Nazaj Natisni

Dimljeni losos s popečenim kruhom, šparglji in jajčkom

Čas priprave: 45 min
Avtor: Peter Kovač
  • Jajca, jajc: 4
  • Bageta, kosov: 2
  • Dimljen losos, 100 g
  • Kisla smetana, 20 % m.m., Mu Cusine, 180 g
  • Trajno pol posneto mleko, 20 ml
  • Jabolčni kis, Zvijezda, jedilnih žlic: 1
  • Beli sladkor, čajnih žličk: 1
  • Maslo, 20 g
  • Zeleni šparglji, kosov: 8
  • Limonin sok, 10 g
  • Morska sol, mlinček, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Jajca, jajc: 4
  • Bageta, kosov: 2
  • Dimljen losos, 100 g
  • Kisla smetana, 20 % m.m., Mu Cusine, 180 g
  • Trajno pol posneto mleko, 20 ml
  • Jabolčni kis, Zvijezda, jedilnih žlic: 1
  • Beli sladkor, čajnih žličk: 1
  • Maslo, 20 g
  • Zeleni šparglji, kosov: 8
  • Limonin sok, 10 g
  • Morska sol, mlinček, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta


Popečen kruh, poširano jajce, šparglji in dimljen losos, vse skupaj pa prelito z omako iz kisle smetane. Hmmm, fina predjed, zajtrk ali malica, ki lahko popestri tudi romantično pojedino. Sendvički z lososom so tudi odlična spremljava na pikniku ob reki ali gozdni jasi, kjer si chef Peter Kovač najraje odpočije od kuharskega živžava. Več o pripravi recepta najdete tukaj. 

Video recept si oglejte na tej povezavi: https://www.msoseska.tv/episode/1446 

SESTAVINE:
4 jajca  
sol 
1 žlica jabolčnega kisa
8 zelenih špargljev, očiščenih  
1 žlička sladkorja
20 g masla
1 žlička limonovega soka
2 bageti, prepolovljeni in prerezani po dolgem
100 g rezin dimljenega lososa. 
OMAKA:
180 g kisle smetane
20 g mleka
10 g limonovega soka
sol in poper
zelišča po izbiri (denimo krebuljica in pehtran). 
*Vrednost izdelkov iz košarice za pripravo recepta lahko odstopa od 10 EUR, ker so določene sestavine recepta na voljo za nakup samo v večjih količinah ali pakiranjih, kot jih potrebujete za pripravo recepta.  
V košarico
V košarico
x white logo