Vodnik po nakupih

Akcija, Popust

Z označevalcem »AKCIJA« so označeni izdelki, ki imajo znižano Mercatorjevo redno maloprodajno ceno in so vključeni v redne, hipermarket, supermarket ali sezonske akcije (izdelki sezonske narave) ter lokalne akcije (le-te se izvajajo na ravni ene ali več enot).

Z označevalcem »AKCIJA« lahko označujemo tudi izdelke, ki so vključeni v kakršnekoli pospeševalno prodajne aktivnosti specifičnega značaja (npr.: gratis ponudbe, ponudbe izdelkov, ki se jim cena znižuje z nakupom večjih količin, popusti na blagovne znamke in blagovne skupine izdelkov).

Aktivnost lahko velja tudi samo s kuponom, kar je razvidno iz označevalca, ki ima pripis KUPON.


Gratis

Z oznako Gratis označujemo izdelke pri nakupu katerih določeno količino le-teh kupci prejmejo brezplačno (ob nakupu osnovne količine izdelkov je dodatna količina izdelkov gratis). V primeru izdelkov, ki so vključeni v tovrstno aktivnost je osnovna vidna tako, da se z miško premaknete čez označevalec, ob tem se izpiše mehanika.

Aktivnost lahko velja tudi samo s kuponom, kar je razvidno iz označevalca, ki ima pripis KUPON.

Razen v izjemnih primerih se kot gratis izdelek obračuna najcenejši izdelek.


Pika prihranek

Z označevalci za »PIKA PRIHRANEK« označujemo izdelke, ki imajo bodisi znižano Mercatorjevo redno maloprodajno ceno in se znižanje prizna izključno imetnikom Pika kartice, bodisi izdelki, ki so vključeni v različne pospeševalno prodajne aktivnosti za Pika kartico, ki so specifičnega značaja (izdelki za katere imetnikom Pika kartice priznamo večkratnike pik, dodatne pike, menjavo pik za popust). Z označevalcem so označeni izdelki, ki jih predstavljamo v komunikacijskih kanalih, ki so namenjeni izključno imetnikom Pika kartice ali pa so objavljeni v Mercatorjevih letakih in javno dostopnih medijih, kjer je navedena tudi veljavnost ugodnosti za izdelke.

Aktivnost laho velja tudi samo s kuponom, kar je razvidno iz označevalca, ki ima pripis KUPON.


Spletna ugodnost    

Z označevalcem »SPLETNA UGODNOST« so označeni izdelki, ki imajo znižano Mercatorjevo redno maloprodajno ceno in so vključeni v posebne spletne aktivnosti ter ne veljajo v ostalih poslovalnicah Mercatorja.