Razgibanica

- Skuta Radi imamo domače, 125 g
- Mlečni namaz Radi imamo domače, jedilnih žlic: 2
- Bio kisla smetana Radi imamo domače, 150 g
- Sladka smetana Radi imamo domače, 180 g
- Sladkor v prahu, 100 g
- Jajca Radi imamo domače, kosov: 1
- Vanilin sladkor, vrečk: 2
- Oljčno olje Radi imamo domače, lončkov: 1
- Jogurt Radi imamo domače, lončkov: 1
- Pecilni prašek, vrečk: 1
- Pšenična mehka moka Radi imamo domače, lončkov: 1
- Mleti mak, lončkov: 1
- Jabolka, kosov: 2
- Beli sladkor, jedilnih žlic: 3
- Limeta, kosov: 1
- Jabolčni sok Radi imamo domače, 2 dcl
- Mleti orehi, 150 g
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Skutina omaka:
125 g skute Sirarstvo Orešnik
2 jedilni žlici mlečnega namaza
150 g bio kisle smetane Žgajnar
1 kom sladka smetana Podjed (180 g)
100 g sladkorja v prahu
Vse sestavine med seboj premešamo, da dobimo gladko omako.
Makov biskvit:
1 jajce
2 vanilijeva sladkorja
½ lončka olivnega olja
½ lončka jogurta
1 lonček moke
½ pecilnega praška
½ lončka maka
Jajce z vaniljevim sladkorjem stepamo. Moko premešamo s pecilnim praškom. V jajce dodamo jogurt, olivno olje, moko s pecilnim praškom in mak. Vse skupaj premešamo in predenemo v pekač. Pečemo 25 min na 180°C.
Jabolčna svežina:
2 jabolka
3 JŽ sladkorja
½ limete
2 dcl jabolčnika
Sladkor pražimo toliko časa, da dobimo karamel. Dodamo na kocke zrezana jabolka in jih prelijemo z limetinim sokom. Pražimo 1-2 minuti in jih nato zalijemo z jabolčnikom. Pražimo toliko časa, da tekočina povre in nato jabolka ohladimo.
Hrustljavi orehi:
2 JŽ sladkorja
150 g orehov
Sladkor stopimo in dodamo orehe. Premešamo in prestavimo na peki papir ter ohladimo. Z nožem ali v mešalniku nasekljamo.
Sestavimo gibanico.
Pripravo celotnega recepta si oglejte na zgornjem filmčku...