Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Artičoka #2

Čas priprave: 80 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Piščančji file, 600 g
  • Jajca, kosov: 4
  • Pšenična bela moka T 500, Žito, 50 g
  • Polenta 3 žita, Zlato Polje, 100 g
  • Artičoke, kosov: 4
  • Krompir, 300 g
  • Limone, kosov: 1
  • Grah, Natureta, 450 g, zamrznjeno , 200 g
  • Maslo, 100 g
  • Nariban parmezan, 50 g
  • Mleti čili : po okusu
  • Bazilika, Maestro: po okusu
  • Meta: po okusu
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Curry, Maestro: po okusu
  • Olje za cvrtje: po okusu
  • Ekstra deviško olivno olje, 500 ml: po okusu
  • Piščančji file, 600 g
  • Jajca, kosov: 4
  • Pšenična bela moka T 500, Žito, 50 g
  • Polenta 3 žita, Zlato Polje, 100 g
  • Artičoke, kosov: 4
  • Krompir, 300 g
  • Limone, kosov: 1
  • Grah, Natureta, 450 g, zamrznjeno , 200 g
  • Maslo, 100 g
  • Nariban parmezan, 50 g
  • Mleti čili : po okusu
  • Bazilika, Maestro: po okusu
  • Meta: po okusu
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Curry, Maestro: po okusu
  • Olje za cvrtje: po okusu
  • Ekstra deviško olivno olje, 500 ml: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Artičoke operemo in jih očistimo. Peclje z lupilcem olupimo in jih narežemo na manjše koščke. Cvetove obrežemo olesenelih delov in skuhamo do mehkega. Poberemo jih iz kuhalne posode in jih odcedimo, očistimo jih še cvetnih nitk in tako dobimo vdolbinico za nadevanje.
Ko so peclji mehko kuhani, jih pretlačimo, začinimo po okusu ter primešamo parmezan. Z dobljeno maso nadevamo cvetove ter jih dodatno potresemo z parmezanom. Spečemo v pečici do zlatorumene barve.
Krompir olupimo in ga narežemo na tanke rezine. V ponvi stopimo maslo in vanj naribamo lupinico oprane limone. V silikonske modelčke zlagamo plasti krompirja, vsako plast premažemo s stopljenim limoninim maslom ter narahlo posolimo. Plasti zlagamo, dokler ne napolnimo modelčkov. Tako pripravljene modelčke postavimo v ogreto pečico na 180°C ter obtežimo. Pečemo približno 25 minut.
Grah skuhamo v osoljeni vodi. Kuhanega skupaj z vodo zmiksamo s paličnim mešalnikom in ga skozi sito pretlačimo. Malo še pokuhamo, dodamo maslo in po potrebi začinimo ter primešamo nasekljano svežo meto.
Piščančja prsa očistimo. Meso narežemo na širše trakove. Začinimo jih s soljo, poprom in malo currya. Pustimo, da se meso prepoji z okusi.
Iz jajc, moke ter polentne moke umešamo gladko, a gosto  maso za paniranje. Piščančje trakce pomočimo v maso in jih v vročem olju ocvremo. 
Čili očistimo in ga narežemo na majhne kocke. Na vroči ponvi jih na hitro popečemo, dodamo malo oljčnega olja, začinimo ter na koncu primešamo še svežo nasekljano baziliko.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene