Nazaj Natisni

Martin in njegova krača

Čas priprave: 60 min
Avtor: Tejani
Avtor: Tejani
  • Kvašeno testo, zavitkov: 1
  • Hren s smetano, jedilnih žlic: 3
  • Rdeče zelje, glav: 1
  • Prekajena krača Radi imamo domače, kosov: 1
  • Rdeče vino za kuhanje, 4 dcl
  • Beli sladkor, jedilnih žlic: 1
  • Maslo, 50 g
  • Fino mleta morska sol: ščepec
  • Kvašeno testo, zavitkov: 1
  • Hren s smetano, jedilnih žlic: 3
  • Rdeče zelje, glav: 1
  • Prekajena krača Radi imamo domače, kosov: 1
  • Rdeče vino za kuhanje, 4 dcl
  • Beli sladkor, jedilnih žlic: 1
  • Maslo, 50 g
  • Fino mleta morska sol: ščepec
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Kračo zavremo v vreli vodi. Testo razvaljamo, premažemo s hrenom in vanj zavijemo kračo. Pečemo 40 min pri 160 stopinjah Celzija.

Sladkor karameliziramo v ponvi, dodamo narezano rdeče zelje in na hitro prepražimo. Solimo, zalijemo z vinom in kuhamo do mehkega. Zelju dodamo maslo in premešamo v blenderju. Postrežemo s kračo.

V košarico
V košarico