Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Ombre panna cotta z jagodami in belo čokolado

Čas priprave: 60 min
Avtor: Midvakuhava.si
 • kozarec, kosov: 10
 • Sladka smetana, 500 ml
 • Trajno pol posneto mleko, 250 ml
 • Zamrznjene jagode, 300 g
 • Bela čokolada, 300 g
 • Agar agar, 10 g
 • Beli sladkor: po okusu
 • kozarec, kosov: 10
 • Sladka smetana, 500 ml
 • Trajno pol posneto mleko, 250 ml
 • Zamrznjene jagode, 300 g
 • Bela čokolada, 300 g
 • Agar agar, 10 g
 • Beli sladkor: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Za nami je cel regiment bogatih in kontrastnih okusov, celotno izkušnjo pa mora seveda zaključiti odlična sladica. Kozarčki, ki vsebujejo jagodno panna cotto z belo čokolado že z izgledom vzamejo dih, okus te pa še sezuje.

Za pripravo potrebujemo 10 manjših kozarčkov.

Sladko smetano in mleko zavremo, ogenj zmanjšamo in v posodo vržemo še nalomljeno belo čokolado. Mešamo, da se čokolada stopi, nakar dodamo agar agar. Kuhamo skoraj do vretja, nato odstavimo.

V drugo kozico stresemo zamrznjene jagode in jih nad nizkim ognjem segrevamo, da se zmehčajo in razpustijo. Po želji jih lahko sladkamo, a je že bela čokolada kar sladka. Divje jih spasiramo s paličnim mešalnikom.

Smetanasto maso razdelimo na tri enake dele. V en del vmešamo tri zvrhane žlice, v drugega eno samo zvrhano žlico jagodne osnove, zadnji del pa nesramno ignoriramo.

V kozarčke razporedimo svetlo kremo in jih postavimo v hladilnik, če se nam mudi, pa kar v zamrzovalnik. Ostali kremi morata pridno počakati na sobni temperaturi, da se ne strdita.

Ko se prva krema v kozarčkih učvrsti, dodamo plast svetlejše roza kreme. Po ponovnem strjevanju na hladnem pa kremni trio zaključimo z najbolj barvito kremo.

Vse kozarčke postavi na hladno, da se panna cotta v njih dodobra strdi. Tik pred postrežbo segrej preostalo jagodno osnovo in jo zlij v kozarčke.

Ko v rekordnem času izpraznimo kozarček, po njem še nekaj minut obupano praskamo z žlico. Še dobro, da si lahko privoščimo še enega - saj je praznično obdobje.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene