Mojčina bučna zloženka z dimljeno postrvjo

- Buča maslenka, kosov: 1
- Jajca L, hlevska reja, Mercator, kosov: 4
- Jogurt, 3,2 %, Mercator, 2 dcl
- Sveže vlečeno testo, Mercator, 500 g , kosov: 1
- Postrv, dimljena, 200 g
- Sladka smetana, 2 dcl
- Nariban parmezan, čajnih žličk: 1
- Sveži hren, kosov: 1
- Maslo, Mercator, 250 g , jedilnih žlic: 2
- Trajno pol posneto mleko, 2 dcl
- Mleti drobnjak, šopkov: 1
- Orehi jedrca, Mercator Garden Good, pesti: 1
- Ekstra deviško olivno olje, 500 ml, jedilnih žlic: 4
- Balzamična krema, jedilnih žlic: 1
- Mleti muškatni oreh, Maestro: ščepec
- Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
- Mleti črni poper, Maestro: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Recept / navodilo za pripravo:
Bučo očistimo in narežemo na tanjše rezine/rezance
Jajca, jogurt in smetano razžvrkljamo ter začinimo s soljo, poprom ter muškatnim oreščkom. Modelčke za peko obložimo z vlečenim testom, nadevamo z bučo in koščki očiščene postrvi. Prilijemo jajčno mešanico. Pokrijemo s testom, se nekoliko zalijemo ter potresemo s parmezanom. Pečemo približno 12-15minut na 180°C. Hren naribamo ter ga na maslu prepražimo. Praženega zalijemo z mlekom ter nekoliko pokuhamo. Začinimo ter ohladimo. Ko je hren ohlajen mu primešamo stepeno sladko smetano.
Drobnjak fino narežemo. Dodamo mu mlete, na oljčnem olju pražene orehe, oljčno olje in balzamično kremo. Premešamo v gladko omako.