Jorgova buča

- Buča maslenka, kosov: 1
- Trajno pol posneto mleko, 1 l
- Sok limone, kosov: 1
- Začimba zaatar, čajnih žličk: 1
- Začimba sumac, čajnih žličk: 1
- Gozdni med, jedilnih žlic: 1
- Maslo, Mercator, 250 g , jedilnih žlic: 3
- Arašidi, praženi in neslani, Garden Good, 50 g
- Sladka smetana, 200 g
- Začimba harisa, čajnih žličk: 1
- Mleta kumina, Maestro: čajna žlička
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Recept / navodilo za pripravo:
Arašide pečemo na 185 stopinj 8 min. Gobe na tanko narežemo in prepražimo v maslu do zlato rjave barve. Čebulo narežemo in s celimi olupljenimi stroki česna prepražimo do rjave barve. Suhe začimbe prepražimo na suho in zmeljemo. Arašide zavremo v smetani, dodamo čebulo, gobe, začimbe, hariso, kurkumo in dimljeno papriko in vse skupaj zmeljemo. Med mletjem počasi dolivamo dashi, da dosežemo želeno konsistenco.
Mleko segrejemo na 92 stopinj, odstavimo in dodamo limonin sok. Ko mleko koagulira ga premešamo in precedimo. Mladi sir začinimo z soljo, poprom, in zaatarjem.
Bučo narežemo na obliko za palec debelega polmeseca, vakuumiramo z 3/1 mešanico maslo/med in v vrečki kuhamo na 100 stopinj v vroči vodi (ne sme močno vret).
Ko je buča kuhana jo popečemo na ponvi do lepe rjave barve in jo posolimo. Del buče narežemo na mandolino – debelina pršuta, zmrznemo in ko je zamrznjena odtajamo. Začinimo z limoninim sokom, oljčnim oljem, posujemo s sumacom, kumino.
Bučo položimo na krožnik, dodamo žlico toplega mladega sira, prekrijemo z zmečkanimi začinjenimi lističi surove buče in dodamo 2 žlici omake.