Jabolka #1

- Slovenska jabolka Zlati Delišes, kosov: 4
- Prosena kaša, Zlato Polje, 100 g
- Narezek puranja šunka Poli , 100 g
- Gomolj zelena, 100 g
- Sir mozzarella, Mercator, 100 g
- Svinjska ribica, kosov: 2
- Lanena semena , 100 g
- Zgoščeni jabolčni sok: po okusu
- Maslo: po okusu
- Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
- Mleti črni poper, Maestro: po okusu
- Česen Bio Zone: strok
- Svež timijan: po okusu
- Sveži drobnjak: po okusu
- Drobljeni origano: po okusu
- Ekstra deviško olivno olje, Bio Zone: po okusu
- Gorčična semena: po okusu
- Gorčica: po okusu
- Limetin sok, Limmi, 0,5 l : po okusu
- Cvetlični med, Medex: po okusu
- Ribez, rdeči: po okusu
- Maslo: po potrebi
- Žajbelj: po okusu
- Moka: po potrebi
- Olje za cvrtje: po potrebi
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Jabolka izdolbemo in jih narežemo na majhne kocke. Na maslu prepražimo zeleno, dodamo šunkico ter česen, da zadiši. Primešamo proseno kašo, premešamo ter zalijemo z jabolčnim sokom. Pustimo, da se malo pokuha, začinimo ter primešamo sveža nasekljana zelišča.
Ko je kaša napol kuhana, odstavimo ter malo ohladimo. Primešamo narezano mocarelo.
S pripravljenim nadevom napolnimo izdolbena jabolka. V pečici spečemo jabolka.
Svinjski file očistimo odvečnih kožic. Nasolimo, popramo ter dodamo suhi česen. Pustimo nekaj minut, da se okusi vpijejo v meso. Na vroči ponvi fileje popečemo z vseh strani. Pečene skupaj z nasekljanimi zelišči tesno ovijemo v alu folijo ter jih v vroči pečici pečemo pribl. 7 minut.
Pečene vzamemo iz pečice ter odstavimo počivat na toplo.
Ponev, v kateri smo popekli fileje, zalijemo z jabolčnim sokom, pustimo, da zavre ter dodamo med in gorčična semena. Omako povremo, da se nekoliko zgosti, po potrebi začinimo ter dodamo limetin sok, na koncu primešamo očiščen ribez, premešamo ter odstavimo.
Meso pred serviranjem odvijemo iz folije, ga premažemo z mešanico medu in gorčice ter povaljamo v na maslu praženih lanenih semenih in narežemo na porcije.
Žajbljeve liste operemo, jih osušimo ter jih pomokane ocvremo v vročem olju. Ocvrte osušimo ter rahlo posolimo.