Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Jabolčno orehova ocvrta pita

Čas priprave: 60 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Moka, 500 g
  • Slovensko surovo maslo, Pomurske mlekarne, 100 g
  • Trajno polnomastno mleko, 3 dcl
  • Vanilin sladkor bourbonska vanilija, Dr. Oetker, 10 g , paketov: 2,00
  • Morska sol, mlinček, Maestro, ščepcov: 1
  • Naravna gazirana mineralna voda, Radenska Classic, Medium, 0,5 l , 1 dcl
  • Pecilni prašek iz vinskega kamna, brez glutena, čajnih žličk: 2
  • Beli sladkor, 50 g
  • Orehova jedrca, 100 g
  • Kakav v prahu, 50 g
  • Jabolka Idared, 150 g
  • Rozine, zlate, 20 g
  • Jedilna čokolada, 100 g
  • Rastlinska sladka krema, Meggle, 1 l , 1 dcl
  • Limonina lupinica: po okusu
  • Olje za cvrtje: po potrebi
  • Mleti cimet, Maestro: po okusu
  • Rum: po okusu
  • Sok jabolko, Sola, pločevinka: po okusu
  • Moka, 500 g
  • Slovensko surovo maslo, Pomurske mlekarne, 100 g
  • Trajno polnomastno mleko, 3 dcl
  • Vanilin sladkor bourbonska vanilija, Dr. Oetker, 10 g , paketov: 2,00
  • Morska sol, mlinček, Maestro, ščepcov: 1
  • Naravna gazirana mineralna voda, Radenska Classic, Medium, 0,5 l , 1 dcl
  • Pecilni prašek iz vinskega kamna, brez glutena, čajnih žličk: 2
  • Beli sladkor, 50 g
  • Orehova jedrca, 100 g
  • Kakav v prahu, 50 g
  • Jabolka Idared, 150 g
  • Rozine, zlate, 20 g
  • Jedilna čokolada, 100 g
  • Rastlinska sladka krema, Meggle, 1 l , 1 dcl
  • Limonina lupinica: po okusu
  • Olje za cvrtje: po potrebi
  • Mleti cimet, Maestro: po okusu
  • Rum: po okusu
  • Sok jabolko, Sola, pločevinka: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Priprava:
Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom v večjo posodo. Maslo zmehčamo. Iz vseh sestavin ugnetemo gladko voljno testo ter ga pokritega z živilsko folijo in pustimo malo počivati.
Medtem pripravimo nadeve. Orehe zmeljemo ter jih prelijemo s segretim mlekom, v katerem smo stopili maslo. Dobro premešamo in pustimo, da malo počiva. Primešamo še čokolado v prahu ter rum.
Jabolka olupimo in grobo naribamo. Sladkor v kozici stopimo na zmernem ognju, ko karamelizira, dodamo naribana jabolka ter prilijemo nekaj jabolčnega soka. Pustimo, da zavre, ter začinimo s cimetom, vanilinom in limonino lupinico. Po potrebi dodamo nekaj limoninega soka. Kuhljamo do mehkega. Del jabolk malo prej vzamemo iz kuhane čežane, primešamo oprane rozine ter ohladimo. Ostalo čežano s pomočjo paličnega mešalnika zmiksamo v gladko omako.
Čokolado nalomimo na manjše kose ter jo nad soparo stopimo. Primešamo sladko smetano ter limonino lupinico, da dobimo gladko omako.
Testo razvaljamo na debelino ½ cm ter ga narežemo na pravokotnike približno 10x15 cm. Polovico pravokotnika nadevamo z orehovim in jabolčnim nadevom. Pustimo pribl. 1 cm roba. Pravokotnik prepognemo čez nadev ter robove tesno stisnemo skupaj. Po potrebi testo rahlo namažemo s stepenim jajcem, da se robovi zlepijo. Tako pripravljene pite ocvremo v vročem olju ter ji še vroče povaljamo v mešanici sladkorja in cimeta.
    
Pito postrežemo z jabolčno in čokoladno omako.

Testo:
500 g moke
75 g masla
1,5 dl mleka
1 vanilin
ščepec soli
1dl Radenske
1 pecilni prašek z vinskim kamnom
limonina lupinica
olje za cvrtje
sladkor in cimet za posip
Orehov nadev:
100 g orehovih jedrc
25 g masla
1 dl mleka
50 g čokolade v prahu
rum za peko po okusu
Jabolčni nadev: 
150 g jabolk
50g sladkorja
cimet v prahu
vanilin sladkor
limonina lupinica in sok
jabolčni sok Sola
20 g rozin
Čokoladna omaka:
100 g jedilne čokolade
1 dl sladke smetane
limonina lupinica

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene