Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Pomladna zelenjava #1

Čas priprave: 90 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Mleto mešano meso, 500 g
  • Srednjezrnati brušen riž za domače jedi, 200 g
  • Mlada čebula, 100 g
  • Pelati, 250 g
  • Narezek pečen pršut, Kras, 100 g
  • Piščančje hrenovke Poli kids, Perutnina Ptuj, 150 g
  • Krompir za kuhanje, 500 g
  • Zeleni šparglji, 500 g , 250 g
  • Maslo, 100 g
  • Zrnasti česen: po okusu
  • Mleti beli poper: po okusu
  • Morska sol v mlinčku: po okusu
  • Drobljeni origano: po okusu
  • Zelena solata: po okusu
  • Rdeči radič: po okusu
  • Ekstra deviško olivno olje, Zvijezda: po okusu
  • Rdeče redkvice: po okusu
  • Mleto mešano meso, 500 g
  • Srednjezrnati brušen riž za domače jedi, 200 g
  • Mlada čebula, 100 g
  • Pelati, 250 g
  • Narezek pečen pršut, Kras, 100 g
  • Piščančje hrenovke Poli kids, Perutnina Ptuj, 150 g
  • Krompir za kuhanje, 500 g
  • Zeleni šparglji, 500 g , 250 g
  • Maslo, 100 g
  • Zrnasti česen: po okusu
  • Mleti beli poper: po okusu
  • Morska sol v mlinčku: po okusu
  • Drobljeni origano: po okusu
  • Zelena solata: po okusu
  • Rdeči radič: po okusu
  • Ekstra deviško olivno olje, Zvijezda: po okusu
  • Rdeče redkvice: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Solato in radič očistimo in pripravimo večje liste.
V vreli vodi jih nekoliko oparimo in oparjene prestavimo na kuhinjsko krpo, da se ohladijo in posušijo.
Pripravimo nadev. Zmešamo mleto meso, ga začinimo z soljo, poprom ter nasekljanim česnom. Dodamo prepraženo nasekljano mlado čebulo te riž in origano.
Z nadevom nadevamo solatne liste in radič, v sredino nadeva pritisnemo mini hrenovko. Radičeve liste zavijemo še v pečen pršut. Tako pripravljene zvitke naložimo v ognjevaren keramični pekač, prilijemo nekaj vode ter prestavimo v ogreto pečico ter počasi pečemo. 
Medtem pripravimo omako.
V kozici na oljčnem olje prepražimo nasekljan česen, ko zadiši, dodamo pelate, začinimo s soljo, poprom ter origanom. Malo pokuhamo, da paradižnik razpade na manjše kose. Po potrebi malo zalijemo z vodo. Pripravljeno omako prelijemo čez solatne sarme in jih pečemo do konca.
Šparglje očistimo in olupimo olesenele dele. Pustimo si vršičke. Ostalo narežemo na manjše kose.
Vršičke na maslu popečemo.
Krompir olupimo, narežemo na kocke in skupaj s koščki špargljev skuhamo do mehkega. Kuhano odcedimo, pretlačimo ter primešamo stopljeno maslo. Za boljši okus uporabimo tudi maslo, ki nam je ostalo od pečenja špargljev.
Redkvice operemo in očistimo. V kozici segrejemo oljčno olje, dodamo očiščene redkvice, žličko sladkorja in na hitro prepražimo. Solimo. Prilijemo malo vinskega kisa in na hitro pokuhamo ter glaziramo. 

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene