Zdrav fast food #2

- Jajca, jajc: 4
- Pirina moka, Žito, 500 g
- Bučno olje, 500 ml , jedilnih žlic: 1
- Piščančji file, 400 g
- Korenje Bio Zone, 100 g
- Paprika, rdeča, 100 g
- Por, 100 g
- Bučke, 100 g
- Pinjole, 50 g
- Bučna semena, 50 g
- Lanena semena , 50 g
- Sezam, 50 g
- Limeta, kosov: 2
- Grobo mleti česen, Maestro: po okusu
- Curry, Maestro: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Iz moke, jajc, soli in bučnega olja zamesimo gladko testo. Ko je dovolj zgneteno, ga zavijemo v prozorno folijo in pustimo nekoliko počivati.
Po počitku ga tanko razvaljamo ter narežemo na ozke rezance. Pustimo, da se testenine na pultu nekoliko osušijo.
Testenine pred serviranjem skuhamo v vreli osoljeni vodi ter odcejene primešamo pripravljeni omaki.
Piščančje prsi narežemo na tanke rezine. Predevamo jih v skledo, začinimo ter primešamo bučno olje. Tako pripravljeno meso pustimo nekaj časa, da se prepoji z okusi.
Zelenjavo očistimo in vso narežemo na tanjše trakove. Zelenjavo začinimo z soljo in poprom ter zelišči, nato jo v vroči pečici lepo opečemo.
Oreške in semena v vroči ponvi malo prepražimo, da zadišijo.
V vroči vok ponvi popečemo piščančje rezine in jim primešamo pečeno zelenjavo. Zelenjavo tudi na hitro prepražimo ter primešamo kuhane rezance. Po potrebi malo zalijemo z vodo, v kateri smo testenine skuhali. Primešamo še prepražena semena ter serviramo.