Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Mesna pašteta

Čas priprave: 80 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Piščančja prsa, 250 g
  • Suhe fige, 50 g
  • Gobe štorovke, 100 g
  • Paprika, rdeča, 50 g
  • Svež kozji sir Mercator , 50 g
  • Maslo, Mercator, 250 g , 100 g
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Beli poper: po okusu
  • Mandarine: lupinica
  • Piščančja prsa, 250 g
  • Suhe fige, 50 g
  • Gobe štorovke, 100 g
  • Paprika, rdeča, 50 g
  • Svež kozji sir Mercator , 50 g
  • Maslo, Mercator, 250 g , 100 g
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Beli poper: po okusu
  • Mandarine: lupinica
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Pašteta iz drobovine:

  • 250 g piščančje drobovine
  • 50 g suhih fig
  • 100 g svežih štorovk
  • 50 g sveže rdeče paprike
  • 50 g mladega kozjega sira
  • 100 g masla
  • ščepec soli
  • ščepec popra
  • 1 naribana mandarinina lupinica 1 mandarine

Goveja pašteta:

  • 200 g govejega stegna
  • 50 g suhih brusnic
  • 50 g pistacije
  • ščepec soli
  • ščepec popra
  • 150 g masla
  • pest svežega peteršilja

Kruh:

  • 300 g bele moke Žito
  • 300 ml vode
  • 50 g ocvirkov
  • 2 vrečki suhega kvasa Dolcella
  • 2 čajni žlički soli
  • 1 velika žlica olivnega olja
  • 1 čajna žlička svežega rožmarina
  • 100 g vloženih suhih paradižnikov
  • 50 g svežih štorovk
  • 1 velika žlica masla
  • ščepec soli

Recept / navodilo za pripravo:

Drobovino narežemo na manjše kose. Na maslu jih v ponvi popečemo ter dodamo narezano papriko in gobe. Ko je vse lepo prepraženo, začinimo. Dodamo naribano mandarinino lupinico, narezane suhe fige ter kozji sir. Vse skupaj začinimo po okusu ter zmiksamo. Goveje meso narežemo na majhne kocke ter ga na maslu popečemo. Deloma pokrito podušimo, da se meso zmehča. Ko je meso mehko, ga začinimo, primešamo pistacije, brusnice ter nasekljan peteršilj. Vse skupaj zmiksamo. Oba namaza zmešamo skupaj ter po potrebi še malo začinimo. Naložimo v modelčke ter ohladimo. Za kruh pripravimo kvasni nastavek. Ko se kvas aktivira, ga primešamo k presejani moki, dodamo vodo in sol. Zamesimo v gladko testo. Pustimo da vzhaja. Vzhajano testo prestavimo v naoljen pekač za peko, ga nekoliko zravnamo s prsti, potresemo z rožmarinom ter spečemo v pečici na 180°C. Suhe paradižnike zmiksamo v kremasto omako. Štorovke očistimo, klobučke na hitro popečemo na maslu ter posolimo.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene