Mesna pašteta

- Piščančja prsa, 250 g
- Suhe fige, 50 g
- Gobe štorovke, 100 g
- Paprika, rdeča, 50 g
- Svež kozji sir Mercator , 50 g
- Maslo, Mercator, 250 g , 100 g
- Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
- Beli poper: po okusu
- Mandarine: lupinica
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Pašteta iz drobovine:
- 250 g piščančje drobovine
- 50 g suhih fig
- 100 g svežih štorovk
- 50 g sveže rdeče paprike
- 50 g mladega kozjega sira
- 100 g masla
- ščepec soli
- ščepec popra
- 1 naribana mandarinina lupinica 1 mandarine
Goveja pašteta:
- 200 g govejega stegna
- 50 g suhih brusnic
- 50 g pistacije
- ščepec soli
- ščepec popra
- 150 g masla
- pest svežega peteršilja
Kruh:
- 300 g bele moke Žito
- 300 ml vode
- 50 g ocvirkov
- 2 vrečki suhega kvasa Dolcella
- 2 čajni žlički soli
- 1 velika žlica olivnega olja
- 1 čajna žlička svežega rožmarina
- 100 g vloženih suhih paradižnikov
- 50 g svežih štorovk
- 1 velika žlica masla
- ščepec soli
Recept / navodilo za pripravo:
Drobovino narežemo na manjše kose. Na maslu jih v ponvi popečemo ter dodamo narezano papriko in gobe. Ko je vse lepo prepraženo, začinimo. Dodamo naribano mandarinino lupinico, narezane suhe fige ter kozji sir. Vse skupaj začinimo po okusu ter zmiksamo. Goveje meso narežemo na majhne kocke ter ga na maslu popečemo. Deloma pokrito podušimo, da se meso zmehča. Ko je meso mehko, ga začinimo, primešamo pistacije, brusnice ter nasekljan peteršilj. Vse skupaj zmiksamo. Oba namaza zmešamo skupaj ter po potrebi še malo začinimo. Naložimo v modelčke ter ohladimo. Za kruh pripravimo kvasni nastavek. Ko se kvas aktivira, ga primešamo k presejani moki, dodamo vodo in sol. Zamesimo v gladko testo. Pustimo da vzhaja. Vzhajano testo prestavimo v naoljen pekač za peko, ga nekoliko zravnamo s prsti, potresemo z rožmarinom ter spečemo v pečici na 180°C. Suhe paradižnike zmiksamo v kremasto omako. Štorovke očistimo, klobučke na hitro popečemo na maslu ter posolimo.