Nazaj Natisni

Ocvirkov kruh

Čas priprave: 900 min
Avtor: Tejani
Avtor: Tejani
  • Pšenična gladka moka, 700 g
  • Sveži kvas, 15 g
  • Trajno polnomastno mleko, 4 dcl
  • Fino mleta morska sol, 20 g
  • Maslo, 200 g
  • Jajca, kosov: 4
  • Ocvirki Radi imamo domače, 100 g
  • Pšenična gladka moka, 700 g
  • Sveži kvas, 15 g
  • Trajno polnomastno mleko, 4 dcl
  • Fino mleta morska sol, 20 g
  • Maslo, 200 g
  • Jajca, kosov: 4
  • Ocvirki Radi imamo domače, 100 g
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Mleko nekoliko segrejemo, dodamo sladkor in kvas ter pustimo vzhajati pri sobni temperaturi. V mešalniku z nastavkom za testo stepemo jajca, dodamo vzhajani kvas in dobro premešamo. Nato počasi dodamo moko, sol in ocvirke, ki smo jih prej prepražili. Dobljena masa bo dokaj redka. Dodamo na kocke narezano maslo in mešamo v mešalniku 20 minut. Testo prekrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za 12 ur.

Nato ga pregnetemo in oblikujemo v hlebec, vanj trikrat zarežemo in ga prekrijemo z vlažno krpo ter pustimo počivati pri sobni temperaturi 30 minut. 
Pečemo pri 175 ˚C, 30-40 minut.

V košarico
V košarico