Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Telečja obara z "Vuoseršpoceljni"

Čas priprave: 60 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Telečje pleče, 500 g
  • Korenje Bio Zone, kosov: 1
  • Gomolj zelena, kosov: 1
  • Peteršilj, vejic: 1
  • Nadzemna koleraba, kosov: 1
  • Por, kosov: 1
  • Svinjska mast, jedilnih žlic: 2
  • Moka, 150 g
  • Čebula, jedilnih žlic: 3
  • Česen, strokov: 1
  • Sladka mleta rdeča paprika, čajnih žličk: 1
  • Lovorjevi listi, kosov: 1
  • Jajca, jajc: 1
  • Kisla smetana, 20 % m.m., Mu Cusine, 100 g
  • Morska sol, mlinček, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Belo vino za kuhanje: po okusu
  • Šetraj: po okusu
  • Sladka smetana: po okusu
  • Telečje pleče, 500 g
  • Korenje Bio Zone, kosov: 1
  • Gomolj zelena, kosov: 1
  • Peteršilj, vejic: 1
  • Nadzemna koleraba, kosov: 1
  • Por, kosov: 1
  • Svinjska mast, jedilnih žlic: 2
  • Moka, 150 g
  • Čebula, jedilnih žlic: 3
  • Česen, strokov: 1
  • Sladka mleta rdeča paprika, čajnih žličk: 1
  • Lovorjevi listi, kosov: 1
  • Jajca, jajc: 1
  • Kisla smetana, 20 % m.m., Mu Cusine, 100 g
  • Morska sol, mlinček, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Belo vino za kuhanje: po okusu
  • Šetraj: po okusu
  • Sladka smetana: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Telečje meso narežemo na grižljaj velike koščke. Meso pristavimo v večji lonec, prilijemo vročo vodo ter pristavimo da zavre.
Zelenjavo operemo, jo očistimo in olupimo. Iz ostankov zelenjave takoj pristavimo v drugem loncu jušno osnovo, s katero bomo med kuhanjem zalivali telečjo obaro.

Zelenjavo narežemo. Korenje narežemo na kolobarje. peteršiljevo korenino narežemo na manjše kocke pol cm, kolerabo in gomolj zelene na malo večje kocke, približno 1 cm. Por narežemo na rezance. Nekaj pora pustimo na stran za konec. 

Narezano zelenjavo predevamo v lonec, kjer kuhamo meso. Nekoliko začinimo s soljo in poprom ter dodamo lovorov list.

Zelišča in limonino lupinico drobno nasekljamo.

Pripravimo prežganje. V manjši kozici segrejemo maščobo, primešamo moko ter na hitro prepražimo, da bledo porjavi. Dodamo na drobno nasekljano čebulo ter nasekljan strok česna.

Ko česen zadiši, primešamo še nasekljana zelišča in vse skupaj med mešanjem dodamo obari. Pustimo, da dobro pokuha.

Pripravimo vodne žličnike. Vse sestavine dobro umešano v gladko maso. S pomočjo žlice oblikujemo žličnike velikosti približno 3 cm ter jih zakuhamo v obaro ali posebej skuhamo v vreli osoljeni vodi in jih kuhane proti koncu kuhanja dodamo v obaro.

Obaro kuhamo do mehkega, po potrebi še solimo in popramo ter okisamo z belim vinom. Na koncu dodamo na drobno nasekljan peteršilj ter drobno narezan por in še toplo postrežemo.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene