Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Ravioli s pašteto iz posoške postrvi v limonini omaki

Čas priprave: 75 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Jajca M, Mercator, prosta reja, 6 jajc , jajc: 3
  • Moka Bio Zone, 300 g
  • Pašteta Argeta, Posoška postrv, 95 g , kosov: 1
  • Pasirana skuta, 100 g
  • Trdi sir ali parmezan, 110 g
  • Smetana za kuhanje, 200 ml
  • Maslo, 80 g
  • Limonina lupinica, kosov: 1
  • Limone, jedilnih žlic: 2
  • Peteršilj, jedilnih žlic: 1
  • Jajca M, Mercator, prosta reja, 6 jajc , jajc: 3
  • Moka Bio Zone, 300 g
  • Pašteta Argeta, Posoška postrv, 95 g , kosov: 1
  • Pasirana skuta, 100 g
  • Trdi sir ali parmezan, 110 g
  • Smetana za kuhanje, 200 ml
  • Maslo, 80 g
  • Limonina lupinica, kosov: 1
  • Limone, jedilnih žlic: 2
  • Peteršilj, jedilnih žlic: 1
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Testo:

  1. V multipraktik ubijemo jajca in stresemo moko.
  2. Miksamo 1-2 minuti, nato pa testo stisnemo v kepo.
  3. Če nimamo multipraktika, testo mešamo z rokami ali kuhinjskim robotom, dokler ni voljno.
  4. Kepo zavijemo v prozorno folijo za živila in jo pustimo počivati 30 minut na sobni temperaturi.

Nadev:

  1. Skupaj zmešamo pašteto Argeta posoška postrv, skuto in fino nariban parmezan (50 g).
  2. Nadev solimo in popramo po okusu.

Oblikovanje:

  1. Delovno površino pomokamo, moka pa naj bo vedno na dosegu roke.
  2. Testo razdelimo na pol.
  3. Na plano potegnemo valjar in z njim enakomerno razvaljamo kos testa do debeline 2-3 igralnih kart.
  4. Najprej se moramo odločiti glede oblike raviolov - lahko so kvadratni ali okrogli. Pri kvadratnih je manj ostanka testa, ki ga je v drugo občutno težje razvaljati.
  5. Iz testa izrežemo dva trakova, široka približno 4 cm.
  6. Z dresirno vrečko ali žličko po sredini enega traka nanizamo kupčke nadeva. Nadeva naj bo za dobro polovico žličke.
  7. Med kupčki naj bo razmak enak izbrani širini traku (približno 4 cm).
  8. Testo okoli kupčkov nadeva s prstom malce navlažimo z vodo.
  9. Trak testa prekrijemo z drugim trakom, nato pa testo s prsti pritisnemo okoli kupčkov, pri tem pa pazimo, da ne ujamemo zraka.
  10. Za kvadratne raviole z nožem preprosto prerežemo na polovici med kupčki nadeva.
  11. Za okrogle raviole pa z modelčkom za piškote izrežemo raviol tako, da je nadev na sredini.
  12. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo celega testa in nadeva.

Kuha:

  1. Zavremo veliko količino vode in jo dobro solimo.
  2. Sveže raviole kuhamo približno 5 minut.

Limonina omaka:

  1. Maslo razdelimo na 5 enakih delov.
  2. V širšo ponev vlijemo smetano za kuhanje in nastrgamo limonino lupinico.
  3. Nad srednjim-visokim ognjem mešamo z metlico skoraj do vretja.
  4. Ogenj zmanjšamo, nato v omako postopoma primešamo kocke masla - eno za drugo.
  5. Zdaj dodamo še parmezan (60 g) in pomešamo.
  6. V omako stresemo raviole, z njimi pa tudi nekaj tekočine, v kateri so se kuhali.
  7. Solimo in popramo po okusu.
  8. Če je omaka pregosta, dodamo še malo tekočine, v kateri so se kuhali ravioli.
  9. Ponev odstavimo, vse skupaj pa pokapljamo z dvema žlicama limoninega soka in potresemo z nasekljanim peteršiljem.

Kdo bi si mislil, da lahko izjemne raviole pripravimo kar sami v domači kuhinji? Potrebujemo le izvrstne sestavine in malce truda.

Testo za raviole je klasično in preprosto, v njihovem slastnem jedru pa kraljuje Argeta Posoška postrv. Gre za spoštovanja vreden izdelek tako po okusu kot po njegovem ozadju. Ta pašteta je namreč nastala kot skupno prizadevanje Argete in Mercatorja, da rešita tolminsko ribogojnico Faronika iz krize, ki jo je s seboj prinesel koronavirus.

K raviolom s pašteto iz šarenke pa se odlično poda gosta in bogata, a osvežilna limonina omaka, ki se nama je vtisnila v spomin med nedavnim bluzenjem po jugu Italije.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene