Nazaj Natisni

Široki koruzni rezanci s hruško in radičem

Čas priprave: 30 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Koruzni rezanci, 500 g
  • Rdeča čebula, kosov: 1
  • Radič Treviso, 250 g
  • Hruške, 400 g
  • Maslo, 30 g
  • Belo vino, 50 ml
  • Sladka smetana, 250 ml
  • Sir brie, 200 g
  • Trdi sir ali parmezan: po okusu
  • Fino mleta morska sol: ščepec
  • Mleti črni poper: ščepec
  • Koruzni rezanci, 500 g
  • Rdeča čebula, kosov: 1
  • Radič Treviso, 250 g
  • Hruške, 400 g
  • Maslo, 30 g
  • Belo vino, 50 ml
  • Sladka smetana, 250 ml
  • Sir brie, 200 g
  • Trdi sir ali parmezan: po okusu
  • Fino mleta morska sol: ščepec
  • Mleti črni poper: ščepec
Priprava - po navodilih avtorja recepta

O Božičku je znano marsikaj, a le redkokdo ve, da je njegov najljubši letni čas jesen, samo zaradi njegove obsedenosti s hruškami.

Tako močno jih obožuje, da ne more počakati do sladice, zato mu jih zapakiramo kar v toplo predjed.

Široki koruzni rezanci so odličen poligon za bogato omako izrazitih okusov, ki se nagajivo prepletajo.

Pod vplivom vina se hruške in radič kregata, čigav okus bo prevladal, medtem pa maslo, smetana in brie celotno sceno potrpežljivo mirijo.

Sestavine:

500 g rezancev s koruzno moko

1 srednje veliko rdečo čebulo

250 g treviškega radiča

400 g hrušk

30 g masla

50 ml suhega belega vina

250 ml sladke smetane

200 g brie sira

parmezan

sol

poper

Čebulo olupimo in nasekljamo, hruške pa olupimo, odrešimo pešk in narežemo na krhlje ali koščke. Liste radiča preprosto narežemo na trakove.

V večji ponvi na maslu popražimo čebulo, da postekleni, nakar se zabavi pridružijo še hruške. Pražimo jih 5 minut, nato pa zalijemo z belim vinom in kuhamo nadaljnih 5 minut, nakar v ponev vržemo še radič.

Po 5 minutah praženja v ponev vlijemo sladko smetano, stresemo koščke brie sira ter dodamo poper in sol po okusu. Kuhamo, dokler se sir ne raztopi.

Koruzne rezance skuhamo po navodilih in jih stresemo v ponev z omako.

Dobro jih premešamo, nato pa serviramo v globokih krožnikih. Ne pozabimo na tanke lističe parmezana!

Tako, Božičkova potreba po hruškah je potešena, a se je očitno dobrodušni možakar šele ogrel. Čas je za glavno jed.

V košarico
V košarico
x white logo