Nazaj Natisni

Zafrknjača

Čas priprave: 75 min
Avtor: Tejani
Avtor: Tejani
  • Pšenična mehka moka Radi imamo domače, 200 g
  • Fino mleta morska sol, čajnih žličk: 1
  • Suhi kvas, vrečk: 1
  • Sončnično olje Radi imamo domače, jedilnih žlic: 1
  • Mleko Radi imamo domače, 1 dcl
  • Kremni sir Radi imamo domače, 100 g
  • Skuta Radi imamo domače, 150 g
  • Salama špehovka Radi imamo domače, 100 g
  • Ogrska salama Radi imamo domače, 100 g
  • Ribani sir Radi imamo domače, 150 g
  • Pšenična mehka moka Radi imamo domače, 200 g
  • Fino mleta morska sol, čajnih žličk: 1
  • Suhi kvas, vrečk: 1
  • Sončnično olje Radi imamo domače, jedilnih žlic: 1
  • Mleko Radi imamo domače, 1 dcl
  • Kremni sir Radi imamo domače, 100 g
  • Skuta Radi imamo domače, 150 g
  • Salama špehovka Radi imamo domače, 100 g
  • Ogrska salama Radi imamo domače, 100 g
  • Ribani sir Radi imamo domače, 150 g
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Testo:

200 g moke

1 čajna žlička soli

1 vrečka suhega kvasa

1 jedilna žlica olja

1 dl mleka

Sestavine zamesimo in testo vzhajamo 30 min.

Premaz:

100 g kremnega sira

150 g polnomastne skute

Kremni sir in skuto zmešamo.

100 g špehovske salame Frtica

100 g ogrske salame Alpija

150 g sira

Salamo narežemo, sir pa naribamo.

Testo razvaljamo, ga premažemo, potreseo s salamo in sirom in pečemo 30 min na 165°C.

Pripravo celotnega recepta si oglejte na zgornjem filmčku...

V košarico
V košarico
x white logo