Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Ajdovi štruklji z orehi

Čas priprave: 60 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Ajdova moka, Kot doma, 1 kg , 300 g
  • Solni cvet, ščepcov: 1
  • Orehi jedrca, Mercator Garden Good, 100 g
  • Kisla smetana, KGZ Škofja Loka, 250 g , 150 g
  • Vanilin sladkor bourbonska vanilija, Dr. Oetker, 10 g , kosov: 2
  • Rjavi sladkor, jedilnih žlic: 2
  • Krušne drobtine, 50 g
  • Maline, 50 g
  • Sladkor v prahu, jedilnih žlic: 2
  • Čokoladni oreški, 150 g: po okusu
  • Papirnate serviete Paloma, rdeče: po želji
  • Ajdova moka, Kot doma, 1 kg , 300 g
  • Solni cvet, ščepcov: 1
  • Orehi jedrca, Mercator Garden Good, 100 g
  • Kisla smetana, KGZ Škofja Loka, 250 g , 150 g
  • Vanilin sladkor bourbonska vanilija, Dr. Oetker, 10 g , kosov: 2
  • Rjavi sladkor, jedilnih žlic: 2
  • Krušne drobtine, 50 g
  • Maline, 50 g
  • Sladkor v prahu, jedilnih žlic: 2
  • Čokoladni oreški, 150 g: po okusu
  • Papirnate serviete Paloma, rdeče: po želji
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Če se potepaš po Sloveniji, te praktično v vsaki vasi čaka drugačen štrukelj. Bogati in mehki ajdovi štruklji z orehi pa spadajo v samo sredino naše kulinarično bogate države - v Osrednjeslovensko regijo.

Ajdovi štruklji z orehi so kar bogati, zato se k njim odlično poda osvežilna malinova omaka, za hrustljavi nameček pa še čokoladni oreščki.

Testo:

  1. V loncu zavri 500 ml vode, jo posoli in prelij čez ajdovo moko.
  2. Dobro premešaj.
  3. Ko se zmes malce ohladi, jo zgneti v plastelinu podobno testo.
  4. Delovno površino pomokaj z belo pšenično moko in na njej razvaljaj testo do debeline 3-5 mm.

Nadev:

  1. Orehe zmelji do finega.
  2. Mlete orehe zmešaj s kislo smetano, vanilijevim sladkorjem, rjavim sladkorjem in drobtinami.
  3. Dobljeno maso enakomerno premaži po razvaljanem testu, ki ga nato tesno zaviješ v velik zavitek.
  4. Zavitek prestavi v čisto in vlažno krpo, oprano brez mehčalca, in ga tesno zavij.
  5. Oba odvečna konca krpe zaveži z vrvico.
  6. Zavitek potunkaj v slan krop, kjer naj se pokrit kuha 30 minut.
  7. Še vroč zavitek odvij in ga nareži na štruklje.

Malinova omaka:

  1. Maline stresi v kozico in dodaj sladkor v prahu.
  2. Kuhaj jih, dokler se popolnoma ne zmehčajo, nakar jih s paličnim mešalnikom spasiraš do finega.

Postrežba:
Na krožnik zlij malinovo omako, vanjo postavi dva štrukeljca in okrasi z oreščki, oblitimi s čokolado.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene