Koleraba #1

- Rumena koleraba, 500 g
- Rdeči fižol, Natureta, 250 g
- Krompir, 600 g
- Čebula, 100 g
- Lovorov list, Maestro, listov: 1
- Jajca M, Mercator, prosta reja, 6 jajc , jajc: 2
- Sir gorgonzola, 150 g
- Pšenična bela moka T 500, Žito, 500 g
- Mladi špinačni listi, 50 g
- Majaron, Maestro: po potrebi
- Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
- Mleti črni poper, Maestro: po okusu
- Maslo: po okusu
- Ekstra deviško oljčno olje, Basso: po okusu
- Olje za cvrtje: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Kolerabo operemo in olupimo. Polovico kolerabe narežemo na manjše kose.Čebulo očistimo in jo narežemo na rezance. Polovico čebule na oljčnem olju nekoliko prepražimo, nato dodamo narezano kolerabo. Prilijemo nekaj vode, začinimo s soljo in poprom ter jo dušimo do mehkega. ko je koleraba mehka, jo s pomočjo paličnega mešalnika zmiksamo v gosto omako. Po potrebi prilijemo nekaj tekočine. Nekoliko še pokuhamo ter na koncu primešamo še maslo, da bo omaka lepo svilnata. Ostalo polovico kolerabe narežemo na manjše krhlje, prestavimo v pekač ter začinimo s soljo, poprom ter majaronom. Malo namastimo z oljčnim oljem ter pokrito z alu folijo spečemo v pečici do mehkega. Drobne krompirje lepo operemo ter jih cele kuhamo v slanem kropu. Ko jih lahko z vilico prebodemo, so kuhani. Kuhane nekoliko ohladimo in jih olupimo. Kuhan fižol odcedimo iz konzerve. V ponvi mu prilijemo nekaj vode ter ga povremo, da se segreje. Segret fižol odcedimo.Na leseno desko stresemo presejano moko. Olupljen krompir s pomočjo stiskalca stisnemo na moko, prav tako stisnemo tudi kuhan fižol. Primešamo stepeno jajce, posolimo, popramo ter začinimo z majaronom. Sestavine na hitro umesimo v gladko maso. Gorgonzolo narežemo na kocke. Iz krompirjeve mase oblikujemo cmočke, v katere na sredino pritisnemo košček gorgonzole. Lepo ovijemo, oblikujemo kroglice ter jih zakuhamo v vroč krop. Kuhane predevamo v kolerabno omako in dodamo narezan drobnjak. Rukolo malo pomokamo ter na hitro ocvremo v vročem olju. Ocvrto osušimo na kuhinjskem papirju ter rahlo posolimo. Očistimo čebulo, jo narežemo na tanke lističe ter jo na vroči ponvi popečemo. Dodamo malo gorgonzole ter pokrito pustimo, da se sir stopi. Vse sestavine serviramo tople.