Bučin kolaček z limeto, pistacijami, jagodno omako in z mousse iz creme cheese

- Kokosovo olje, 125 ml
- Beli sladkor, 150 g
- Pšenična bela moka T 500, Žito, 270 g
- Soda bikarbona, čajnih žličk: 1
- Pecilni prašek, Dolcela, čajnih žličk: 1
- Vanilin sladkor, Dolcela, kosov: 1
- Jajca L, hlevska reja, Mercator, kosov: 3
- Buča maslenka, 300 g
- Limeta, : 1,00
- Maslo, Mercator, 250 g , jedilnih žlic: 1
- Kakav v prahu, Gorenjka, jedilnih žlic: 1
- Ledeni čaj, Sola ,breskev, jedilnih žlic: 10
- Kremni sir Philadelphia, 425 g
- Sladkor v prahu, 125 g
- Jagode v košarici, 300 g
- Beli sladkor, 150 g
- Želirni sladkor, Dolcela, 25 g
- Strok vanilije, kosov: 1
- Sladka smetana, 200 g
- Beljak, 50 g
- Slana pražena pistacija, Ultje, jedilnih žlic: 1
- Meta, listov: 8
- Sok limone: po okusu
- Sok limon: lupinica
- Naravna gazirana mineralna voda, Radenska Classic, Medium, 0,5 l : po potrebi
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Recept / navodilo za pripravo:
BISKVIT:
Pečico segrejemo na 170°C z ventilacijo.
Potrebujemo tortne obročke približne velikosti 7cm, namazane z maslom in posipane s kakavom v prahu.
V posodo skupaj zmešamo jajca, olje in sladkor ter vaniljev sladkor ter dobro premešamo, da se sestavine povežejo.
Moko, sodo bikarbono in pecilni prašek skozi cedilo s presejevanjem dodamo jajčni masi.
Skupni masi dodamo še naribano bučo in limetino lupinico.
Pečemo približno 15- 20 min na 170°C oz. da dobimo lepo svetlo rjavo skorjico.
Biskvite ohladimo in malo namočimo z ledenim čajem.
Ko se vse dobro ohladi prelijemo z glazuro za biskvit in potresemo s sesekljanimi pistacijami.
GLAZURA ZA BISKVIT:
Sok limete in sladkor zmešamo v posodici v pasto, dodamo kremni sir in limetino lupinico.
Po potrebi dodamo nekaj Radenske naturelle.
Prelijemo čez biskvite potresemo s sesekljanimi pistacijami in dobro ohladimo.
JAGODNA OMAKA:
Jagode z obema sladkorjema kuhamo na malem ognju 15 min .
Dodamo ledeni čaj, da ne bo pregosto.
Dobro zmiksamo s paličnim in ohladimo.
MOUSSE IZ CREAM CHEESE-ZA.
Cream cheese, limetin sok in lupinico ter sladkor in vaniljo penasto razmešamo .
Stepemo sneg in sladko smetano.
Najprej masi dodamo sladko smetano in nato stepene beljake.
Dobro ohladimo.