Nazaj Natisni

Zapečenka

Čas priprave: 30 min
Avtor: Tejani
Avtor: Tejani
  • Polbeli kruh, 250 g
  • Maslo, 100 g
  • Pšenična gladka moka, jedilnih žlic: 3
  • Trajno polnomastno mleko, 5 dcl
  • Sir edamec, 100 g
  • Bučke, kosov: 1
  • Sušen paradižnik, rezin: 4
  • Pršut, rezin: 4
  • Fino mleta morska sol: ščepec
  • Polbeli kruh, 250 g
  • Maslo, 100 g
  • Pšenična gladka moka, jedilnih žlic: 3
  • Trajno polnomastno mleko, 5 dcl
  • Sir edamec, 100 g
  • Bučke, kosov: 1
  • Sušen paradižnik, rezin: 4
  • Pršut, rezin: 4
  • Fino mleta morska sol: ščepec
Priprava - po navodilih avtorja recepta

V kozici raztopimo maslo, dodamo moko in sol ter dobro prepražimo. Zalijemo z mlekom in zavremo. Odstavimo in vmešamo nariban sir. Kruh, bučke in sušeni paradižnik zrežemo na kocke, premešamo in prestavimo v ognjevarno posodo. Čez položimo rezine pršuta in prelijemo z omako, ki smo jo pripravili pred tem. Pečemo v pečici pri 165 °C, 15 minut.

V košarico
V košarico