Pomladna zelenjava #2

- Losos, 200 g
- Mlada čebula, 150 g
- Belo vino za kuhanje, 1 dcl
- Feta sir, 100 g
- Zeleni šparglji, 500 g , 500 g
- Nariban parmezan, 50 g
- Pršut, kuhan, 100 g
- Jajca, kosov: 1
- Maslo, 100 g
- Zelena solata, 500 g
- Rdeče redkvice, 100 g
- Morska sol v mlinčku: po okusu
- Celi črni poper v mlinčku: po okusu
- Drobljeni origano: po okusu
- Limonin sok: po okusu
- Mleti drobnjak: po okusu
- Ekstra deviško olivno olje, Zvijezda: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Vso zelenjavo operemo in jo očistimo. Šparglje po potrebi olupimo. Prihranimo vršičke v dolžini pribl. 7cm, ostalo narežemo na kocke.
Mlado čebulo narežemo na manjše kocke ter jih na maslu popečemo. Dodamo narezane šparglje, narahlo posolimo ter prilijemo nekaj belega vina. Ko vino skoraj izhlapi, vse skupaj pretresemo v skledo.
V skledo dodamo na kocke narezan losos, feta sir, jajce in parmezan. Vse skupaj lepo premešamo.
Radič razrežemo po dolžini na polovice in ga na vroči ponvi z dodatkom masla na hitro popečemo z obeh strani. Pečene polovičke radiča naložimo s pripravljenim lososovim nadevom ter predevamo v pekač. Pečemo približno 12-15 min.
V kozici medtem raztopimo maslo ter prepražimo narezano solato. Ko je lepo prepražena, prilijemo nekaj vode, začinimo ter pokuhamo do mehkega. Ko je solata mehka, jo s paličnim mešalnikom zmiksamo ter še nekoliko pokuhamo, da dobimo kremasto omako. Na koncu primešamo še žličko masla ter nekaj sladke smetane.
Špargljeve vršičke po 3 skupaj tesno ovijemo v rezine kuhanega pršuta ter jih na vroči ponvi počasi popečemo z vseh strani.
Redkvice očistimo in jih narežemo na tanke rezine. Začinimo s soljo, poprom ter narezanim drobnjakom. Dodamo žlico oljčnega olja ter premešamo.