Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Pohorski lonec

Čas priprave: 80 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Sveži jurčki, 300 g
  • Goveji zrezki iz stegna, 300 g
  • Svinjsko meso v kockah, 300 g
  • Krompir, 300 g
  • Ješprenj, Zlato polje, 200 g
  • Narezek pečen pršut, Kras, 150 g
  • Suhi jurčki, 50 g
  • Česen, strokov: 4
  • Lovorov list, Maestro, kosov: 4
  • Ocvirki za zabelo, Mercator, jedilnih žlic: 3
  • Čebula, kosov: 3
  • Belo vino, jedilnih žlic: 2
  • Ajdova moka, Žito, 100 g
  • Sončnično olje, jedilnih žlic: 1
  • Drobljeni timijan, pesti: 1
  • Sveži šampinjoni, kosov: 4
  • Kisla smetana, Mercator, 20 % m.m., jedilnih žlic: 4
  • Divjačinsko meso, 300 g
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Šetraj: po okusu
  • Majaron: po okusu
  • Sveži jurčki, 300 g
  • Goveji zrezki iz stegna, 300 g
  • Svinjsko meso v kockah, 300 g
  • Krompir, 300 g
  • Ješprenj, Zlato polje, 200 g
  • Narezek pečen pršut, Kras, 150 g
  • Suhi jurčki, 50 g
  • Česen, strokov: 4
  • Lovorov list, Maestro, kosov: 4
  • Ocvirki za zabelo, Mercator, jedilnih žlic: 3
  • Čebula, kosov: 3
  • Belo vino, jedilnih žlic: 2
  • Ajdova moka, Žito, 100 g
  • Sončnično olje, jedilnih žlic: 1
  • Drobljeni timijan, pesti: 1
  • Sveži šampinjoni, kosov: 4
  • Kisla smetana, Mercator, 20 % m.m., jedilnih žlic: 4
  • Divjačinsko meso, 300 g
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Šetraj: po okusu
  • Majaron: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Recept / navodilo za pripravo:

Ješprenj v vroči osoljeni vodi skuhamo ter precedimo. Meso, krompir in slanino narežemo na kocke.

Čebulo na drobno sesekljamo. Prepražimo jo na maščobi (zaseki), dodamo stisnjen česen in gobe. Ko je lepo prepraženo, dodamo na kocke narezano meso in slanino. Pražimo  15 minut in zalijemo z jušno osnovo, ki jo skuhamo iz jušne zelenjave. Dodamo začimbe po svojem okusu, lovorjev list, kuhan ješprenj ter na kocke narezan krompir. Dodamo suhe gobe, ki smo jih prej namočili v vodi. Kuhamo na nižji temperaturi približno pol ure. Če se jed zgosti, dolijemo še jušno osnovo ali vodo. Proti koncu kuhanja dodamo vino ali pa rdeči vinski kis. V vreli osoljeni vodi, ki smo ji dodali olje, zakuhamo ajdovo moko. Ko se lepo zgosti in je zmes mazljiva, jo odstavimo ter primešamo svež timijan. Maso na tanko razmažemo na peki papir ter spečemo v pečici na 160°C, da dobimo hrustljav čips. Gobe narežemo na rezine, jih dekorativno zarežemo ter na vroči ponvi opečemo z obeh stani. Rahlo posolimo, po želji dodamo malo zaseke.

Pohorski lonec serviramo s čipsom ter popečenimi gobami, okrasimo s kislo smetano.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene