Nazaj Natisni

Tortica z jagodnim in vaniljevim moussem

Čas priprave: 180 min
Avtor: Peter Kovač
  • Jajca, jajc: 8
  • Beli sladkor, 215 g
  • Maslo, 50 g
  • Mandljevi lističi, 50 g
  • Sladka smetana, 200 g
  • Moka, 75 g
  • Jagode v košarici, 400 g
  • Limonin sok, 10 g
  • Želatina v lističih, listov: 5
  • Strok vanilije, strokov: 1
  • Trajno pol posneto mleko, 125 g
  • Jajca, jajc: 8
  • Beli sladkor, 215 g
  • Maslo, 50 g
  • Mandljevi lističi, 50 g
  • Sladka smetana, 200 g
  • Moka, 75 g
  • Jagode v košarici, 400 g
  • Limonin sok, 10 g
  • Želatina v lističih, listov: 5
  • Strok vanilije, strokov: 1
  • Trajno pol posneto mleko, 125 g
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Prefinjena sladica, ki jo boste pojedli z zaprtimi očmi. Chef Peter Kovač jo priporoča za tiste trenutke, ko se želite razvajati, občutiti kraljevske okuse in zajeti življenje z veliko žlico. A vseeno ostati zvesti samim sebi. »Včasih so sladice, ki s svojim videzom požanjejo največ občudovanja, zelo preproste za pripravo. Enako je z ljudmi. Ponosno nosim svoj naziv chef restavracije Maxim, a v sebi ostajam preprost fant iz Doba,« pravi Peter. 

Video recept si oglejte na tej povezavi: https://www.msoseska.tv/episode/1444 

SESTAVINE:
5 jajc, rumenjaki in beljaki ločeni
115 g kristalnega sladkorja
50 g masla, zmehčanega
50 g mandljevih lističev, zmletih
75  g pšenične gladke moke
nekaj maščobe za namastitev pekača, 
100 g svežih jagod za dekoracijo. 
MUS BURBONSKE VANILJE:
3 rumenjaki
45 g kristalnega sladkorja
semena ½ stroka burbonske vanilje 
125 g mleka, vrelega 
2 lista želatine 
125 g sladke smetane, stepene. 
JAGODNI MUS:
300 g svežih jagod 
55 g kristalnega sladkorja 
10 g limonovega soka
3 liste želatine 
75 g sladke smetane, stepene. 
V košarico
V košarico
x white logo