Nazaj Natisni

Dvobarvna čokoladna rolada

Čas priprave: 210 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Jajca, kosov: 6
  • Beli sladkor, 180 g
  • Kakav v prahu, 30 g
  • Pšenična gladka moka, 30 g
  • Pecilni prašek, jedilnih žlic: 1
  • Temna čokolada, 150 g
  • Vanilijev ekstrakt, čajnih žličk: 1
  • Mascarpone, 750 g
  • Bela čokolada, 100 g
  • Jajca, kosov: 6
  • Beli sladkor, 180 g
  • Kakav v prahu, 30 g
  • Pšenična gladka moka, 30 g
  • Pecilni prašek, jedilnih žlic: 1
  • Temna čokolada, 150 g
  • Vanilijev ekstrakt, čajnih žličk: 1
  • Mascarpone, 750 g
  • Bela čokolada, 100 g
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Nocoj severni pol osvetljuje polna luna. Kot da ni dovolj, da mora gospa Božičkova prenašati že svojo tečnobo, ji pritisk nenehno viša pričkanje med Božičkom in škrati.

Njen načrt, da bi bojno sekiro zakopala s slastno čokoladno rolado, je rekordno hitro padel v vodo - Božiček si namreč želi polnilo z belo čokolado, škratje pa trmasto navijajo za temno čokolado.

S strganim vreščanjem in pobezljanim opletanjem s kuhinjskim orodjem jih ga. Božiček vse skupaj ekspresno pošlje iz kuhinje. Spekla bo rolado tako z belo kot temno čokolado, pa naj kdo kaj črhne, če si upa!

Za roladno testo si nagrabi:

6 jajc

180 g sladkorja

30 g temnega grenkega kakava

30 g moke

1 žlica pecilnega praška

50 g temne čokolade

2 žlici vrele vode

1 žlička vanilijeve arome

V obeh kremah je moč najti:

750 g mascarpone sirčka

100 g bele čokolade

100 g temne čokolade

V zanosu slabe volje razbij vsa jajca in loči rumenjake od beljakov. Beljake premlati v čvrst sneg, rumenjake pa skupaj s sladkorjem penasto sklofaj. K njim vmešaj še vanilijevo aromo ter mešanico kakava, moke in pecilnega praška.

Temno čokolado stopi nad soparo ali v mikrovalovni pečici. K nastajajočem biskvitu najprej vmešaj dve žlici vrele vode, nato pa sveže stopljeno čokolado.

V homogeno zmes zdaj vmešaj še sneg iz beljakov. Tega se loti nežno, s spatulo.

Dno velikega pekača obdaj s papirjem za peko in nanj nanesi čokoladno zmes. Pečico nažgi na 180 ºC in vanjo za 25 minut pospravi pekač.

Še vroč biskvit skupaj s papirjem za peko zvij v kvazi rolado. Odvij jo šele, ko se ohladi.

Mascarpone zmešaj in razpolovi. Nad soparo ali v mikrovalovni pečici raztopi belo in temno čokolado, nato pa vsako primešaj k eni polovici mascarpone sirčka.

Dobljeni kremi natlači v dve dresirni vrečki. Izmenjujoče jih v črtah podolgem nanesi na razprt biskvit. Med njimi naj bo za prst prostora.

Preostane le še tesno zvijanje biskvita v rolado. Ko je tudi tega opravila konec, jo vsaj za 2 uri pospravi v hladilnik.

Ta dvobarvna rolada je v hipu vnesla mir in spokojnost na severni pol, polna luna gor ali dol.

Zrolan tek!

V košarico
V košarico