Zdrav fast food #1

- Krompir, 500 g
- Pšenična bela moka T 500, Žito, 500 g
- Rumenjak, kosov: 2
- Beljak, kosov: 2
- Svinjska ribica, 500 g
- Brokoli, 200 g
- Pršut, 100 g
- Rezine sira dimljeni Jošt, 100 g
- Navadni tekoči jogurt, 100 g
- Kitajsko zelje, 200 g
- Rdeče zelje, 50 g
- Korenje Bio Zone, 200 g
- Muškatna buča, 200 g
- Kamniška gorčica, Natureta, 50 g
- Mleti drobnjak: po okusu
- Drobnjak, Maestro: po okusu
- Grobo mleti česen, Maestro: po okusu
- Limonin sok: po okusu
- Pol olivnega, pol drugega rastlinskega olja: po okusu
- Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
- Mleti črni poper, Maestro: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Krompir olupimo in ga kuhamo v osoljeni vodi do mehkega, nato ga dobro odcedimo. V kuhinjskem robotu ga zmečkamo, primešamo rumenjake in moko ter posolimo.
Zgnetemo v voljno testo.
Testo razdelimo na manjše kepice ter razvaljamo v tortilje. Pečemo jih z obeh strani na vroči ponvi. Odstavimo na toplo.
Svinjsko meso narežemo na večje kose ter ga skupaj s pršutom, sirom in brokoli zmeljemo v homogeno maso, ki smo ji primešali še beljake, ter začinimo.
Dobljeno mesno maso s pomočjo dresurne vrečke nabrizgamo na živilsko folijo in oblikujemo tanke klobase. Tesno ovite približno 10 minut kuhamo v vroči vodi.
Kuhane klobase previdno odvijemo in jih na vroči ponvi opečemo.
Bučo očistimo semen, jo začinimo z soljo in poprom ter nekoliko namastimo. Zavito v alu folijo bučo pečemo do mehkega v vroči pečici. Pečeno očistimo ter jo zmiksamo skupaj z gorčico v gladko kremo. Po potrebi začinimo.
Zelenjavo očistimo in jo narežemo na rezance.
Jogurt zmešamo z nasekljanim drobnjakom in limoninim sokom ter začinimo. Narezano zelenjavo začinimo z jogurtovim prelivom