Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Rižev narastek

Čas priprave: 50 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Riž Arborio, Zlato Polje, 300 g
  • Kranjska klobasa, kosov: 2
  • Por, 150 g
  • Jajca L, hlevska reja, Mercator, kosov: 3
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro, ščepcov: 1
  • Mleti črni poper, Maestro, ščepcov: 1
  • Curry, Maestro, čajnih žličk: 1
  • Sladka mleta rdeča paprika, čajnih žličk: 1
  • Sir mozzarella, Mercator, 150 g
  • Parmezan, 50 g
  • Peteršilj, pesti: 1
  • Sveži drobnjak, pesti: 1
  • Sveži origano, pesti: 1
  • Paradižnik v grozdih, 200 g
  • Čebula, kosov: 1
  • Grobo mleti česen, Maestro, čajnih žličk: 1
  • Limonska trava, šopkov: 1
  • Maslo, Mercator, 250 g , 50 g
  • Riž Arborio, Zlato Polje, 300 g
  • Kranjska klobasa, kosov: 2
  • Por, 150 g
  • Jajca L, hlevska reja, Mercator, kosov: 3
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro, ščepcov: 1
  • Mleti črni poper, Maestro, ščepcov: 1
  • Curry, Maestro, čajnih žličk: 1
  • Sladka mleta rdeča paprika, čajnih žličk: 1
  • Sir mozzarella, Mercator, 150 g
  • Parmezan, 50 g
  • Peteršilj, pesti: 1
  • Sveži drobnjak, pesti: 1
  • Sveži origano, pesti: 1
  • Paradižnik v grozdih, 200 g
  • Čebula, kosov: 1
  • Grobo mleti česen, Maestro, čajnih žličk: 1
  • Limonska trava, šopkov: 1
  • Maslo, Mercator, 250 g , 50 g
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Recept / navodilo za pripravo:

Riž skuhamo v vreli osoljeni vodi z dodatkom karija. Ko je kuhan, ga precedimo in malo ohladimo. Primešamo nasekljana sveža zelišča in stepena jajca.

Kranjsko klobaso narežemo na manjše kocke ter jih popražimo. Malo ohladimo in primešamo parmezan.

Por narežemo na polovične kolobarje, jih na 25 g masla prepražimo, rahlo posolimo in ohladimo. Primešamo na kocke narezano mozzarelo.

Izmenično vse tri nadeve naložimo v modelčke za peko. Pečemo jih približno 20 min. Pečene vzamemo iz pečice ter nekoliko ohladimo.

Medtem pripravimo omako. Čebulo narežemo na rezance ter jih na 25 g masla prepražimo. Dodamo narezane paradižnike, jih prepražimo ter začinimo z 1 čajno žličko česna v prahu in ščepcem soli. Dodamo narezano limonsko travo ter pokuhamo do mehkega. Kuhani omaki odstranimo limonsko travo ter jo s paličnim mešalnikom zmiksamo.

Na krožnik damo 3 žlice omake, nanjo pa položimo rižev narastek

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene