Juicy Marbles file z zeliščnim maslom serviran s polento, okro, figami in feto

- Zrezek na osnovi rastlinskih beljakovin, Juicy Marbles, kosov: 1
- Veganski namaz, Violife, skodelic: 1
- Dimljena sladka mleta paprika, čajnih žličk: 1
- Čebula v prahu, čajnih žličk: 1
- Sončnično olje, kapljic: 1
- Okra, 100 g
- Stročji fižol, 100 g
- Olivno olje, jedilnih žlic: 1
- Čebula v prahu, jedilnih žlic: 1
- Česen v prahu, čajnih žličk: 1
- Kvas, čajnih žličk: 1
- Drobljeni timijan, čajnih žličk: 1
- Fino mleta morska sol, Mercator, čajnih žličk: 1
- Fino mleta morska sol, Mercator, čajnih žličk: 1
- Zrno koromač v vrečki, Maestro, čajnih žličk: 1
- Sončnično olje, jedilnih žlic: 1
- Fige, kosov: 5
- Feta sir, 100 g
- Meta, pesti: 1
- Kis Aceto Balsamico di Modena Glassa, jedilnih žlic: 1
- Sesekljana zelišča po izbiri: po okusu
- Fino mleta morska sol, Mercator: po okusu
- Rožnati poper: po okusu
- Česen v prahu: čajna žlička
Priprava - po navodilih avtorja recepta
V srednje velik lonec nalijte vodo. Dodajte sol in česen ter vodo zavrite. Ko voda začne vreti, počasi začnite dodajati polento in pri tem še naprej mešajte s kuhalnico, da se zgosti in ne postane grudasta. Medtem ko mešate, dodajte začimbe, zelišča, oljčno olje in prehranski kvas. Mešajte toliko časa, kot je navedeno v navodilih za vašo vrsto polente. Ko je polenta kuhana, mešanico prenesite v plitvo posodo. Pustite, da se ohladi.
OPOMBA: Če želite dobiti res hrustljavo polento, morate počakati vsaj 8 ur, da se polenta ohladi v hladilniku. Polento pa lahko pojeste takoj in bo mehka, vendar bo zelo dobra. Za hrustljavo polento segrejte ponev brez prijema na srednji temperaturi. V ponev dodajte olje in koromačeva semena. Ko se olje segreje, dodajte koščke polente in jih na vsaki strani popečite, da postanejo rjave in hrustljave. Ko so pripravljeni, zmanjšajte temperaturo.
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pripravite pladenj s papirjem za peko. Na pladenj dodajte zelenjavo, česen, začimbe, zelišča in olja. Zelenjavo pecite 12 minut, nato jo preverite. Če je zelenjava pripravljena, pečico izklopite. Če ni, jo pecite še 5 minut. Po končanem delu na vrhu dodajte pražene mandlje in ocvrto čebulo!
Fige razrežite na četrtine in jih položite v elegantno srednje veliko skledo. Na fige nadrobite veganski feta ali drug sir. Fige pokapajte z balzamičnim kisom Glassa in sesekljano meto.
Fižol ter okro, hrustljavo polento, figovo solato in file dodajte na rustikalni krožnik. Na file nakapajte nekaj zeliščnega masla in počakajte, da se nežno stopi. Zraven postrežite kozarec merlota.