Nazaj Natisni

Prleške murke

Čas priprave: 55 min
Avtor: Tejani
Avtor: Tejani
  • Slovenske kumare, kosov: 4
  • Fino mleta morska sol, čajnih žličk: 1
  • Kislo mleko Radi imamo domače, 300 g
  • Kisla smetana Radi imamo domače, 100 g
  • Jajca Radi imamo domače, kosov: 2
  • Krušne drobtine, 180 g
  • Pšenična mehka moka Radi imamo domače, 60 g
  • Nariban parmezan, 40 g
  • Surovo maslo Radi imamo domače, 80 g
  • Bio kefir Radi imamo domače, 250 ml
  • Šalotka, 100 g
  • Koper: ščepec
  • Slovenske kumare, kosov: 4
  • Fino mleta morska sol, čajnih žličk: 1
  • Kislo mleko Radi imamo domače, 300 g
  • Kisla smetana Radi imamo domače, 100 g
  • Jajca Radi imamo domače, kosov: 2
  • Krušne drobtine, 180 g
  • Pšenična mehka moka Radi imamo domače, 60 g
  • Nariban parmezan, 40 g
  • Surovo maslo Radi imamo domače, 80 g
  • Bio kefir Radi imamo domače, 250 ml
  • Šalotka, 100 g
  • Koper: ščepec
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Zahrustek (za 6 oseb):

180 g drobtin

60 g bele pšenične moke

40 g parmezana

80 g masla mlekarstva Podjed

Omaka (za 6 oseb):

Bio Kefir kmetija Žgajnar ½ kom (250 ml)

Šalotka 100 g

Koper ščep

Sol po okusu

Kumare naribamo na lističe, posolimo in pustimo stati 30 minut.

Medtem pripravimo zahrustek, tako da zmešamo drobtine, moko, riban parmezan in stopljeno maslo. Postavimo v hladilnik. Kumare s pomočjo cedila odcedimo. Primešamo jim smetano in kislo mleko ter 2 rumenjaka. Po vrhu nadrobimo zahrustek in jih v ognjevarnih posodicah pečemo 20 min v naprej ogreti pečici na 180 stopinjah.

Šalotko na drobno nasekljamo, zalijemo s kefirjem in dodamo koper ter posolimo po okusu. Vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Omako prelijemo po murkah.

Pripravo celotnega recepta si oglejte na zgornjem filmčku...

V košarico
V košarico
x white logo