Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Jabolčni štruklji

Čas priprave: 75 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Pšenična bela moka T 500, Katić, 250 g
  • Bio jajca M, Durnik, jajc: 2
  • Orehovo olje, Kot doma, jedilnih žlic: 3
  • Hladno stiskano sončnično olje, jedilnih žlic: 3
  • Polnozrnat pšenični zdrob, 50 g
  • Solni cvet, ščepcov: 1
  • Slovenska jabolka, Jonagold, kosov: 5
  • Bio kisla smetana Radi imamo domače, 200 g
  • Krušne drobtine, 70 g
  • Rozine, zlate, pesti: 2
  • Rjavi sladkor, 100 g
  • Mleti cimet, čajnih žličk: 1
  • Sveže borovnice: po okusu
  • Maline: po okusu
  • Papirnate serviete Paloma, rdeče: po želji
  • Pšenična bela moka T 500, Katić, 250 g
  • Bio jajca M, Durnik, jajc: 2
  • Orehovo olje, Kot doma, jedilnih žlic: 3
  • Hladno stiskano sončnično olje, jedilnih žlic: 3
  • Polnozrnat pšenični zdrob, 50 g
  • Solni cvet, ščepcov: 1
  • Slovenska jabolka, Jonagold, kosov: 5
  • Bio kisla smetana Radi imamo domače, 200 g
  • Krušne drobtine, 70 g
  • Rozine, zlate, pesti: 2
  • Rjavi sladkor, 100 g
  • Mleti cimet, čajnih žličk: 1
  • Sveže borovnice: po okusu
  • Maline: po okusu
  • Papirnate serviete Paloma, rdeče: po želji
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Kuhani jabolčni štruklji so odlična Ljubljanska jed, ki po okusu spominja na jabolčni štrudelj, le da jo odlikuje mehko kuhano vlečeno testo.

Štruklji so najboljši zabeljeni s prepraženimi drobtinami in postreženi s svežim jagodičevjem.

Testo:

  1. V posodo stresi moko, vodo, eno jajce in ščepec soli.
  2. Vse skupaj premešaj, nato pa zgneti v gladko in prožno testo.
  3. Posodo s testom pokrij in jo pusti pri miru 30 minut.

Nadev:

  1. Jabolka olupi in jih naribaj.

Vlečenje in nadevanje testa:

  1. Pripravi delovno površino za ubadanje s testom. Potrebuješ veliko površino, prekrito s čistim zlikanim prtom. Narahlo ga pomokaj.
  2. Testo razvaljaj v tanek krog.
  3. Testo premaži z oljem in ga pusti stati 10 minut.
  4. Zdaj ga moraš razvleči - z rokami sezi pod testo in s hrbtno stranjo dlani vleči od sredine proti sebi.
  5. Ko je cel srednji del testa tako tanek, da se vidi čez, se z vlečenjem pomakni proti robu.
  6. Pri robu vleči s prsti - nič ni narobe, če se kje pri robu testo strga.
  7. S topim nožem odreži debele robove.
  8. Testo premaži z mešanico kisle smetane in enega jajca
  9. Po celotni površini potresi naribana jabolka, pirin zdrob, rozine, sladkor, 30 g drobtin in cimet.
  10. S prsti prepognemo rob, nato pa pograbimo prt in ga dvignemo, da se testo z nadevom kar samo tesno zavije v zavitek.
  11. Zavitek nareži na 2-3 dele, da bodo lahko šli v lonec.
  12. Vsak del tesno zavij v čisto in vlažno kuhinjsko krpo, ki je bila oprana brez mehčalca.
  13. Oba odvečna konca krpe zaveži z vrvico.
  14. Zavitke potunkaj v slan krop, kjer naj se pokrit kuhajo 30 minut.
  15. Še vroče zavitke odvij in jih nareži na štruklje.

Pražene drobtine:

  1. Na 3-4 žlicah orehovega olja popraži 40 g krušnih drobtin, da pridobijo zlatorjavo barvo.

Postrežba:

  1. Na krožnik postavi dva štruklja in ju zabeli s praženimi drobtinami ter potresi s svežimi borovnicami in malinami, ki štruklje poživijo.
V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene