Prleške murke

- Slovenske kumare, kosov: 4
- Fino mleta morska sol, čajnih žličk: 1
- Kislo mleko Radi imamo domače, 300 g
- Kisla smetana Radi imamo domače, 100 g
- Jajca Radi imamo domače, kosov: 2
- Krušne drobtine, 180 g
- Pšenična mehka moka Radi imamo domače, 60 g
- Nariban parmezan, 40 g
- Surovo maslo Radi imamo domače, 80 g
- Bio kefir Radi imamo domače, 250 ml
- Šalotka, 100 g
- Koper: ščepec
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Zahrustek (za 6 oseb):
180 g drobtin
60 g bele pšenične moke
40 g parmezana
80 g masla mlekarstva Podjed
Omaka (za 6 oseb):
Bio Kefir kmetija Žgajnar ½ kom (250 ml)
Šalotka 100 g
Koper ščep
Sol po okusu
Kumare naribamo na lističe, posolimo in pustimo stati 30 minut.
Medtem pripravimo zahrustek, tako da zmešamo drobtine, moko, riban parmezan in stopljeno maslo. Postavimo v hladilnik. Kumare s pomočjo cedila odcedimo. Primešamo jim smetano in kislo mleko ter 2 rumenjaka. Po vrhu nadrobimo zahrustek in jih v ognjevarnih posodicah pečemo 20 min v naprej ogreti pečici na 180 stopinjah.
Šalotko na drobno nasekljamo, zalijemo s kefirjem in dodamo koper ter posolimo po okusu. Vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Omako prelijemo po murkah.
Pripravo celotnega recepta si oglejte na zgornjem filmčku...