Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Jabolka #1

Čas priprave: 90 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Slovenska jabolka Zlati Delišes, kosov: 4
  • Prosena kaša, Zlato Polje, 100 g
  • Narezek puranja šunka Poli , 100 g
  • Gomolj zelena, 100 g
  • Sir mozzarella, Mercator, 100 g
  • Svinjska ribica, kosov: 2
  • Lanena semena , 100 g
  • Zgoščeni jabolčni sok: po okusu
  • Maslo: po okusu
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Česen Bio Zone: strok
  • Svež timijan: po okusu
  • Sveži drobnjak: po okusu
  • Drobljeni origano: po okusu
  • Ekstra deviško olivno olje, Bio Zone: po okusu
  • Gorčična semena: po okusu
  • Gorčica: po okusu
  • Limetin sok, Limmi, 0,5 l : po okusu
  • Cvetlični med, Medex: po okusu
  • Ribez, rdeči: po okusu
  • Maslo: po potrebi
  • Žajbelj: po okusu
  • Moka: po potrebi
  • Olje za cvrtje: po potrebi
  • Slovenska jabolka Zlati Delišes, kosov: 4
  • Prosena kaša, Zlato Polje, 100 g
  • Narezek puranja šunka Poli , 100 g
  • Gomolj zelena, 100 g
  • Sir mozzarella, Mercator, 100 g
  • Svinjska ribica, kosov: 2
  • Lanena semena , 100 g
  • Zgoščeni jabolčni sok: po okusu
  • Maslo: po okusu
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Česen Bio Zone: strok
  • Svež timijan: po okusu
  • Sveži drobnjak: po okusu
  • Drobljeni origano: po okusu
  • Ekstra deviško olivno olje, Bio Zone: po okusu
  • Gorčična semena: po okusu
  • Gorčica: po okusu
  • Limetin sok, Limmi, 0,5 l : po okusu
  • Cvetlični med, Medex: po okusu
  • Ribez, rdeči: po okusu
  • Maslo: po potrebi
  • Žajbelj: po okusu
  • Moka: po potrebi
  • Olje za cvrtje: po potrebi
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Jabolka izdolbemo in jih narežemo na majhne kocke. Na maslu prepražimo zeleno, dodamo šunkico ter česen, da zadiši. Primešamo proseno kašo, premešamo ter zalijemo z jabolčnim sokom. Pustimo, da se malo pokuha, začinimo ter primešamo sveža nasekljana zelišča.
Ko je kaša napol kuhana, odstavimo ter malo ohladimo. Primešamo narezano mocarelo.
S pripravljenim nadevom napolnimo izdolbena jabolka. V pečici spečemo jabolka.
Svinjski file očistimo odvečnih kožic. Nasolimo, popramo ter dodamo suhi česen. Pustimo nekaj minut, da se okusi vpijejo v meso. Na vroči ponvi fileje popečemo z vseh strani. Pečene skupaj z nasekljanimi zelišči tesno ovijemo v alu folijo ter jih v vroči pečici pečemo pribl. 7 minut.
Pečene vzamemo iz pečice ter odstavimo počivat na toplo.
Ponev, v kateri smo popekli fileje, zalijemo z jabolčnim sokom, pustimo, da zavre ter dodamo med in gorčična semena. Omako povremo, da se nekoliko zgosti, po potrebi začinimo ter dodamo limetin sok, na koncu primešamo očiščen ribez, premešamo ter odstavimo.
Meso pred serviranjem odvijemo iz folije, ga premažemo z mešanico medu in gorčice ter povaljamo v na maslu praženih lanenih semenih in narežemo na porcije.
Žajbljeve liste operemo, jih osušimo ter jih pomokane ocvremo v vročem olju. Ocvrte osušimo ter rahlo posolimo.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene