Nazaj Natisni

Sočni pustni muffini

Čas priprave: 35 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Grški jogurt, 100 ml
  • Beli sladkor, 110 g
  • Moka Bio Zone, 200 g
  • Jajca Bio Zone, kosov: 2
  • Vanilin sladkor, kosov: 1
  • Rum, jedilnih žlic: 1
  • Marelična marmelada, po želji: 1
  • Maslo Bio Zone, 150 g
  • Pecilni prašek, čajnih žličk: 1
  • Morska sol v mlinčku, ščepcov: 1
  • Grški jogurt, 100 ml
  • Beli sladkor, 110 g
  • Moka Bio Zone, 200 g
  • Jajca Bio Zone, kosov: 2
  • Vanilin sladkor, kosov: 1
  • Rum, jedilnih žlic: 1
  • Marelična marmelada, po želji: 1
  • Maslo Bio Zone, 150 g
  • Pecilni prašek, čajnih žličk: 1
  • Morska sol v mlinčku, ščepcov: 1
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Ja, spet je čas pustnih šem, kar pomeni, da prav vsi okoli tebe opletajo s svojimi perfektnimi krofi. Tudi tebi se pošteno zalušta ugriza v okrogle puhavčke, a kaj, ko nimaš časa za njihovo pripravo.

Zaupala ti bova strogo zaupen recept za napihnjene ponaredke, ki so krofom dovolj blizu, da potešijo pustno požrešnost. Gre za ekspresne muffine, ki so vsaj tako sočni, kot so mehki, krofe pa simulirajo s skritim žepkom marmelade.

Sestavine:

  • 110 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 200 g moke
  • 2 jajci
  • 150 g masla
  • 100 ml grškega jogurta
  • 1 žlica ruma
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • termostabilna marelična marmelada

Na obraz si natakni masko in zavihaj rokave. Maslo stopi in ga skupaj z ostalimi mokrimi sestavinami zmešaj v eni posodi, medtem pa druga posoda gosti žurko, na katero so povabljene le suhe sestavine.

Podivjane suhe sestavine kmalu vdrejo na zabavo k mokrim sestavinam in po dobrem miksu nastane lepljiva zmes.

Papirnate modelčke vtakni v pekač za muffine in v njih nadevaj maso do polovice. Na sredino vsakega bazenčka postavi žličko termostabilne marmelade, ki jo z maso hitro zakriješ.

Pečico nažgi na 180 ºC in vanjo pošlji pekač za 20-25 minutni oddih.

Muffinčki se bodo od vsega dobrega malce napihnili, ti pa jih pohvali in potresi s sladkorjem v prahu.

Če si pogumne in neučakane sorte, lahko v muffin zagrizeš že, ko je vroč. Če pa ne želiš zagristi v vrelo marmelado, počakaj, da se ohladi.

Pustni tek!

V košarico
V košarico