Ombre panna cotta z jagodami in belo čokolado

- kozarec, kosov: 10
- Sladka smetana, 500 ml
- Trajno pol posneto mleko, 250 ml
- Zamrznjene jagode, 300 g
- Bela čokolada, 300 g
- Agar agar, 10 g
- Beli sladkor: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Za nami je cel regiment bogatih in kontrastnih okusov, celotno izkušnjo pa mora seveda zaključiti odlična sladica. Kozarčki, ki vsebujejo jagodno panna cotto z belo čokolado že z izgledom vzamejo dih, okus te pa še sezuje.
Za pripravo potrebujemo 10 manjših kozarčkov.
Sladko smetano in mleko zavremo, ogenj zmanjšamo in v posodo vržemo še nalomljeno belo čokolado. Mešamo, da se čokolada stopi, nakar dodamo agar agar. Kuhamo skoraj do vretja, nato odstavimo.
V drugo kozico stresemo zamrznjene jagode in jih nad nizkim ognjem segrevamo, da se zmehčajo in razpustijo. Po želji jih lahko sladkamo, a je že bela čokolada kar sladka. Divje jih spasiramo s paličnim mešalnikom.
Smetanasto maso razdelimo na tri enake dele. V en del vmešamo tri zvrhane žlice, v drugega eno samo zvrhano žlico jagodne osnove, zadnji del pa nesramno ignoriramo.
V kozarčke razporedimo svetlo kremo in jih postavimo v hladilnik, če se nam mudi, pa kar v zamrzovalnik. Ostali kremi morata pridno počakati na sobni temperaturi, da se ne strdita.
Ko se prva krema v kozarčkih učvrsti, dodamo plast svetlejše roza kreme. Po ponovnem strjevanju na hladnem pa kremni trio zaključimo z najbolj barvito kremo.
Vse kozarčke postavi na hladno, da se panna cotta v njih dodobra strdi. Tik pred postrežbo segrej preostalo jagodno osnovo in jo zlij v kozarčke.
Ko v rekordnem času izpraznimo kozarček, po njem še nekaj minut obupano praskamo z žlico. Še dobro, da si lahko privoščimo še enega - saj je praznično obdobje.