Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Mojčina bučna zloženka z dimljeno postrvjo

Čas priprave: 80 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Buča maslenka, kosov: 1
  • Jajca L, hlevska reja, Mercator, kosov: 4
  • Jogurt, 3,2 %, Mercator, 2 dcl
  • Sveže vlečeno testo, Mercator, 500 g , kosov: 1
  • Postrv, dimljena, 200 g
  • Sladka smetana, 2 dcl
  • Nariban parmezan, čajnih žličk: 1
  • Sveži hren, kosov: 1
  • Maslo, Mercator, 250 g , jedilnih žlic: 2
  • Trajno pol posneto mleko, 2 dcl
  • Mleti drobnjak, šopkov: 1
  • Orehi jedrca, Mercator Garden Good, pesti: 1
  • Ekstra deviško olivno olje, 500 ml, jedilnih žlic: 4
  • Balzamična krema, jedilnih žlic: 1
  • Mleti muškatni oreh, Maestro: ščepec
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Buča maslenka, kosov: 1
  • Jajca L, hlevska reja, Mercator, kosov: 4
  • Jogurt, 3,2 %, Mercator, 2 dcl
  • Sveže vlečeno testo, Mercator, 500 g , kosov: 1
  • Postrv, dimljena, 200 g
  • Sladka smetana, 2 dcl
  • Nariban parmezan, čajnih žličk: 1
  • Sveži hren, kosov: 1
  • Maslo, Mercator, 250 g , jedilnih žlic: 2
  • Trajno pol posneto mleko, 2 dcl
  • Mleti drobnjak, šopkov: 1
  • Orehi jedrca, Mercator Garden Good, pesti: 1
  • Ekstra deviško olivno olje, 500 ml, jedilnih žlic: 4
  • Balzamična krema, jedilnih žlic: 1
  • Mleti muškatni oreh, Maestro: ščepec
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Recept / navodilo za pripravo:

Bučo očistimo in narežemo na tanjše rezine/rezance

Jajca, jogurt in smetano razžvrkljamo ter začinimo s soljo, poprom ter muškatnim oreščkom. Modelčke za peko obložimo z vlečenim testom, nadevamo z bučo in koščki očiščene postrvi. Prilijemo jajčno mešanico. Pokrijemo s testom, se nekoliko zalijemo ter potresemo s parmezanom. Pečemo približno 12-15minut na 180°C. Hren naribamo ter ga na maslu prepražimo. Praženega zalijemo z mlekom ter nekoliko pokuhamo. Začinimo ter ohladimo. Ko je hren ohlajen mu primešamo stepeno sladko smetano.

Drobnjak fino narežemo. Dodamo mu mlete, na oljčnem olju pražene orehe, oljčno olje in balzamično kremo. Premešamo v gladko omako.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene