Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Artičoka #1

Čas priprave: 80 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Piščančja bedra, Pivka, 600 g
  • Por, 100 g
  • Beljak, kosov: 1
  • Artičoke, kosov: 4
  • Korenje Bio Zone, 200 g
  • Brokoli, 200 g
  • Slovenski češnjev paradižnik Lušt, 200 g , 100 g
  • Polenta 3 žita, Zlato Polje, 100 g
  • Smetana za kuhanje, 1 dcl
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Rezan rožmarin, Maestro: po okusu
  • Timijan, Maestro: po okusu
  • Česen: po okusu
  • Peteršilj: po okusu
  • Ekstra deviško olivno olje, 500 ml: po okusu
  • Piščančja bedra, Pivka, 600 g
  • Por, 100 g
  • Beljak, kosov: 1
  • Artičoke, kosov: 4
  • Korenje Bio Zone, 200 g
  • Brokoli, 200 g
  • Slovenski češnjev paradižnik Lušt, 200 g , 100 g
  • Polenta 3 žita, Zlato Polje, 100 g
  • Smetana za kuhanje, 1 dcl
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Rezan rožmarin, Maestro: po okusu
  • Timijan, Maestro: po okusu
  • Česen: po okusu
  • Peteršilj: po okusu
  • Ekstra deviško olivno olje, 500 ml: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Piščančja bedra očistimo mesa, kožo pustimo celo na spodnji kosti, tako da dobimo vrečko za nadevanje. Piščančje meso narežemo na večje kose, začinimo s soljo, poprom, česnom… dodamo beljak in skupaj zmeljemo v fino maso. 
Por očistimo, narežemo na rezance ter na hitro prepražimo z dodatkom oljčnega olja.
Pražen por primešamo piščančji masi. Z dobljenim nadevom napolnimo izpraznjena piščančja bedra ter jih tesno ovijemo.
Dobljene nadevane krače prestavimo v pomaščen pekač in jih pečemo v ogreti pečici približno 25 minut.
Iz piščančjih kosti in ostankov zelenjave skuhamo fond. 
Češnjeve paradižnike operemo in jih cele začinimo z oljem, soljo ter timijanom. Spečemo jih v ogreti pečici.
Artičoke očistimo. Cvetovom obrežemo olesenele dele ter jih v rahlo okisani vodi začinjeni z soljo in poprovimi zrni malo pokuhamo. Tako pokuhane odcedimo, jim očistimo sredico tako, da poberemo cvetne nitke. 
Tako pripravljene artičoke nekoliko razpremo ter jih počasi do mehkega podušimo v pokriti ponvi. Vmes enkrat obrnemo ter jih začinimo s poprom, česnom in nasekljanim peteršiljem.
Olupljeno korenje narežemo na večje kose ter ga do polovice skuhamo v piščančjem fondu. Brokoli razdelimo na manjše cvetove, skuhamo jih v slanem kropu.
Kuhano zelenjavo odcedimo in jo na hitro v ponvi popečemo z dodatkom masla.
Kuhan piščančji fond precedimo, ponovno zavremo in začinimo s soljo. Primešamo nekaj masla ter zakuhamo polentno moko.
Polenta mora biti tekoča. Ko je polenta kuhana, jo odstavimo in ji primešamo smetano, da dobimo kremasto omako.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene