Medeno glazirani Juicy Marbles trakci servirani s polnjenimi gobami in pečeno zelenjavo

- Zrezek na osnovi rastlinskih beljakovin, Juicy Marbles, kosov: 1
- Kis Aceto Balsamico di Modena Glassa, jedilnih žlic: 2
- Temna sojina omaka, jedilnih žlic: 2
- Pomarančni sok, Minute, jedilnih žlic: 2
- Mleti ingver, čajnih žličk: 1
- Fino mleta morska sol, Mercator, čajnih žličk: 1
- Koruzni škrob, jedilnih žlic: 1
- Agar agar, čajnih žličk: 1
- Česen v prahu, jedilnih žlic: 1
- Mleti črni poper, Mercator, čajnih žličk: 1
- Dimljena sladka mleta paprika, čajnih žličk: 1
- Čebula v prahu, čajnih žličk: 1
- Fino mleta morska sol, Mercator, jedilnih žlic: 1
- Koruzni škrob, jedilnih žlic: 1
- Voda, skodelic: 1
- Sončnično olje, jedilnih žlic: 1
- Rastlinski sir, skodelic: 1
- Sveže gobe , pesti: 1
- Krušne drobtine, čajnih žličk: 1
- Mladi špinačni listi, pesti: 1
- Česen, strokov: 1
- Mleti drobnjak, čajnih žličk: 1
- Peteršilj, čajnih žličk: 1
- Dimljena sladka mleta paprika, čajnih žličk: 1
- Olivno olje, jedilnih žlic: 1
- Fino mleta morska sol, Mercator, čajnih žličk: 1
- Sladki krompir, kosov: 1
- Ohrovt, 100 g
- Koromač, kosov: 1
- Fino mleta morska sol, Mercator, čajnih žličk: 1
- Suhe brusnice, pesti: 1
- Pinjole, pesti: 1
- Mleti črni poper, Mercator: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta
V majhno skledo dodajte vse začimbe. V ločeno majhno skledo dodajte koruzni škrob, v tretjo majhno skledo pa nekaj vode. Vzemite file in ga potopite v koruzni škrob, da bo enakomerno prekrit z vseh strani. Nato file, prekrit s koruznim škrobom, potopite v vodo, da bo škrob moker in lepljiv. Nato file potopite v mešanico začimb, in sicer eno stran za drugo, tako da ga z vseh strani enakomerno obložite z začimbami. Segrejte ponev, ki se ne prijema, na nizko in srednjo temperaturo. V ponev dodajte nekaj olja. Ko se olje segreje, v ponev dodajte file. File na vsaki strani pecite približno 2 minuti, nato pa izklopite ogenj in ga odstranite iz ponve.
Vse sestavine za omako dodajte v majhen lonec. Mešanico dobro premešamo. Omako zavremo, nato pa zmanjšamo temperaturo in jo pustimo vreti približno 2-3 minute. Nato ogenj izklopite. Ko se omaka ohladi, se zgosti.
Pečico segrejte na 200 °C. Pripravite pladenj s papirjem za peko. Gobam odstranite peclje. Gobe položite na pladenj z vrhom navzgor. Gobe pokapajte z oljem in malo soli. Pražite jih 12 minut. Za zmes za nadev v srednje veliki skledi zmešajte čičeriko, dimljeno papriko, zelišča, česen, špinačo, sol in olje. Po 12 minutah vzemite gobe iz pečice. Obrnite jih tako, da bodo luknje obrnjene navzgor. Nato vsako gobo nežno napolnite z žlico mešanice nadeva. Mešanica bo kašasta, zato vsako gobo nadevajte zelo obilno. Nato vsako gobo potresite z drobtinami in jo pokapajte z malo olja. Pladenj z gobami postavite nazaj v pečico in jih pecite še 6-8 minut. Vzemite jih ven, ko se čičerika na vrhu malo zapeče.
Segrejte srednje veliko ponev. Dodajte olje. Ko se olje segreje, dodajte sladki krompir. Sladki krompir potopite v olje in ga nato pokrijte s pokrovom lonca. Pod pokrovom naj se kuha 3 minute, nato odstranite pokrov in ga premešajte. Sladki krompir ponovno pokrijte in ga kuhajte še 2 minuti. To nadaljujte, dokler sladki krompir ni povsem kuhan in hrustljav na vsaki strani. Ko je sladki krompir kuhan, dodajte koromač in ga pražite še 2-3 minute. Nato izklopite ogenj in dodajte ohrovt. Vse sestavine v ponvi skupaj premešajte, nato pa jih prenesite v skledo. Na vrhu dodajte pinjole!
Vse sestavine postrezite na krožniku, prelijte jih z medeno glazuro in uživajte!