Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Koleraba #2

Čas priprave: 90 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Rumena koleraba, 500 g
  • Rdeči fižol, Natureta, 600 g
  • Krompir, 400 g
  • Čebula, 100 g
  • Lovorov list, Maestro, kosov: 1
  • Jajca, kosov: 4
  • Pšenična bela moka T 500, Žito, 300 g
  • Sir gorgonzola, 150 g
  • Mladi špinačni listi, 100 g
  • Majaron, Maestro: po okusu
  • Maslo: po okusu
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Limonin sok: po okusu
  • Ekstra deviško oljčno olje: po okusu
  • Olje za cvrtje: po okusu
  • Rumena koleraba, 500 g
  • Rdeči fižol, Natureta, 600 g
  • Krompir, 400 g
  • Čebula, 100 g
  • Lovorov list, Maestro, kosov: 1
  • Jajca, kosov: 4
  • Pšenična bela moka T 500, Žito, 300 g
  • Sir gorgonzola, 150 g
  • Mladi špinačni listi, 100 g
  • Majaron, Maestro: po okusu
  • Maslo: po okusu
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Limonin sok: po okusu
  • Ekstra deviško oljčno olje: po okusu
  • Olje za cvrtje: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Olupimo krompir, ga naribamo in dobro ožetega prestavimo v stekleno posodo. Kolerabo očistimo in jo olupimo.
Del kolerabe z lupilcem narežemo na tanke lističe, ki jih bomo ocvrli. Ostalo kolerabo naribamo.
Naribano kolerabo na hitro popečemo na vroči ponvi z dodatkom oljčnega olja, rahlo posolimo ter začinimo z majaronom. Tako popečeni dodamo nariban, dobro ožet krompir, po potrebi dodatno začinimo. Iz dobljene mase oblikujemo polpete ter jih v pečici ali toasterju spečemo do mehkega.
Fižol iz konzerve stresemo v manjšo kozico ter zavremo. Kuhan fižol pretlačimo. Začinimo s soljo, poprom in stopljenim maslom ter zamešamo v kremni pire.
Čebulo olupimo in jo narežemo na lističe. Prepražimo jih na oljčnem olju, posolimo in dodamo lovorjev list. Počasi pražimo, po potrebi prilivamo nekaj vode, da se čebula zmehča.
V namaščene silikonske modelčke ubijemo jajca, jih začinimo in pečemo v vroči pečici približno 10-12 minut.
Lističe kolerabe dobro osušimo, narahlo pomokamo ter hrustljavo ocvremo v vročem olju.  Ocvrte položimo na kuhinjski papir, da se odcedijo, in jih posolimo.
Gorgonzolo stopimo v kozici tako, da ji primešamo nekaj vode, segrejemo, začinimo po okusu ter pokuhamo v gostljato omako. Lahko primešamo tudi nekaj sveže nasekljanih zelišč.
Rukolo očistimo, jo začinimo z oljčnim oljem, limoninim sokom ter soljo in poprom.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene