Nazaj Natisni

Prvomajski golaž s polento

Čas priprave: 180 min
Avtor: Mercator Gostinstvo
  • Mlade goveje kocke za golaž, 400 g
  • Šalotka, 400 g
  • Korenje, kosov: 1
  • Mleta sladka paprika, ščepcov: 1
  • Rdeča paprika, kosov: 1
  • Mleta kumina, ščepcov: 1
  • Rdeče vino za kuhanje, 3 dcl
  • Goveja jušna osnova, kosov: 1
  • Česen, strokov: 2
  • Repično olje, jedilnih žlic: 3
  • Rumena koruzna polenta Gregurman, 100 g
  • Trajno polnomastno mleko, 3 dcl
  • Bio ekstra deviško oljčno olje, jedilnih žlic: 1
  • Vroča voda, 2 dcl
  • Morska sol v mlinčku: po okusu
  • Mlade goveje kocke za golaž, 400 g
  • Šalotka, 400 g
  • Korenje, kosov: 1
  • Mleta sladka paprika, ščepcov: 1
  • Rdeča paprika, kosov: 1
  • Mleta kumina, ščepcov: 1
  • Rdeče vino za kuhanje, 3 dcl
  • Goveja jušna osnova, kosov: 1
  • Česen, strokov: 2
  • Repično olje, jedilnih žlic: 3
  • Rumena koruzna polenta Gregurman, 100 g
  • Trajno polnomastno mleko, 3 dcl
  • Bio ekstra deviško oljčno olje, jedilnih žlic: 1
  • Vroča voda, 2 dcl
  • Morska sol v mlinčku: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Priprava golaža:

Šalotko nasekljamo in jo dobro prepražimo na olju. Dodamo na kocke narezano meso in počasi dušimo 1 uro. Dodamo vse začimbe, dobro prepražimo in zalijemo z vinom. Prevremo in zalijemo še z govejo osnovo in 5 dl vode. Kuhamo do mehkega. Korenje olupimo in nakockamo, stresemo v golaž in kuhamo še 15 minut.

Priprava polente:

Mleko, vodo in olivno olje zavremo. Solimo ter vmešamo polento. Na blagem ognju kuhamo do mehkega da se zgosti. Priporočen čas kuhanja bele polente je cca. 30 minut in rumene cca. 45 minut. Postrežemo z golažem.

V košarico
V košarico
x white logo