Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Pomladna zelenjava #2

Čas priprave: 90 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Losos, 200 g
  • Mlada čebula, 150 g
  • Belo vino za kuhanje, 1 dcl
  • Feta sir, 100 g
  • Zeleni šparglji, 500 g , 500 g
  • Nariban parmezan, 50 g
  • Pršut, kuhan, 100 g
  • Jajca, kosov: 1
  • Maslo, 100 g
  • Zelena solata, 500 g
  • Rdeče redkvice, 100 g
  • Morska sol v mlinčku: po okusu
  • Celi črni poper v mlinčku: po okusu
  • Drobljeni origano: po okusu
  • Limonin sok: po okusu
  • Mleti drobnjak: po okusu
  • Ekstra deviško olivno olje, Zvijezda: po okusu
  • Losos, 200 g
  • Mlada čebula, 150 g
  • Belo vino za kuhanje, 1 dcl
  • Feta sir, 100 g
  • Zeleni šparglji, 500 g , 500 g
  • Nariban parmezan, 50 g
  • Pršut, kuhan, 100 g
  • Jajca, kosov: 1
  • Maslo, 100 g
  • Zelena solata, 500 g
  • Rdeče redkvice, 100 g
  • Morska sol v mlinčku: po okusu
  • Celi črni poper v mlinčku: po okusu
  • Drobljeni origano: po okusu
  • Limonin sok: po okusu
  • Mleti drobnjak: po okusu
  • Ekstra deviško olivno olje, Zvijezda: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Vso zelenjavo operemo in jo očistimo. Šparglje po potrebi olupimo. Prihranimo vršičke v dolžini pribl. 7cm, ostalo narežemo na kocke.
Mlado čebulo narežemo na manjše kocke ter jih na maslu popečemo. Dodamo narezane šparglje, narahlo posolimo ter prilijemo nekaj belega vina. Ko vino skoraj izhlapi, vse skupaj pretresemo v skledo. 
V skledo dodamo na kocke narezan losos, feta sir, jajce in parmezan. Vse skupaj lepo premešamo.
Radič razrežemo po dolžini na polovice in ga na vroči ponvi z dodatkom masla na hitro popečemo z obeh strani. Pečene polovičke radiča naložimo s pripravljenim lososovim nadevom ter predevamo v pekač. Pečemo približno 12-15 min.
V kozici medtem raztopimo maslo ter prepražimo narezano solato. Ko je lepo prepražena, prilijemo nekaj vode, začinimo ter pokuhamo do mehkega. Ko je solata mehka, jo s paličnim mešalnikom zmiksamo ter še nekoliko pokuhamo, da dobimo kremasto omako. Na koncu primešamo še žličko masla ter nekaj sladke smetane.
Špargljeve vršičke po 3 skupaj tesno ovijemo v rezine kuhanega pršuta ter jih na vroči ponvi počasi popečemo z vseh strani.
Redkvice očistimo in jih narežemo na tanke rezine. Začinimo s soljo, poprom ter narezanim drobnjakom. Dodamo žlico oljčnega olja ter premešamo.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene