Penica s pečeno banano in ringlojem

- Banane, kosov: 4
- Ringlo, kosov: 4
- Beli sladkor, 300 g
- Sok limon, jedilnih žlic: 4
- Negazirana voda, 50 g
- Jajčni beljak, 100 g
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Recept / navodilo za pripravo:
Banane očistimo, narežemo ter posujemo z 50 g sladkorja. Pečemo jih 10 minut na 180°C.
Ringloje očistimo, dodamo 50 g sladkorja, limonin sok ter 4 velike žlice vode. Vse skupaj pokuhamo in zmečkamo v marmelado.
Za pripravo penice zavremo 200 g sladkorja in 50g vode. Kuhamo do max temeperature 120°C. Nato začnemo stepati 100 g beljakov in med stepanjem počasi vlivamo kuhan sladkor z vodo. Stepamo dokler se ne ohladi in je meringa čvrsta. V servirne posodice naložimo pečene banane, dodamo marmelado iz ringloja ter obrizgamo z beljakovo penico. Penico lahko z brenerjem še opečemo.