Rižev narastek

- Riž Arborio, Zlato Polje, 300 g
- Kranjska klobasa, kosov: 2
- Por, 150 g
- Jajca L, hlevska reja, Mercator, kosov: 3
- Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro, ščepcov: 1
- Mleti črni poper, Maestro, ščepcov: 1
- Curry, Maestro, čajnih žličk: 1
- Sladka mleta rdeča paprika, čajnih žličk: 1
- Sir mozzarella, Mercator, 150 g
- Parmezan, 50 g
- Peteršilj, pesti: 1
- Sveži drobnjak, pesti: 1
- Sveži origano, pesti: 1
- Paradižnik v grozdih, 200 g
- Čebula, kosov: 1
- Grobo mleti česen, Maestro, čajnih žličk: 1
- Limonska trava, šopkov: 1
- Maslo, Mercator, 250 g , 50 g
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Recept / navodilo za pripravo:
Riž skuhamo v vreli osoljeni vodi z dodatkom karija. Ko je kuhan, ga precedimo in malo ohladimo. Primešamo nasekljana sveža zelišča in stepena jajca.
Kranjsko klobaso narežemo na manjše kocke ter jih popražimo. Malo ohladimo in primešamo parmezan.
Por narežemo na polovične kolobarje, jih na 25 g masla prepražimo, rahlo posolimo in ohladimo. Primešamo na kocke narezano mozzarelo.
Izmenično vse tri nadeve naložimo v modelčke za peko. Pečemo jih približno 20 min. Pečene vzamemo iz pečice ter nekoliko ohladimo.
Medtem pripravimo omako. Čebulo narežemo na rezance ter jih na 25 g masla prepražimo. Dodamo narezane paradižnike, jih prepražimo ter začinimo z 1 čajno žličko česna v prahu in ščepcem soli. Dodamo narezano limonsko travo ter pokuhamo do mehkega. Kuhani omaki odstranimo limonsko travo ter jo s paličnim mešalnikom zmiksamo.
Na krožnik damo 3 žlice omake, nanjo pa položimo rižev narastek