Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Ena košarica, 5 obrokov

Čas priprave: 45 min
Avtor: 5ka
Avtor: 5ka
  • Maslo, Mercator, 250 g , jedilnih žlic: 6
  • Piščančji file, 500 g
  • Čebula, 500 g
  • Paprika, rdeča, kosov: 1
  • Jušna kocka Mercator, kokošja, kock: 2
  • Smetana za kuhanje, Mercator, 2 dcl
  • Polžki N°26, Mercator, 500 g
  • Sir Cheddar Vintage, President, 200 g , 200 g
  • Česen Bio Zone, strokov: 4
  • Beli fižol v zrnju, Podravka, 800 g
  • Lovorjevi listi, listov: 2
  • Hrenovke domače iz Posočja Radi imamo domače 290g , parov: 2
  • Korenje, Mercator, pakirano, kosov: 4
  • Paradižnik - Koščki, Mercator, 400 ml
  • Bio limone, Bio Zone, kosov: 2
  • Kus kus, Zlato polje, 500 g
  • Bela Primorska žemlja, Pekarna Grosuplje, kosov: 1
  • Jajca M, Mercator, prosta reja, 6 jajc , jajc: 6
  • Tuna v lastnem soku, Mercator, 320 g
  • Paradižnik Campari, 250 g
  • Bučke, kosov: 4
  • Kuhana leča, konzerv: 1
  • Jogurt, 3,2 %, Mercator, lončkov: 2
  • Mleti drobnjak, čajnih žličk: 1
  • Mleta sladka paprika, Mercator: po okusu
  • Drobljeni timijan: po okusu
  • Kis Mercator, jabolčni: po okusu
  • Solata pomladni mix: paket
  • Maslo, Mercator, 250 g , jedilnih žlic: 6
  • Piščančji file, 500 g
  • Čebula, 500 g
  • Paprika, rdeča, kosov: 1
  • Jušna kocka Mercator, kokošja, kock: 2
  • Smetana za kuhanje, Mercator, 2 dcl
  • Polžki N°26, Mercator, 500 g
  • Sir Cheddar Vintage, President, 200 g , 200 g
  • Česen Bio Zone, strokov: 4
  • Beli fižol v zrnju, Podravka, 800 g
  • Lovorjevi listi, listov: 2
  • Hrenovke domače iz Posočja Radi imamo domače 290g , parov: 2
  • Korenje, Mercator, pakirano, kosov: 4
  • Paradižnik - Koščki, Mercator, 400 ml
  • Bio limone, Bio Zone, kosov: 2
  • Kus kus, Zlato polje, 500 g
  • Bela Primorska žemlja, Pekarna Grosuplje, kosov: 1
  • Jajca M, Mercator, prosta reja, 6 jajc , jajc: 6
  • Tuna v lastnem soku, Mercator, 320 g
  • Paradižnik Campari, 250 g
  • Bučke, kosov: 4
  • Kuhana leča, konzerv: 1
  • Jogurt, 3,2 %, Mercator, lončkov: 2
  • Mleti drobnjak, čajnih žličk: 1
  • Mleta sladka paprika, Mercator: po okusu
  • Drobljeni timijan: po okusu
  • Kis Mercator, jabolčni: po okusu
  • Solata pomladni mix: paket
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Piščančji file z limono in kuskus s korenčkom
Čas priprave: 20 minut
Št. porcij: 4
Zahtevnost: 2/5


Piščančji file:
500 g piščančjega fileja brez kosti in kože
2 žlici rastlinskega olja
3 žlice masla
0,5 žličke timijana
1 strok česna
1 limona
1 žlička sladke rdeče paprike
100 g navadnega jogurta
sol, poper
Kuskus s korenčkom:
2 korenčka
250 g kuskusa
1 žlica masla
1 kokošja kocka

Postopek:
Piščančji file:
1. Pečico segrej na 170 °C.
2. Piščančja fileja z obeh strani dobro posoli in popopraj ter začini z 1 žličko sladke
rdeče paprike.
3. Fileja prelij z rastlinskim oljem in ju nekajkrat obrni, da olje prekrije celotno površino.
4. Nad visok ogenj postavi ognjevarno ponev, primerno za peko v pečici.
5. V segreto ponev položi fileja z lepšo stranjo navzdol.
6. Na vsaki strani ju peci 2-3 minute, da se lepo zlatorumeno zapečeta.
7. Ponev prestavi v pečico za 5-7 minut, odvisno od velikosti filejev.
8. Po peki v pečici ponev previdno prestavi nazaj nad ogenj.
9. V ponev dodaj 3 žlice masla, pol žličke timijana in 1 strt strok česna. Dodaj tudi 1
žlico limoninega soka.
10. Stopljeno aromatizirano maslo 2 minuti prelivaj po filejih.
11. V ponev nastrgaj še lupinico ene limone, nato pa masleno omako natoči v posodico,
meso pa prenesi na rezalno desko.
12. Piščančji file pod kotom nareži na 5 delov in ga postrežemo na krožniku solate.
13. Ne pozabimo ga pokapljati s slastno masleno omako!


Kuskus s korenčkom:
1. V kozici zavri 500 ml vode in v njej raztopi kokošjo kocko.
2. Vrelo jušno osnovo prelij čez kuskus in dodaj žlico masla, nato ga pokrij in pusti stati
5 minut.
3. Korenček olupi in ga nareži na majhne kocke ter skuhaj do mehkega.
4. Kuskus zrahljaj z vilico in k njemu primešaj kocke korenja.


Postrežba:
1. Na krožnik stresi kuskus, nanj pa postavi pod kotom narezan file.
2. File pokapljaj z masleno omako.
3. Zraven postrežemo navadni jogurt.

Paprikaš testenine iz enega lonca
Čas priprave: 45 minut
Št. porcij: 4
Zahtevnost: 2/5


Sestavine:
3 žlice masla
1 žlica rastlinskega olja
500 g piščančjega fileja
1 velika čebula
2-3 žlice mlete rdeče paprike
1 rdeča paprika
2 kokošji kocki
2 dl smetane za kuhanje
400 g testenin polžki
1 žlička timijana
50 g sira cheddar
sol, poper

Postopek:
1. Čebulo na drobno nasekljaj, papriko pa nareži na majhne kocke.
2. Piščančji file nareži na majhne kocke, nato ga posoli in popopraj.
3. Širšo posodo dobro segrej, nato vanjo vlij žlico olja in dodaj 2 žlici masla.
4. Ko se maščoba segreje, na njej popeci najprej eno polovico piščančjih kock, nato pa
še drugo.
5. Vsako rundo med pogostim mešanjem peci 1-2 minuti nad visokim ognjem - toliko,
da se kocke zlatorjavo zapečejo.
6. Piščanca stresi na krožnik, v posodo pa dodaj čebulo in zmanjšaj ogenj.
7. Čebulo počasi praži približno 10 minut.
8. Po čebuli potresi 2-3 žlice mlete rdeče paprike in 1 žličko timijana, nato vse skupaj na
hitro pomešaj.
9. V posodo vrni piščančje kocke in dodaj narezano papriko.
10. Prilij 1 l vrele vode in dodaj 2 kokošji kocki.
11. Osnova naj se kuha 8 minut, nato v posodo stresi polžke.
12. Posodo pokrij, testenine pa med rednim mešanjem kuhaj 12 minut.
13. V testenine primešaj smetano, nato jih kuhaj še par minut, toliko, da se skuhajo.
14. Na koncu k testeninam primešaj še žlico masla in nastrgan cheddar.
15. Soli in popraj po okusu.

Tunini polpeti in solata s kuskusom
Čas priprave: 30 minut
Št. porcij: 4
Zahtevnost: 2/5

Sestavine:
Polpeti:
1 žemlja (100 g)
2 jajci
320 g tune v lastnem soku
50 g sira cheddar
olje
sol, poper
Solata:
250 g kuskusa
4 jajca
1 paprika
1 čebula
250 g češnjevega paradižnika
kis
olje
sol
poper

Postopek:
Polpeti:
1. Tuno odcedi, žemljo pa nareži na majhne kocke.
2. 1/4 čebule fino nasekljaj in jo zmešaj s tuno in žemljo.
3. Dodaj dve razžvrkljani jajci.
4. Maso posoli in popopraj, nato jo zmešaj in pusti, da se žemlja prepoji.
5. Zmes oblikuj v 12 polpetov.
6. V ponvi segrej 2 žlici olja in na njemu popeci polpete - na vsaki strani 5 minut.

Solata s kuskusom:
1. Kuskus prelij s 500 ml soljene vrele vode in ga pokrij ter pusti 5 minut.
2. Z vilico ga premešaj in postavi v hladilnik, da se shladi.
3. Jajca trdo skuhaj - položi jih v vrelo vodo in kuhaj 8-10 minut, nato jih prelij s hladno
vodo in pusti, da se ohladijo.
4. Jajca olupi in nareži.
5. Paradižnik in papriko na drobno nareži, čebulo pa nasekljaj.
6. V skledi zmešaj kuskus, jajca, paradižnik, papriko in čebulo.
7. Po okusu začini s kisom, oljem, soljo in poprom.

Pečene bučke, polnjene z lečo
Čas priprave: 45 minut
Št. porcij: 4
Zahtevnost: 2/5

Sestavine:
4 srednje bučke
1 konzerva (400 g) zelene leče
1 čebula
350 g paradižnikovih koščkov
2 stroka česna
2 žlici olja
0,5 žličke timijana
0,5 limone
100 g sira cheddar
poper,sol
Spomladanska solata:
Solata pomladni mix
250 g češnjevega paradižnika
180 g navadnega jogurta
0,5 limone
1 žlička drobnjaka
sol,poper

Postopek:
Priprava bučk:
1. Bučke operi in jih po dolgem razpolovi.
2. Bučke izdolbi z žličko, izdolbeno meso pa zberi na rezalni deski in ga nasekljaj.
3. Nasekljano bučkino meso prenesi v cedilo in ga posoli, nato pa pusti, da se odcedi.
4. Bučkine čolničke prav tako posoli in pusti nekaj minut, da izpustijo vodo, nato jih
obriši s kuhinjsko brisačko.


Nadev:
1. Čebulo olupi in jo na drobno nasekljaj.
2. Na segretem olju jo v ponvi praži toliko časa, da postekleni.
3. Dodaj nasekljan česen in praži, da česen zadiši.
4. V ponev stresi odcejeno bučkino meso in timijan.
5. Praži 5 minut, da se bučke zmehčajo, nato dodaj paradižnikove koščke in odcejeno
lečo.
6. Nadev praži, dokler se ne zgosti.
7. V zmes dodaj 2 žlički limoninega soka in lupinico cele limone.


Peka:
1. Pečico segrej na 180 °C.
2. V odprtine bučk enakomerno razporedi lečin nadev.
3. Bučke prenesi na pladenj za peko, prekrit s peki papirjem.
4. Po vrhu naribaj sir, nato pa bučke peci 30 minut.
5. Zadnje 3 minute peke na pečici vklopi žar funkcijo, da se sir zapeče.


Spomladanska solata:
1. Solato stresi v skledo.
2. Dodaj na četrtine narezan češnjev paradižnik.
3. V lončku zmešaj jogurt, drobnjak, limonin sok, dva ščepca soli in en ščepec popra.
4. Dolij toliko hladne vode, da dobiš želeno gostoto.
5. Jogurtov preliv prelijemo po solati in premešamo

Enolončnica s fižolom in hrenovko
Čas priprave: 35 minut
Št. porcij: 4
Zahtevnost: 1/5

Sestavine:
100 g testenin polžki
2 para telečjih hrenovk
1 čebula
2 stroka česna
2 žlici olja
2 korenčka
3 žlice paradižnikovih koščkov (50 g)
2 konzervi belega fižola (800 g)
2 kokošji kocki
1 žlička sladke mlete paprike
0,5 žličke timijana
1 lovorjev list
sol, poper

Postopek:
1. V večjem loncu segrej olje.
2. Čebulo nasekljaj in jo popraži, da prične ob robovih rjaveti.
3. Dodaj česen in praži, da zadiši.
4. Korenje nareži na kocke in ga stresi v lonec.
5. Dodaj sladko rdečo papriko, timijan in lovorjev list.
6. Na hitro pomešaj, da paprika zadiši, nato v lonec stresi obe pločevinki fižola s
tekočino vred.
7. Dodaj 1,2 l vrele vode in obe kokošji kocki.
8. Enolončnico premešaj in ob nežnem brbotanju kuhaj 20 minut.
9. V lonec stresi testenine in na kolobarje narezani hrenovki.
10. Dodaj še 3 žlice paradižnikovih koščkov, nato enolončnico kuhaj še 8 minut

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene