Nazaj Natisni

Razgibanica

Čas priprave: 60 min
Avtor: Tejani
Avtor: Tejani
  • Skuta Radi imamo domače, 125 g
  • Mlečni namaz Radi imamo domače, jedilnih žlic: 2
  • Bio kisla smetana Radi imamo domače, 150 g
  • Sladka smetana Radi imamo domače, 180 g
  • Sladkor v prahu, 100 g
  • Jajca Radi imamo domače, kosov: 1
  • Vanilin sladkor, vrečk: 2
  • Oljčno olje Radi imamo domače, lončkov: 1
  • Jogurt Radi imamo domače, lončkov: 1
  • Pecilni prašek, vrečk: 1
  • Pšenična mehka moka Radi imamo domače, lončkov: 1
  • Mleti mak, lončkov: 1
  • Jabolka, kosov: 2
  • Beli sladkor, jedilnih žlic: 3
  • Limeta, kosov: 1
  • Jabolčni sok Radi imamo domače, 2 dcl
  • Mleti orehi, 150 g
  • Skuta Radi imamo domače, 125 g
  • Mlečni namaz Radi imamo domače, jedilnih žlic: 2
  • Bio kisla smetana Radi imamo domače, 150 g
  • Sladka smetana Radi imamo domače, 180 g
  • Sladkor v prahu, 100 g
  • Jajca Radi imamo domače, kosov: 1
  • Vanilin sladkor, vrečk: 2
  • Oljčno olje Radi imamo domače, lončkov: 1
  • Jogurt Radi imamo domače, lončkov: 1
  • Pecilni prašek, vrečk: 1
  • Pšenična mehka moka Radi imamo domače, lončkov: 1
  • Mleti mak, lončkov: 1
  • Jabolka, kosov: 2
  • Beli sladkor, jedilnih žlic: 3
  • Limeta, kosov: 1
  • Jabolčni sok Radi imamo domače, 2 dcl
  • Mleti orehi, 150 g
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Skutina omaka:

125 g skute Sirarstvo Orešnik

2 jedilni žlici mlečnega namaza

150 g bio kisle smetane Žgajnar

1 kom sladka smetana Podjed (180 g)

100 g sladkorja v prahu

Vse sestavine med seboj premešamo, da dobimo gladko omako.

Makov biskvit:

1 jajce

2 vanilijeva sladkorja

½ lončka olivnega olja

½ lončka jogurta

1 lonček moke

½ pecilnega praška

½ lončka maka

Jajce z vaniljevim sladkorjem stepamo. Moko premešamo s pecilnim praškom. V jajce dodamo jogurt, olivno olje, moko s pecilnim praškom in mak. Vse skupaj premešamo in predenemo v pekač. Pečemo 25 min na 180°C.

Jabolčna svežina:

2 jabolka

3 JŽ sladkorja

½ limete

2 dcl jabolčnika

Sladkor pražimo toliko časa, da dobimo karamel. Dodamo na kocke zrezana jabolka in jih prelijemo z limetinim sokom. Pražimo 1-2 minuti in jih nato zalijemo z jabolčnikom. Pražimo toliko časa, da tekočina povre in nato jabolka ohladimo.

Hrustljavi orehi:

2 JŽ sladkorja

150 g orehov

Sladkor stopimo in dodamo orehe. Premešamo in prestavimo na peki papir ter ohladimo. Z nožem ali v mešalniku nasekljamo.

Sestavimo gibanico.

Pripravo celotnega recepta si oglejte na zgornjem filmčku...

V košarico
V košarico
x white logo