Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Koleraba #1

Čas priprave: 80 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Rumena koleraba, 500 g
  • Rdeči fižol, Natureta, 250 g
  • Krompir, 600 g
  • Čebula, 100 g
  • Lovorov list, Maestro, listov: 1
  • Jajca M, Mercator, prosta reja, 6 jajc , jajc: 2
  • Sir gorgonzola, 150 g
  • Pšenična bela moka T 500, Žito, 500 g
  • Mladi špinačni listi, 50 g
  • Majaron, Maestro: po potrebi
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Maslo: po okusu
  • Ekstra deviško oljčno olje, Basso: po okusu
  • Olje za cvrtje: po okusu
  • Rumena koleraba, 500 g
  • Rdeči fižol, Natureta, 250 g
  • Krompir, 600 g
  • Čebula, 100 g
  • Lovorov list, Maestro, listov: 1
  • Jajca M, Mercator, prosta reja, 6 jajc , jajc: 2
  • Sir gorgonzola, 150 g
  • Pšenična bela moka T 500, Žito, 500 g
  • Mladi špinačni listi, 50 g
  • Majaron, Maestro: po potrebi
  • Morska jodirana grobo mleta sol, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Maslo: po okusu
  • Ekstra deviško oljčno olje, Basso: po okusu
  • Olje za cvrtje: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Kolerabo operemo in olupimo. Polovico kolerabe narežemo na manjše kose.Čebulo očistimo in jo narežemo na rezance. Polovico čebule na oljčnem olju nekoliko prepražimo, nato dodamo narezano kolerabo. Prilijemo nekaj vode, začinimo s soljo in poprom ter jo dušimo do mehkega. ko je koleraba mehka, jo s pomočjo paličnega mešalnika zmiksamo v gosto omako. Po potrebi prilijemo nekaj tekočine. Nekoliko še pokuhamo ter na koncu primešamo še maslo, da bo omaka lepo svilnata. Ostalo polovico kolerabe narežemo na manjše krhlje, prestavimo v pekač ter začinimo s soljo, poprom ter majaronom. Malo namastimo z oljčnim oljem ter pokrito z alu folijo spečemo v pečici do mehkega. Drobne krompirje lepo operemo ter jih cele kuhamo v slanem kropu. Ko jih lahko z vilico prebodemo, so kuhani. Kuhane nekoliko ohladimo in jih olupimo. Kuhan fižol odcedimo iz konzerve. V ponvi mu prilijemo nekaj vode ter ga povremo, da se segreje. Segret fižol odcedimo.Na leseno desko stresemo presejano moko. Olupljen krompir s pomočjo stiskalca stisnemo na moko, prav tako stisnemo tudi kuhan fižol. Primešamo stepeno jajce, posolimo, popramo ter začinimo z majaronom. Sestavine na hitro umesimo v gladko maso. Gorgonzolo narežemo na kocke. Iz krompirjeve mase oblikujemo cmočke, v katere na sredino pritisnemo košček gorgonzole. Lepo ovijemo, oblikujemo kroglice ter jih zakuhamo v vroč krop. Kuhane predevamo v kolerabno omako in dodamo narezan drobnjak. Rukolo malo pomokamo ter na hitro ocvremo v vročem olju. Ocvrto osušimo na kuhinjskem papirju ter rahlo posolimo. Očistimo čebulo, jo narežemo na tanke lističe ter jo na vroči ponvi popečemo. Dodamo malo gorgonzole ter pokrito pustimo, da se sir stopi. Vse sestavine serviramo tople.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene