Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Zdrav fast food #1

Čas priprave: 90 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Krompir, 500 g
  • Pšenična bela moka T 500, Žito, 500 g
  • Rumenjak, kosov: 2
  • Beljak, kosov: 2
  • Svinjska ribica, 500 g
  • Brokoli, 200 g
  • Pršut, 100 g
  • Rezine sira dimljeni Jošt, 100 g
  • Navadni tekoči jogurt, 100 g
  • Kitajsko zelje, 200 g
  • Rdeče zelje, 50 g
  • Korenje Bio Zone, 200 g
  • Muškatna buča, 200 g
  • Kamniška gorčica, Natureta, 50 g
  • Mleti drobnjak: po okusu
  • Drobnjak, Maestro: po okusu
  • Grobo mleti česen, Maestro: po okusu
  • Limonin sok: po okusu
  • Pol olivnega, pol drugega rastlinskega olja: po okusu
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Krompir, 500 g
  • Pšenična bela moka T 500, Žito, 500 g
  • Rumenjak, kosov: 2
  • Beljak, kosov: 2
  • Svinjska ribica, 500 g
  • Brokoli, 200 g
  • Pršut, 100 g
  • Rezine sira dimljeni Jošt, 100 g
  • Navadni tekoči jogurt, 100 g
  • Kitajsko zelje, 200 g
  • Rdeče zelje, 50 g
  • Korenje Bio Zone, 200 g
  • Muškatna buča, 200 g
  • Kamniška gorčica, Natureta, 50 g
  • Mleti drobnjak: po okusu
  • Drobnjak, Maestro: po okusu
  • Grobo mleti česen, Maestro: po okusu
  • Limonin sok: po okusu
  • Pol olivnega, pol drugega rastlinskega olja: po okusu
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Krompir olupimo in ga kuhamo v osoljeni vodi do mehkega, nato ga dobro odcedimo. V kuhinjskem robotu ga zmečkamo, primešamo rumenjake in moko ter posolimo.
Zgnetemo v voljno testo.
Testo razdelimo na manjše kepice ter razvaljamo v tortilje. Pečemo jih z obeh strani na vroči ponvi. Odstavimo na toplo.
Svinjsko meso narežemo na večje kose ter ga skupaj s pršutom, sirom in brokoli zmeljemo v homogeno maso, ki smo ji primešali še beljake, ter začinimo.
Dobljeno mesno maso s pomočjo dresurne vrečke nabrizgamo na živilsko folijo in oblikujemo tanke klobase. Tesno ovite približno 10 minut kuhamo v vroči vodi.
Kuhane klobase previdno odvijemo in jih na vroči ponvi opečemo.
Bučo očistimo semen, jo začinimo z soljo in poprom ter nekoliko namastimo. Zavito v alu folijo bučo pečemo do mehkega v vroči pečici. Pečeno očistimo ter jo zmiksamo skupaj z gorčico v gladko kremo. Po potrebi začinimo.
Zelenjavo očistimo in jo narežemo na rezance.
Jogurt zmešamo z nasekljanim drobnjakom in limoninim sokom ter začinimo. Narezano zelenjavo začinimo z jogurtovim prelivom

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene