Sirovi valjčki

- Sir Radi imamo domače, 60 g
- Pšenična gladka moka, 100 g
- Krompir za kuhanje, 200 g
- Kremni sir Radi imamo domače, 100 g
- Jajca, jajc: 1
- Sladka smetana Radi imamo domače, 4 dcl
- Fino mleta morska sol, čajnih žličk: 1
- Drobljeni pehtran, čajnih žličk: 1
- Mleti muškatni orešček : ščepec
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Njoki:
60 g sira Bogataj
100 g pšenične moke
200 g kuhanega in pretlačenega krompirja
100 g kremnega sira
1 jajce
Sir naribamo in ga s preostalimi sestavinami zamesimo v testo za njoke. Iz testa na pomokani podlagi oblikujemo daljše kačice in jih narežemo na velikost njokov.
Omaka:
4 dl sladke smetane
Čajna žlička soli
Čajna žlička pehtrana
Ščep muškatnega oreščka
V večji posodi zavremo vodo, ki smo jo osolili. Njoke skuhamo, da priplavajo na površje (cca. 4 minute) in jih dodamo omaki. Nato kuhamo še 5 minut, da omaka nekoliko povre in se okusi povežejo.
Pripravo celotnega recepta si oglejte na zgornjem filmčku...