Vodnik po nakupih

Gratis

Z oznako »Gratis« označujemo izdelke pri nakupu katerih določeno količino le-teh kupci prejmejo brezplačno (ob nakupu osnovne količine izdelkov je dodatna količina izdelkov gratis). V primeru izdelkov, ki so vključeni v tovrstno aktivnost je osnovna vidna tako, da se z miško premaknete čez označevalec, ob tem se izpiše mehanika. Kupec mora obvezno dodati v košarico tudi gratis izdelek -> na izdelku se bo pojavil 100% popust ob izpolnjenem pogoju. Primer: 2+1 gratis -> kupec v košarico odloži 3 izdelke.

Aktivnost lahko velja tudi samo s kuponom, kar je razvidno iz označevalca, ki ima pripis KUPON.

Razen v izjemnih primerih se kot gratis izdelek obračuna najcenejši izdelek.

https://trgovina.mercator.si/market/brskaj#discounts=101,108,110,111;offset=0


Akcija, Popust

Z označevalcem »Akcija« so označeni izdelki, ki imajo znižano Mercatorjevo redno maloprodajno ceno in so vključeni v redne, hipermarket, supermarket ali sezonske akcije (izdelki sezonske narave) ter lokalne akcije (le-te se izvajajo na ravni ene ali več enot).

Z označevalcem »Akcija« lahko označujemo tudi izdelke, ki so vključeni v kakršnekoli pospeševalno prodajne aktivnosti specifičnega značaja (npr.: gratis ponudbe, ponudbe izdelkov, ki se jim cena znižuje z nakupom večjih količin, popusti na blagovne znamke in blagovne skupine izdelkov).

Aktivnost lahko velja tudi samo s kuponom, kar je razvidno iz označevalca, ki ima pripis KUPON.


Super cena

Tako so označeni izdelki, za katere velja ugodna cena v primerjavi s konkurenco. Izdelki so oglaševani v akcijskem letaku in na prodajnem mestu.


Pika prihranek

Z označevalci za »Pika prihranek« označujemo izdelke, ki imajo bodisi znižano Mercatorjevo redno maloprodajno ceno in se znižanje prizna izključno imetnikom Pika kartice, bodisi izdelki, ki so vključeni v različne pospeševalno prodajne aktivnosti za Pika kartico, ki so specifičnega značaja (izdelki za katere imetnikom Pika kartice priznamo večkratnike pik, dodatne pike, menjavo pik za popust).

Z označevalcem so označeni izdelki, ki jih predstavljamo v komunikacijskih kanalih, ki so namenjeni izključno imetnikom Pika kartice ali pa so objavljeni v Mercatorjevih letakih in javno dostopnih medijih, kjer je navedena tudi veljavnost ugodnosti za izdelke.

Aktivnost laho velja tudi samo s kuponom, kar je razvidno iz označevalca, ki ima pripis KUPON.


Popust s kuponom

Pri izdelkih, ki so označeni s kuponskim popustom – prepoznate jih po tem, da je višina popusta označena s črtkastim robom in škarjicami - je potrebno pred zaključkom nakupa v polje PROMOCIJSKA KODA vnesti kupon (primer KUPON-SILAN2).

Kupone najdete v letakih, promocijskih knjižicah in na računih, ki jih prejmete na blagajni ali pa ob posebnih aktivnostih.


Moje znamke

S tem označevalcem »Moje znamke« označujemo izdelke izbranih in priznanih blagovnih znamk, ki so v Mercatorjevih trgovinah in komunikaciji posebej izpostavljeni.


Novo

Z označevalcem »Novo« označujemo izdelke, ki so novost v ponudbi posamezne prodajalne (ni nujno, da gre za nove izdelke na trgu, temveč le za nove izdelke na prodajalni polici izbrane prodajalne) ali izdelke, ki so novi na trgu (prenovljena embalaža, nov okus, povsem nov izdelek). Izdelek je tako označen 5 mesecev po sistemski uvedbi v asortiman, medtem ko je na polici lahko označen tudi krajši čas (odvisno od logistične poti izdelka do police - prva pojavnost izdelka na polici).


Maxx!

Tako so označeni izdelki, pri katerih potrošnik dobi več po isti ceni, kot jo ima osnovni izdelek v ponudbi; ali dobi večjo količino ali več kosov kot ob nakupu osnovnega izdelka v ponudbi.


Darilo

Z označevalcem »Darilo« so označeni izdelki, ob nakupu katerih kupec prejme darilo, ki je lahko pogojeno z nakupom izbranih izdelkov, izbrane blagovne znamke in podobno. Kupec podrobnejše informacije o darilu vidi, če z miško zapelje preko označevalca. Podrobnosti so običajno navedene tudi na banerjih, ki se pojavljajo med izdelki na različnih kategorijah.


Eko izdelki

Z označevalcem »Eko« so označeni živilski izdelki, ki so prejeli certifikat s strani uradno pooblaščene kontrolne organizacije. EKO certifikat je dokument, s katerim se potrjuje skladnost pridelave, predelave, pakiranja, skladiščenja in transporta ekoloških pridelkov, živil in krmil, z veljavnimi predpisi za ekološko kmetijstvo.


Ecolabel flower

Znak za okolje Evropske unije (Ecolabel flower oziroma okoljska marjetica) je zelo zanimiv instrument zagotavljanja varstva okolja, ki je prostovoljen in osnovan na tržni osnovi. Znak odlikuje proizvode oziroma storitve, ki zadovoljujejo visoke okoljske standarde ter visoka merila glede uporabnosti.

»Okoljska marjetica« pomeni za njenega pridobitelja dodano vrednost in konkurenčno prednost na rastočem trgu blaga in storitev. Znak za okolje je znak, ki ga je Evropska unija vpeljala v svoj pravni red že od leta 1992, njegovega pridobitelja pa zavezuje k trajni strategiji varovanja okolja v največji možni meri v celotnem življenjskem obdobju proizvodov oziroma storitev, ki jih ponuja tržišču.

Več o okoljski marjetici: https://bit.ly/2BGaWwg


Izdelek ni primeren za otroke mlajše od 3 let

Z označevalcem so označeni izdelki, ki bi lahko bili nevarni za otroke, mlajše od 3 let. Navodila z navedbo o posebnih nevarnostih se nahajajo v navodilih za uporabo, ki jih boste prejeli ob nakupu. Ta omejitev ne velja za igrače, ki so zaradi svojega delovanja, velikosti, posebnosti, lastnosti ali iz drugih tehtnih razlogov, očitno neprimerne za otroke mlajše od 3 let.


Radi imamo domače

Z označevalcem »Radi imamo domače« označujemo slovenske izdelke lokalnih slovenskih pridelovalcev in proizvajalcev.


Iz Slovenije

Naj vas srček vodi k ponudbi iz Slovenije. V trgovini boste našli nove oznake, ki so vam v pomoč pri prepoznavanju naše ponudbe domačih izdelkov. Naj vas srčki vodijo k ponudbi svežega mesa, sadja in zelenjave ter drugih dobrot.


Pridelano v Sloveniji

»Pridelano v Sloveniji« uporabljamo za označitev svežega sadja in zelenjave, pridelane v Sloveniji, oziroma slovenskega porekla.


Vzrejeno v Sloveniji

Oznako uporabljamo za označitev svežega mesa. »Vzrejeno v Sloveniji« se uporablja samo za označitev mesa (perutnina, svinjina, kunčje meso), katerega vse faze od vzreje naprej so izvedene v Sloveniji.


Rejeno v Sloveniji

»Rejeno v Sloveniji« - enako kot predhodno, vendar le za teletino in govedino.


Izbrana kakovost

Zaščitni znak »izbrana kakovost Slovenija« je namenjen kmetijskim pridelkom oziroma živilom, ki so pridelani in predelani v Sloveniji.

Aktivnost laho velja tudi samo s kuponom, kar je razvidno iz označevalca, ki ima pripis KUPON.


Brez laktoze

Z označevalcem »brez laktoze« označujemo izdelke, ki ne vsebujejo laktoze.


Brez glutena

Z označevalcem »brez glutena« označujemo izdelke, ki ne vsebujejo glutena.


Oznako uporabljamo za izdelke, ki jih ob nedeljah ne dostavljamo.


Več se splača

Bodite pozorni na izdelke, ki so označeni z označevalci Več se splača. Ob nakupu več kosov se vsi izdelki obračunajo po znižani ceni. Za točno mehaniko popusta, se pri izbranem izdelku z miško postavite na označevalec in prikazalo se vam bo tekstovno obvestilo s točno definirano mehaniko popusta.

x white logo