Nazaj Natisni

Topla tortica

Čas priprave: 60 min
Avtor: Tejani
Avtor: Tejani
  • Pšenična gladka moka, 2 dcl
  • Pecilni prašek, vrečk: 1
  • Vanilin sladkor, vrečk: 1
  • Rjavi sladkor, jedilnih žlic: 3
  • Jajca, jajc: 1
  • Oljčno olje, 1 dcl
  • Sadni jogurt brez laktoze, 300 ml
  • Sveži kremni sir mascarpone Radi imamo domače, 200 g
  • Grški jogurt, 50 g
  • Suhe fige, 150 g
  • Pšenična gladka moka, 2 dcl
  • Pecilni prašek, vrečk: 1
  • Vanilin sladkor, vrečk: 1
  • Rjavi sladkor, jedilnih žlic: 3
  • Jajca, jajc: 1
  • Oljčno olje, 1 dcl
  • Sadni jogurt brez laktoze, 300 ml
  • Sveži kremni sir mascarpone Radi imamo domače, 200 g
  • Grški jogurt, 50 g
  • Suhe fige, 150 g
Priprava - po navodilih avtorja recepta

BISKVIT:

  • 1 kozarec bele moke (2 dl)
  • ½ pecilnega praška
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 JŽ rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • ½ kozarca olivnega olja
  • 200 g figovega jogurta brez laktoze

V posodi zmešamo suhe sestavine, nato dodamo jajce, olje in jogurt ter z ročnim mešalnikom zmešamo v gladko zmes. Biskvit v manjšem okroglem pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem, pečemo 25 min pri 180 stopinjah Celzija.

KREMA:

  • 200 g sira maskarpone
  • 100 g figovega jogurta brez laktoze
  • 1 JŽ rjavega sladkorja

Vse sestavine dobro premešamo, da nastane gladka krema.

DODATNO:

  • 150 g suhih fig (nasekljamo)

Biskvit z žlico položimo na krožnik, dodamo kremo in okrasimo s suhimi figami.

V košarico
V košarico