Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Kremna porova juha s čipsom pasje radosti Stroganoff

Čas priprave: 60 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Por, 100 g
  • Krompir, 150 g
  • Goveji file, 200 g
  • Delikatesne kumarice, Natureta, 100 g
  • Vloženi jurčki, 100 g
  • Čebula, 50 g
  • Prosena kaša, Zlato Polje, 100 g
  • Jajca, jajc: 2
  • Moka, 25 g
  • Bučke, kosov: 1
  • Korenje Bio Zone, kosov: 1
  • Ekstra deviško olivno olje, Zvijezda: po okusu
  • Morska sol, mlinček, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Smetana za kuhanje, Meggle, 200 ml : po okusu
  • Sladka smetana: po okusu
  • Slovensko surovo maslo, Pomurske mlekarne: po okusu
  • Belo vino za kuhanje: po okusu
  • Svež timijan: po okusu
  • Por, 100 g
  • Krompir, 150 g
  • Goveji file, 200 g
  • Delikatesne kumarice, Natureta, 100 g
  • Vloženi jurčki, 100 g
  • Čebula, 50 g
  • Prosena kaša, Zlato Polje, 100 g
  • Jajca, jajc: 2
  • Moka, 25 g
  • Bučke, kosov: 1
  • Korenje Bio Zone, kosov: 1
  • Ekstra deviško olivno olje, Zvijezda: po okusu
  • Morska sol, mlinček, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Smetana za kuhanje, Meggle, 200 ml : po okusu
  • Sladka smetana: po okusu
  • Slovensko surovo maslo, Pomurske mlekarne: po okusu
  • Belo vino za kuhanje: po okusu
  • Svež timijan: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Porova juha:
Por očistimo in narežemo na rezance. Krompir olupimo in ga na kocke narezanega prepražimo v loncu, kamor smo dodali nekaj oljčnega olja. Ko je prepražen, dodamo narezan por in malo podušimo. Postopoma dolivamo vročo vodo. Začinimo po okusu. Ko je zelenjava mehka, jo s pomočjo paličnega mešalnika zmiksamo v kremno juho. Pokuhamo do primerne gostote. Na koncu dodamo še malo smetane. 
Pasjo radost narežemo na tanke rezine. Pečemo jih v pečici na 180°C približno 5 minut, da dobimo hrustljavi čips. Čips serviramo poleg juhe.

Stroganoff:
Stejk očistimo morebitnih žil in vezivnega tkiva. Očiščeno meso narežemo na enakomerne trakove. Čebulo očistimo ter jo zrežemo na rezance. Čebulo na vroči ponvi z dodatkom masla prepražimo, dodamo trakove govedine ter popečemo. Ko izhlapi vsa tekočina, prilijemo nekaj belega vina in pustimo, da vino izpari. Začinimo s soljo, poprom in nasekljanimi svežimi zelišči. Dobro premešamo, dodamo na tanke trakove narezane kisle kumarice ter na koščke narezane jurčke. Podušimo, ter prilijemo sladko smetano. Pokuhamo, da dobimo lepo kremasto omako. 
Zraven ponudimo prosene cekine.
Proseno kašo skuhamo v vroči soljeni vodi. Kuhano odcedimo odvečne vode in malo ohladimo. Ohlajeno predevamo v večjo skledo, začinimo, dodamo sveže nasekljana zelišča ter naribano korenje in bučko. Primešamo rumenjake in moko. Na koncu počasi primešamo še trd sneg iz beljakov. Dobljeno maso naložimo na nameščene in pomokane modelčke za peko ter spečemo v vnaprej segreti pečici na 180°C do zlato rumene barve.

Porova juha:
100 g por
150 g krompirja
oljčno olje
sol
poper
sveža zelišča
smetana
50 g pasja radost
Stroganoff:
200 g goveji file
100 g kislih kumaric
100 g vloženih jurčkov
50 g čebule
sol
poper
sladka smetana
maslo
belo vino
zelišča (timijan, drobnjak)
Cekini iz prosene kaše:
100 g prosene kaše
sol
poper
sveža zelišča (drobnjak, majaron)
2 jajci
25 g moke
1 manjša bučka
1 korenje
moka in maslo za modelčke 
V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene