Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Sočni pustni muffini

Čas priprave: 35 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Grški jogurt, 100 ml
  • Beli sladkor, 110 g
  • Moka Bio Zone, 200 g
  • Jajca Bio Zone, kosov: 2
  • Vanilin sladkor, kosov: 1
  • Rum, jedilnih žlic: 1
  • Marelična marmelada, po želji: 1
  • Maslo Bio Zone, 150 g
  • Pecilni prašek, čajnih žličk: 1
  • Morska sol v mlinčku, ščepcov: 1
  • Grški jogurt, 100 ml
  • Beli sladkor, 110 g
  • Moka Bio Zone, 200 g
  • Jajca Bio Zone, kosov: 2
  • Vanilin sladkor, kosov: 1
  • Rum, jedilnih žlic: 1
  • Marelična marmelada, po želji: 1
  • Maslo Bio Zone, 150 g
  • Pecilni prašek, čajnih žličk: 1
  • Morska sol v mlinčku, ščepcov: 1
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Ja, spet je čas pustnih šem, kar pomeni, da prav vsi okoli tebe opletajo s svojimi perfektnimi krofi. Tudi tebi se pošteno zalušta ugriza v okrogle puhavčke, a kaj, ko nimaš časa za njihovo pripravo.

Zaupala ti bova strogo zaupen recept za napihnjene ponaredke, ki so krofom dovolj blizu, da potešijo pustno požrešnost. Gre za ekspresne muffine, ki so vsaj tako sočni, kot so mehki, krofe pa simulirajo s skritim žepkom marmelade.

Sestavine:

  • 110 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 200 g moke
  • 2 jajci
  • 150 g masla
  • 100 ml grškega jogurta
  • 1 žlica ruma
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • termostabilna marelična marmelada

Na obraz si natakni masko in zavihaj rokave. Maslo stopi in ga skupaj z ostalimi mokrimi sestavinami zmešaj v eni posodi, medtem pa druga posoda gosti žurko, na katero so povabljene le suhe sestavine.

Podivjane suhe sestavine kmalu vdrejo na zabavo k mokrim sestavinam in po dobrem miksu nastane lepljiva zmes.

Papirnate modelčke vtakni v pekač za muffine in v njih nadevaj maso do polovice. Na sredino vsakega bazenčka postavi žličko termostabilne marmelade, ki jo z maso hitro zakriješ.

Pečico nažgi na 180 ºC in vanjo pošlji pekač za 20-25 minutni oddih.

Muffinčki se bodo od vsega dobrega malce napihnili, ti pa jih pohvali in potresi s sladkorjem v prahu.

Če si pogumne in neučakane sorte, lahko v muffin zagrizeš že, ko je vroč. Če pa ne želiš zagristi v vrelo marmelado, počakaj, da se ohladi.

Pustni tek!

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene