Juicy Marbles file z “bordelaise” omako, s prilogo kremne špinače in solate iz rumene pese

- Zrezek na osnovi rastlinskih beljakovin, Juicy Marbles, kosov: 1
- Rdeče vino za kuhanje, skodelic: 2
- Melasa iz granatnega jabolka, jedilnih žlic: 3
- Melasa , jedilnih žlic: 1
- Čebula v prahu, čajnih žličk: 2
- Česen v prahu, jedilnih žlic: 2
- Gorčična semena, mleta, čajnih žličk: 2
- Fino mleta morska sol, Mercator, jedilnih žlic: 2
- Mleti črni poper, Mercator, čajnih žličk: 2
- Agar agar, čajnih žličk: 2
- Špinača - listi, skodelic: 4
- Čebula, kosov: 1
- Maslo, Mercator, 250 g , jedilnih žlic: 1
- Pšenična bela moka T 500, Mercator, jedilnih žlic: 2
- Česen, strokov: 2
- Fino mleta morska sol, Mercator, jedilnih žlic: 2
- Sojina smetana, skodelic: 1
- Ovseni napitek Scotti, skodelic: 1
- Rumena pesa, kosov: 1
- Sezamovo olje, jedilnih žlic: 1
- Kis Aceto Balsamico di Modena Glassa: po okusu
- Fino mleta morska sol, Mercator: po okusu
- Rdeči poper: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Meso rahlo posolite in popoprajte. V ponvi na srednji temperaturi segrejte nekaj olja. Nato ga pecite, dokler ne dobite zlato rjave skorjice na vseh straneh oziroma približno 4 minute na vsaki strani.
V manjši lonec dodajte vse sestavine, razen agar agarja. Zavrite in nato kuhajte približno eno uro. Občasno premešajte. Po eni uri dodajte agar agar. Omako kuhajte 3 minute, nato pa izklopite ogenj in pustite, da se ohladi.
Segrejte srednje velik lonec. Dodajte nekaj olja. Ko se olje segreje, dodajte sesekljano čebulo. Dušite jo nekaj minut, dokler ne postane prosojna. Ko je čebula kuhana, ji dodajte moko. Premešamo in kuhamo še 2 minuti. Nato v lonec dodajte vse preostale sestavine. Vse skupaj premešamo in pokrijemo. Kuhajte približno 25 minut.
Pečico segrejte na 220 °C in vanjo postavite peso. Ni je treba olupiti, namazati z oljem ali storiti kar koli drugega. Pečemo jo približno 45 minut do ene ure, odvisno od tega, kako velika je pesa. Ko je pesa pečena, jo vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Ko se ohladi, jo olupite. Uporabite lahko prste, lupilec ali nož. Rumeno peso narežite na koščke velikosti grižljaja. Premažite jih z bazamičnim oljem, sezamovim oljem, soljo in rdečo papriko.