Nazaj Natisni

Piščančji suši

Čas priprave: 60 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Riž Arborio, Zlato Polje, 300 g
  • Jabolčni kis, Zvijezda, jedilnih žlic: 2
  • Piščančji file, 150 g
  • Korenje Bio Zone, 100 g
  • Sir gorgonzola, 100 g
  • Navadni tekoči jogurt, 1 dcl
  • Jajca, jajc: 2
  • Narezek pečen pršut, Kras, 50 g
  • Grah, 50 g
  • Morska sol, mlinček, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Mehka solata: list
  • Rdeči radič: list
  • Ekstra deviško olivno olje, Zvijezda: po okusu
  • Delikatesni hren: čajna žlička
  • Kitajsko zelje: po okusu
  • Riž Arborio, Zlato Polje, 300 g
  • Jabolčni kis, Zvijezda, jedilnih žlic: 2
  • Piščančji file, 150 g
  • Korenje Bio Zone, 100 g
  • Sir gorgonzola, 100 g
  • Navadni tekoči jogurt, 1 dcl
  • Jajca, jajc: 2
  • Narezek pečen pršut, Kras, 50 g
  • Grah, 50 g
  • Morska sol, mlinček, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Mehka solata: list
  • Rdeči radič: list
  • Ekstra deviško olivno olje, Zvijezda: po okusu
  • Delikatesni hren: čajna žlička
  • Kitajsko zelje: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Riž skuhamo v osoljeni vodi. Kuhanega ohladimo ter dobro odcedimo. Riž pretresemo v skledo ter primešamo jabolčni kis. Dobro premešamo in odstavimo, da malo počiva. 
Medtem pripravimo nadev. Piščančje meso enakomerno zrežemo na približno 1cm debele trakce. Začinimo po okusu. Korenje narežemo na tanjše trakove. Oboje enakomerno spečemo na vroči ponvi in odstavimo.
Gorgonzolo skozi sito pretlačimo ter primešamo nekaj jogurta in nasekljana sveža zelišča ter začinimo po okusu. Jajca stepemo, začinimo ter iz njih na vroči ponvi spečemo omleto.
Grah skuhamo v vroči osoljeni vodi. Dobro odcedimo in ohladimo. S pomočjo paličnega mešalnika ga zmiksamo v pire, med mešanjem dodamo hren, začinimo ter počasi prilijemo oljčno olje, da dobimo gladko kremo.
Delovno površino obložimo s folijo. Nanjo na tanko potresemo kuhan riž, da dobimo enakomeren pravokotnik. Nanj položimo rezine pršuta in pečeno jajčno omleto. Pazimo, da riž obložimo do ¾ površine, nato naložimo tanjše liste zelene solate in radiča, na grobo namažemo z gorgonzolnim namazom ter zložimo nanj še piščančje meso in korenje. S pomočjo kuhinjske folije vse skupaj tesno zavijemo in oblikujemo v rulado.  Pazimo, da je rulada res tesno ovita, sicer nam bo med rezanjem razpadala. Rulado odvijemo ter jo z ostrim nožem narežemo na približno 2 cm široke rezine. Rezine serviramo na tankih trakcih narezanega kitajskega zelja, ki mu primešamo naribano korenje in ga rahlo pikantno začinimo. 
Rezine rulade obložimo z grahovo omako. Zraven postrežemo še začinjeno na tanko narezano kitajsko zelje z naribanim korenjem.

V košarico
V košarico
x white logo