Nazaj Natisni

Goveji file Wellington s korenčkom in krompirjem

Čas priprave: 180 min
Avtor: Peter Kovač
  • Goveja pljučna pečenka, 600 g
  • Česen, 5 g
  • Fino mleta morska sol, 8 g
  • Maslo, 160 g
  • Sončnično olje, 30 g
  • Mladi špinačni listi, 100 g
  • Sveži šampinjoni, 180 g
  • Zamrznjeno listnato testo, 200 g
  • Krompir, 500 g
  • Jajca, rumenjakov: 1
  • Pršut, rezin: 8
  • Korenje mix, 520 g
  • Sladka smetana, 60 g
  • Trajno pol posneto mleko, 145 g
  • Creme fraiche, 30 g
  • Beli sladkor: po okusu
  • Svež timijan: po okusu
  • Sveža krebuljica: po okusu
  • Muškatni oreh: po okusu
  • Goveja pljučna pečenka, 600 g
  • Česen, 5 g
  • Fino mleta morska sol, 8 g
  • Maslo, 160 g
  • Sončnično olje, 30 g
  • Mladi špinačni listi, 100 g
  • Sveži šampinjoni, 180 g
  • Zamrznjeno listnato testo, 200 g
  • Krompir, 500 g
  • Jajca, rumenjakov: 1
  • Pršut, rezin: 8
  • Korenje mix, 520 g
  • Sladka smetana, 60 g
  • Trajno pol posneto mleko, 145 g
  • Creme fraiche, 30 g
  • Beli sladkor: po okusu
  • Svež timijan: po okusu
  • Sveža krebuljica: po okusu
  • Muškatni oreh: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta


Goveji file Wellington je klasika prazničnih kosil ali večerij. V tej imenitni jedi boste pljučno pečenko zavili v špinačo, pršut, popečene šampinjone in listnato testo. Chef Peter je pečenko dopolnil s pirejem iz oranžnega in rumenega korenja. Za ta priljubljen recept se najraje odloči takrat, kadar želi svoji družini pokazati, da jih med svojim delom pogreša.  

Video recept si oglejte na tej povezavi: https://www.msoseska.tv/episode/1442 

SESTAVINE ZA 4 OSEBE: 
600 g sredinski del goveje pljučne pečenke 
5 g česna 
8 g soli 
30 g sončničnega olja
20 g masla 
nekaj timijana 
180 g šampinjonov, nasekljanih na drobno  
100 g špinače, stebla odstranjena
8 rezin pršuta 
200 g listnatega testa 
1 rumenjak, razžvrkljan 
sveža krebuljica in pomladno mikrozelenje za okras. 
KORENČKOV PIRE
280 g oranžnega korenja, olupljenega
60 g masla 
sol in sladkor.
KROMPIRJEVA KREMA
500 g kuhanega krompirja v oblicah
60 g sladke smetane 
145 g mleka 
30 g dvojne smetane ali creme fraiche 
60 g masla, hladnega 
sol in muškatni orešček.
PEČENO KORENJE 
120 g oranžnega korenja, ostrganega in narezanega na palčke, velike 5x1 cm
120 g rumenega korenja, ostrganega in narezanega na palčke, velike 5x1 cm
20 g masla
sol in sladkor.
*Vrednost izdelkov iz košarice za pripravo recepta lahko odstopa od 10 EUR, ker so določene sestavine recepta na voljo za nakup samo v večjih količinah ali pakiranjih, kot jih potrebujete za pripravo recepta.  
V košarico
V košarico
x white logo