Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Pijani štruklji

Čas priprave: 120 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Pšenična bela moka T 500, Katić, 1 kg
  • Bio maslo, Žgajnar, 200 g , 70 g
  • Bio jajca M, Durnik, jajc: 3
  • Sveže polnomastno mleko, 3,5 % m.m., Loška mlekarna, 450 g
  • Sveže kozje mleko, Čepon, 400 g
  • Suhi kvas, vrečk: 2
  • Beli kristalni sladkor, Agragold, 150 g
  • Mleti orehi, Sweet Chef, pesti: 3
  • Sladka smetana, 100 g
  • Bio jajca M, Durnik, rumenjakov: 2
  • Vanilin sladkor bourbonska vanilija, Dr. Oetker, 10 g , paketov: 2,00
  • Kisla smetana, Podjed, jedilnih žlic: 3
  • Belo vino za kuhanje, 200 ml
  • Celi klinčki, kosov: 2
  • Sol BIO kuhinjska zeliščna Majnika : ščepec
  • Serviete Natur Premium, 3-slojne, rdeče: paket
  • Pšenična bela moka T 500, Katić, 1 kg
  • Bio maslo, Žgajnar, 200 g , 70 g
  • Bio jajca M, Durnik, jajc: 3
  • Sveže polnomastno mleko, 3,5 % m.m., Loška mlekarna, 450 g
  • Sveže kozje mleko, Čepon, 400 g
  • Suhi kvas, vrečk: 2
  • Beli kristalni sladkor, Agragold, 150 g
  • Mleti orehi, Sweet Chef, pesti: 3
  • Sladka smetana, 100 g
  • Bio jajca M, Durnik, rumenjakov: 2
  • Vanilin sladkor bourbonska vanilija, Dr. Oetker, 10 g , paketov: 2,00
  • Kisla smetana, Podjed, jedilnih žlic: 3
  • Belo vino za kuhanje, 200 ml
  • Celi klinčki, kosov: 2
  • Sol BIO kuhinjska zeliščna Majnika : ščepec
  • Serviete Natur Premium, 3-slojne, rdeče: paket
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Glas o Cerknici sega še dlje kot le v deveto vas, saj se ponaša z mnogimi znamenitostmi - tam je jezero, ki se ne more odločiti, kako veliko je; vsaj enkrat na leto po njenih ulicah hodi truma butalcev; na izleta vredni gori, ki se vzpenja nad njo, pa je svojo rezidenco postavila coprnica Uršula.

Obstaja pa še ena kulinarična zmanenitost, ki bi morala svoje mesto najti tudi izven meja Cerknice. To so pijani cerkniški štruklji - že tako dobri kvašeni štruklji, ki jih za nameček še namočiš s kuhanim vinom.

Glej, da ne pogledaš pregloboko v štrukelj!

Sestavine ustrezajo za 2 okrogla pekača s premerom 26 cm.

Testo:
1 kg moke, 70 g masla, 2 vrečki suhega kvasa, 3 jajca, 450 ml mleka, 1 ščepec soli in 3 zvrhane žlice sladkorja zmešaj in nato zgneti v testo.
Zgneteno kepo pokrij in pusti, da dobro vzhaja, nato testo še enkrat zgneti in pusti vzhajati, da se njegova prostornina podvoji.

Kuhano vino:
V kozici segrej 2 dl belega vina, 1 dl vode, 2 klinčka in sladkor po okusu.

Nadev:
V posodi zmešaj 400 g albuminske skute, 100 g sladkorja, 3 pesti mletih orehov, 100 ml sladke smetane, 2 rumenjaka, 2 vanilijeva sladkorja in 3 žlice kisle smetane.
Testo razvaljaj do pravokotnika debeline 5 mm.
Razvaljano testo enakomerno premaži z nadevom.
Vse skupaj tesno zavij v dolg zvitek in ga nareži na 4-5 cm debele štruklje.
Oba pekača namasti in vanju zloži štruklje s prerezano stranjo navzgor.
Sklofaj 1 jajce in 2 žlici mleka in s tem premaži vse štruklje.
Pusti jih vzhajati še 20 minut, vmes pa segrej pečico na 180 °C.
Štruklje peci 25-30 minut.
Po še vročih štrukljih prelij kuhano vino.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene