. V trgovini boste našli oznake, ki so vam v pomoč pri prepoznavanju naše ponudbe domačih izdelkov. Naj vas srčki vodijo k ponudbi svežega mesa, sadja in zelenjave ter drugih izdelkov.


Pridelano v Sloveniji

Pridelano v Sloveniji uporabljamo za označitev svežega sadja in zelenjave, pridelane v Sloveniji, oziroma slovenskega porekla.


Vzrejeno v Sloveniji

Vzrejeno v Sloveniji se uporablja samo za označitev svežega mesa (perutnina, svinjina in kunčje meso), katerega vse faze od vzreje naprej so izvedene v Sloveniji.


Rejeno v Sloveniji

Rejeno v Sloveniji se uporablja samo za označitev svežega mesa teletine in govedine, katerega vse faze od reje naprej so izvedene v Sloveniji.


Izbrana kakovost

Zaščitni znak »izbrana kakovost Slovenija« je namenjen kmetijskim pridelkom oziroma živilom, ki so pridelani in predelani v Sloveniji.

Aktivnost laho velja tudi samo s kuponom, kar je razvidno iz označevalca, ki ima pripis KUPON.


Brez laktoze

Z označevalcem »brez laktoze« označujemo izdelke, ki ne vsebujejo laktoze.


Brez glutena

Z označevalcem »brez glutena« označujemo izdelke, ki ne vsebujejo glutena.


Oznako uporabljamo za izdelke, ki jih ob nedeljah ne dostavljamo.


Samo na spletu

Z označevalsem »Samo na spletu« označujemo izdelke, ki so za prodajo na voljo zgolj v spletni trgovini Mercator.


Lumpi klub

S tem označevalcem so označeni izdelki otroškega sveta, na katere člani Lumpi kluba prejmejo Lumpi točke. Z dovolj zbranimi točkami pridobijo kupon, ki ga lahko uporabijo kot popust ob nakupu izdelkov otroškega sveta. Več o Lumpi klubu si lahko preberete tukaj.


x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene