Nazaj Natisni

Sirovi valjčki

Čas priprave: 30 min
Avtor: Tejani
Avtor: Tejani
  • Sir Radi imamo domače, 60 g
  • Pšenična gladka moka, 100 g
  • Krompir za kuhanje, 200 g
  • Kremni sir Radi imamo domače, 100 g
  • Jajca, jajc: 1
  • Sladka smetana Radi imamo domače, 4 dcl
  • Fino mleta morska sol, čajnih žličk: 1
  • Drobljeni pehtran, čajnih žličk: 1
  • Mleti muškatni orešček : ščepec
  • Sir Radi imamo domače, 60 g
  • Pšenična gladka moka, 100 g
  • Krompir za kuhanje, 200 g
  • Kremni sir Radi imamo domače, 100 g
  • Jajca, jajc: 1
  • Sladka smetana Radi imamo domače, 4 dcl
  • Fino mleta morska sol, čajnih žličk: 1
  • Drobljeni pehtran, čajnih žličk: 1
  • Mleti muškatni orešček : ščepec
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Njoki:

60 g sira Bogataj

100 g pšenične moke

200 g kuhanega in pretlačenega krompirja

100 g kremnega sira

1 jajce

Sir naribamo in ga s preostalimi sestavinami zamesimo v testo za njoke. Iz testa na pomokani podlagi oblikujemo daljše kačice in jih narežemo na velikost njokov.

Omaka:

4 dl sladke smetane

Čajna žlička soli

Čajna žlička pehtrana

Ščep muškatnega oreščka

V večji posodi zavremo vodo, ki smo jo osolili. Njoke skuhamo, da priplavajo na površje (cca. 4 minute) in jih dodamo omaki. Nato kuhamo še 5 minut, da omaka nekoliko povre in se okusi povežejo.

Pripravo celotnega recepta si oglejte na zgornjem filmčku...

V košarico
V košarico
x white logo