Creme brule

- Kisla smetana, Mercator, 20 % m.m., 500 g
- Jajca L, hlevska reja, Mercator, rumenjakov: 5
- Sušeni paradižnik, 100 g
- Tunina v rastlinskem olju, Eva, 50 g
- Peteršilj, pesti: 2
- Grobo mleti česen, Maestro, čajnih žličk: 2
- Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro, ščepcov: 2
- Mleti črni poper, Maestro, ščepcov: 2
- Maslo, Mercator, 250 g , 50 g
- Kulen, Košaki, pakirano, 10 dag
- Sončnično olje za cvrtje, Mercato, 5 dcl
- Kumara, kosov: 1
- Domači jušni rezanci, Zlato Polje, 10 dag
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Recept / navodilo za pripravo:
Zmiksamo 250 g kisle smetane, 5 rumenjakov, 100 g suhih paradižnikov, 50 g tune, 1 pest svežega peteršilja, 1 čajno žličko suhega česna ter ščepec soli in popra. Maso predevamo v modelčke za mafine, ki smo jih prej dobro namastili z maslom. Pečemo jih 25 minut na 120°C.
Kulen narežemo na kocke, ki jih hrustljavo ocvremo. Ocvrte položimo na kuhinjski papir, da se osušijo odvečnega olja.
V kremasto omako zmiksamo 1 kumaro, 250 g kisle smetane, pest svežega peteršilja ter 1 čajno žličko suhega česna. Posolimo in popopramo.
Testenine ocvremo v vročem olju in odcedimo na kuhinjskem papirju.
Na krožnik damo 3 žlice kremaste omake, nanjo položimo mafin, po vrhu pa posujemo malo ocvrtega kulena in ocvrtih testenin