Mercator Spletna trgovina

Vodnik po nakupih

Včasih se za določen izdelek hkrati pojavita dve različni ugodnosti, denimo Pika popust in navaden, brezpogojni popust. Ker se popusti ne seštevajo, ste lahko deležni le enega. Če ste ob nakupu registrirani s svojo Pika kartico, boste ob nakupu prejeli Pika popust, če pa boste kupovali brez registrirane Pika kartice, boste deležni popusta, ki velja tudi brez kartice Pika. Odločite se torej lahko za popust, ki je višji, ob upoštevanju pogojev, ki veljajo za njegovo pridobitev. Ob tem bodite pozorni tudi na različne kupone promocijskih aktivnosti za posamezne izdelke.


Trajno znižano

S takim označevalcev označujemo izdelke, ki so znižani najmanj 6 mesecev. Cena izdelka se lahko v tem časovnem obdobju še dodatno zniža oziroma se v prodajno promocijo vključi nove izdelke. Znižana cena velja ob vsakem nakupu s pika kartico ali brez. Popusti se med seboj ne seštevajo. Čas, v katerem je izdelek naprodaj po znižani ceni, pa se lahko tudi podaljša za naslednjih najmanj 6 mesecev. Popusti iz akcije Trajno znižano se ne seštevajo z ostalimi popusti oziroma akcijami in se izključujejo s preostalimi kuponi za popust razen če ni izrecno opredeljeno drugače. Na polici je znižana cena za te izdelke navedena z novo ceno, staro ceno in % znižanja.


Gratis

Z oznako »Gratis« označujemo izdelke pri nakupu katerih določeno količino le-teh kupci prejmejo brezplačno (ob nakupu osnovne količine izdelkov je dodatna količina izdelkov gratis). V primeru izdelkov, ki so vključeni v tovrstno aktivnost je osnovna vidna tako, da se z miško premaknete čez označevalec, ob tem se izpiše mehanika. Kupec mora obvezno dodati v košarico tudi gratis izdelek - na izdelku se bo pojavil 100% popust ob izpolnjenem pogoju. Primer: 2+1 gratis - kupec v košarico odloži 3 izdelke.

Aktivnost lahko velja tudi samo s kuponom, kar je razvidno iz označevalca, ki ima pripis KUPON.

Razen v izjemnih primerih se kot gratis izdelek obračuna najcenejši izdelek.

https://trgovina.mercator.si/market/brskaj#discounts=101,108,110,111;offset=0


Več se splača

Z akcijsko mehaniko več se splača, označujemo izdelke, pri katerih je za pridobitev določenega popusta, potrebno izpolniti pogoj določene količine. V Mercator letakih in naši spletni trgovini se ob tovrstnih izdelkih zapiše mehanika, pogoj število izdelkov, za pridobitev popusta, ki se nato obračuna na celotno količino.

Primer ob zapisu pogoja 3 kos ali več (lahko je 2 kos, 4 kos itd..), se določen odstotek popusta prizna na vse 3 kose oz. tudi na vse nadaljnje, kar je več kot 3.

Torej, bodite pozorni na izdelke, ki so označeni z označevalci Več se splača. Ob nakupu več kosov se vsi izdelki obračunajo po znižani ceni. Za točno mehaniko popusta, se pri izbranem izdelku z miško postavite na označevalec in prikazalo se vam bo tekstovno obvestilo s točno definirano mehaniko popusta.


Akcija, Popust

Tako so označeni izdelki z znižano Mercatorjevo redno maloprodajno ceno in so vključeni v redne, hipermarket, supermarket ali sezonske akcije (izdelki  sezonske narave) ter lokalne akcije (ki se izvajajo v eni ali več trgovinah enot). Izdelki, označeni z označevalcem »AKCIJA«, so predstavljeni v aktualnih Mercatorjevih letakih ali drugih javno dostopnih medijih, kjer je navedena tudi veljavnost akcije.

Akcije so krajše od enega meseca. Tako označujemo tudi izdelke v kakršni koli posebni pospeševalno - prodajni aktivnosti (ponudbe z dodatnimi izdelki gratis, ponudbe več se splača, popusti za blagovne znamke in blagovne skupine izdelkov). Za izdelke, ki imajo znižano ceno, je redna in akcijska cena zapisana na censkem listku pred izdelkom.

Aktivnost lahko velja tudi samo s kuponom, kar je razvidno iz označevalca, ki ima pripis KUPON.


Posebna ponudba

Tako so označeni izdelki, ki so bodisi novost, bodisi gre za izdelke, ki so podvrženi hitrim spremembam cen, kot so borzni izdelki sadja in zelenjave ter svežega mesa, bodisi izdelki, ki niso bili dovolj časa na polici, da bi jih lahko označili z dvojno ceno, torej redno in znižano ceno. Oznaka se uporablja tudi za izdelke, ki sodijo v posebne tematske skupine, sezonski izdelki ali so del posebne ponudbe za označevanje izdelkov na polici v dogovoru z dobavitelji.

Izdelki so lahko oglaševani v rednem ali tematskem katalogu ali pa se oznaka uporablja samo na prodajnem mestu.


Pika prihranek

Tako označujemo izdelke z bodisi znižano Mercatorjevo redno maloprodajno ceno in se znižanje prizna izključno imetnikom Pika kartice, bodisi izdelke v različnih posebnih pospeševalno-prodajnih aktivnostih za Pika kartico (imetnikom Pika kartice priznavamo večkratne pike, dodatne pike, menjavo pik za popust).

Z označevalcem so označeni izdelki, ki jih predstavljamo izključno imetnikom Pika kartice, ali pa so objavljeni v Mercatorjevih letakih in javno dostopnih medijih, kjer je navedena tudi veljavnost ugodnosti za izdelke. Na ploščici izdelka je spodaj izpisana redna cena ter cena, ki kupcu pripada ob nakupu s Pika kartico.

Aktivnost laho velja tudi samo s kuponom, kar je razvidno iz označevalca, ki ima pripis KUPON.


Popust s kuponom

Pri izdelkih, ki so označeni s kuponskim popustom – prepoznate jih po tem, da je višina popusta označena s črtkastim robom in škarjicami - je potrebno pred zaključkom nakupa v polje PROMOCIJSKA KODA vnesti kupon (primer KUPON-SILAN2).

Kupone najdete v letakih, promocijskih knjižicah in na računih, ki jih prejmete na blagajni ali pa ob posebnih aktivnostih.


Moje znamke

S tem označevalcem Moje znamke označujemo izdelke izbranih in priznanih blagovnih znamk, ki so v Mercatorjevih trgovinah in komunikaciji posebej izpostavljeni.


Novo

Tako označujemo izdelke, ki so novost v ponudbi posamezne prodajalne (ni nujno, da gre za nove izdelke na trgu, temveč le za nove izdelke na prodajni polici izbrane prodajalne) ali izdelke, ki so novi na trgu (prenovljena embalaža, nov okus, povsem nov izdelek). Izdelek je tako označen 5 mesecev po sistemski uvedbi v asortiman, medtem ko je na polici lahko označen tudi krajši čas (odvisno od logistične poti izdelka do police - prva pojavnost izdelka na polici).


Maxx!

Tako so označeni izdelki, pri katerih potrošnik dobi več po isti ceni, kot jo ima osnovni izdelek v ponudbi; ali dobi večjo količino ali več kosov kot ob nakupu osnovnega izdelka v ponudbi.


Darilo

Z označevalcem »Darilo« so označeni izdelki, ob nakupu katerih kupec prejme darilo, ki je lahko pogojeno z nakupom izbranih izdelkov, izbrane blagovne znamke in podobno. Kupec podrobnejše informacije o darilu vidi, če z miško zapelje preko označevalca. Podrobnosti so običajno navedene tudi na banerjih, ki se pojavljajo med izdelki na različnih kategorijah.


Eko izdelki

Z označevalcem »Eko« so označeni živilski izdelki, ki so prejeli certifikat s strani uradno pooblaščene kontrolne organizacije. EKO certifikat je dokument, s katerim se potrjuje skladnost pridelave, predelave, pakiranja, skladiščenja in transporta ekoloških pridelkov, živil in krmil, z veljavnimi predpisi za ekološko kmetijstvo.


Ecolabel flower

Znak za okolje Evropske unije (Ecolabel flower oziroma okoljska marjetica) je zelo zanimiv instrument zagotavljanja varstva okolja, ki je prostovoljen in osnovan na tržni osnovi. Znak odlikuje proizvode oziroma storitve, ki zadovoljujejo visoke okoljske standarde ter visoka merila glede uporabnosti.

»Okoljska marjetica« pomeni za njenega pridobitelja dodano vrednost in konkurenčno prednost na rastočem trgu blaga in storitev. Znak za okolje je znak, ki ga je Evropska unija vpeljala v svoj pravni red že od leta 1992, njegovega pridobitelja pa zavezuje k trajni strategiji varovanja okolja v največji možni meri v celotnem življenjskem obdobju proizvodov oziroma storitev, ki jih ponuja tržišču.

Več o okoljski marjetici:https://bit.ly/2BGaWwg


Izdelek ni primeren za otroke mlajše od 3 let

Z označevalcem so označeni izdelki, ki bi lahko bili nevarni za otroke, mlajše od 3 let. Navodila z navedbo o posebnih nevarnostih se nahajajo v navodilih za uporabo, ki jih boste prejeli ob nakupu. Ta omejitev ne velja za igrače, ki so zaradi svojega delovanja, velikosti, posebnosti, lastnosti ali iz drugih tehtnih razlogov, očitno neprimerne za otroke mlajše od 3 let.


Radi imamo domače

Z označevalcem »Radi imamo domače« označujemo slovenske izdelke lokalnih slovenskih pridelovalcev in proizvajalcev.


Iz Slovenije

Naj vas srček vodi k ponudbi iz Slovenije. V spletni trgovini boste našli oznake, ki so vam v pomoč pri prepoznavanju naše ponudbe domačih izdelkov. Naj vas srčki vodijo k ponudbi svežega mesa, sadja in zelenjave ter drugih izdelkov.


Pridelano v Sloveniji

Pridelano v Sloveniji uporabljamo za označitev svežega sadja in zelenjave, pridelane v Sloveniji, oziroma slovenskega porekla.


Vzrejeno v Sloveniji

Oznako uporabljamo za označitev svežega mesa. Vzrejeno v Sloveniji se uporablja samo za označitev mesa (perutnina, svinjina in kunčje meso), katerega vse faze od vzreje naprej so izvedene v Sloveniji.


Rejeno v Sloveniji

Oznako uporabljamo za označitev svežega mesa. Rejeno v Sloveniji - enako kot predhodno, vendar le za teletino in govedino.


Izbrana kakovost

Zaščitni znak »izbrana kakovost Slovenija« je namenjen kmetijskim pridelkom oziroma živilom, ki so pridelani in predelani v Sloveniji.

Aktivnost laho velja tudi samo s kuponom, kar je razvidno iz označevalca, ki ima pripis KUPON.


Brez laktoze

Z označevalcem »brez laktoze« označujemo izdelke, ki ne vsebujejo laktoze.


Brez glutena

Z označevalcem »brez glutena« označujemo izdelke, ki ne vsebujejo glutena.


Oznako uporabljamo za izdelke, ki jih ob nedeljah ne dostavljamo.


Samo na spletu

Z označevalsem »Samo na spletu« označujemo izdelke, ki so za prodajo na voljo zgolj v spletni trgovini Mercator.


Lumpi klub

S tem označevalcem so označeni izdelki otroškega sveta, na katere člani Lumpi kluba prejmejo Lumpi točke. Z dovolj zbranimi točkami pridobijo kupon, ki ga lahko uporabijo kot popust ob nakupu izdelkov otroškega sveta. Več o Lumpi klubu si lahko preberete tukaj.


x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene