Nazaj Natisni

Zajtrk klub sendvič

Čas priprave: 60 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Jajca, jajc: 5
  • Moka, 140 g
  • Slovensko surovo maslo, Pomurske mlekarne, jedilnih žlic: 2
  • Trajno pol posneto mleko, 1 dcl
  • Pecilni prašek iz vinskega kamna, brez glutena, čajnih žličk: 1
  • Piščančji file, 100 g
  • Korenje Bio Zone, kosov: 1
  • Kamniška gorčica, Natureta, čajnih žličk: 1
  • Pršut, kuhan, rezin: 1
  • Zeleni šparglji, kosov: 4
  • Limonin sok, čajnih žličk: 1
  • Naravna gazirana mineralna voda, Radenska Classic, Medium, 0,5 l : po potrebi
  • Morska sol, mlinček, Maestro: po okusu
  • Olje za cvrtje: po potrebi
  • Mleti orehi: po okusu
  • Sezam: po okusu
  • Lanena semena : po okusu
  • Solata berivka: paket
  • Kitajsko zelje: po okusu
  • Jabolčni kis, Zvijezda: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Ekstra deviško olivno olje, Zvijezda: po okusu
  • Delikatesne kumarice, Natureta: po okusu
  • Sveži drobnjak: po okusu
  • Jajca, jajc: 5
  • Moka, 140 g
  • Slovensko surovo maslo, Pomurske mlekarne, jedilnih žlic: 2
  • Trajno pol posneto mleko, 1 dcl
  • Pecilni prašek iz vinskega kamna, brez glutena, čajnih žličk: 1
  • Piščančji file, 100 g
  • Korenje Bio Zone, kosov: 1
  • Kamniška gorčica, Natureta, čajnih žličk: 1
  • Pršut, kuhan, rezin: 1
  • Zeleni šparglji, kosov: 4
  • Limonin sok, čajnih žličk: 1
  • Naravna gazirana mineralna voda, Radenska Classic, Medium, 0,5 l : po potrebi
  • Morska sol, mlinček, Maestro: po okusu
  • Olje za cvrtje: po potrebi
  • Mleti orehi: po okusu
  • Sezam: po okusu
  • Lanena semena : po okusu
  • Solata berivka: paket
  • Kitajsko zelje: po okusu
  • Jabolčni kis, Zvijezda: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Ekstra deviško olivno olje, Zvijezda: po okusu
  • Delikatesne kumarice, Natureta: po okusu
  • Sveži drobnjak: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Najprej pripravimo palačinke. Jajca in stopljeno maslo stepemo, solimo ter primešamo mleko in moko, ki smo ji primešali pecilni prašek z vinskim kamnom. Zmešamo v gosto zmes, pazimo da ne bo grudic. Počasi prilijemo Radensko do želene gostote. Pripravljeno zmes predevamo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, ter spečemo v ogreti pečici na 180°C približno 10-15min. Pečene palačinke malo ohladimo ter jih s pomočjo okroglih modelov izrežemo v kroge. V enega zarežemo še manjši krog.
Medtem pripravimo meso. Piščančje meso narežemo na tanjše zrezke ter jih začinimo. Začinjene zrezke povaljamo v moki, jih dobro otresemo ter jih položimo v stepeno jajce. Z vilico vzamemo zrezek iz jajca, odcedimo odvečno jajce ter jih povaljamo še v mešanici mletih orehov, sezama in lanenih semen. Tako pripravljene zrezke ocvremo v vročem olju, da lepo zlato porumenijo, ter jih pečene položimo na krožnik, obložen s kuhinjsko papirnato brisačko, ter odstavimo na toplo.
Pripravimo solatko. Zeleno solato in kitajsko zelje narežemo na tanke rezance. Korenje očistimo in ga naribamo. V skledi zmešamo solatni preliv iz kisa in gorčice, začinimo po okusu. Primešamo še žlico tatarske omake, ki smo jo pripravili posebej.
Šparglje očistimo, olupimo morebitne olesenele dele ter jih v rahlo okisani osoljeni vodi na hitro skuhamo. Pazimo, da ostanejo čvrsti. Odcejene šparglje začinimo z mletim poprom in jih ovijemo v tanjše rezine kuhanega pršuta, nato jih na vroči, z maslom rahlo namaščeni ponvi, na hitro popečemo.
Pripravimo tatarsko omako. V posodi paličnega mešalnika zmiksamo rumenjake s soljo, poprom ter limoninim sokom (ali kisom od kumaric). Ko se nam lepo zapeni, počasi dolivamo olivno olje. Ko dobimo dovolj čvrsto majonezo, dodamo še na grobo narezane kisle kumarice in sveža zelišča ter zmiksamo v homogeno omako.
Na vroči ponvi s pomočjo okroglega modelčka (enaka dimenzija kot za palačinke) spečemo jajce na oko, ga začinimo ter med peko potresemo še z na tanke rezance narezanim kuhanim pršutom. Pazimo, da se rumenjak ne prepeče. 
Vse pripravljene sestavine razen špargljev zložimo v sendvič. Najprej palačinka, nato ocvrti zrezek, ameriška solata ter jajce na oko. Na vrh položimo palačinko z luknjo. Zraven priložimo še pečene šparglje in tatarsko omako.

Ameriške palačinke: 
2 jajci
140 g moke
2 žlici stopljenega masla
1 dl mleka
Radenska po potrebi
žlička pecilnega praška z vinskim kamnom
sol, svež majaron
Ocvrti piščančji zrezki: 
100 g piščančjih prsi
sol, poper, mleti suhi česen, kari
1 jajce, moka za paniranje
mleti orehi, sezam in lanena semena
olje za cvrtje
Ameriška solatka: 
zelena solata
korenje
kitajsko zelje
jabolčni kis, sol, poper, žlička gorčice, žlička tatarske omake (spodaj)
Jajce na oko s pršutom:
1 jajce
rezina kuhanega pršuta
sol, poper
Pečeni šparglji:
4-5 zelenih špargljev
sol, poper, vinski kis, nekoliko masla
rezina kuhanega pršuta
Tatarska omaka:
1-2 rumenjaka
žlička limoninega soka ali kisa kumaric
sol, poper po okusu
olivno olje po potrebi
kisle kumarice, sveža zelišča po okusu (drobnjak, koprc)
                    
V košarico
V košarico
x white logo