Nazaj Natisni

Piščančji kari z ocvrtimi riževimi bombicami

Čas priprave: 60 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Srednjezrnati brušen riž Sant' Andrea, Zlato Polje, 200 g
  • Grah, Natureta, 450 g, zamrznjeno , 150 g
  • Sir gorgonzola, 50 g
  • Jajca, jajc: 1
  • Piščančji file, 200 g
  • Čebula, 100 g
  • Korenje Bio Zone, 50 g
  • Belo vino, 1 dcl
  • Sladka smetana, 1 dcl
  • Morska sol, mlinček, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Instant polenta, Zlato Polje: po potrebi
  • Olje za cvrtje: po potrebi
  • Curry, Maestro: po okusu
  • Grobo mleti česen, Maestro: po okusu
  • Mehka solata: kos
  • Srednjezrnati brušen riž Sant' Andrea, Zlato Polje, 200 g
  • Grah, Natureta, 450 g, zamrznjeno , 150 g
  • Sir gorgonzola, 50 g
  • Jajca, jajc: 1
  • Piščančji file, 200 g
  • Čebula, 100 g
  • Korenje Bio Zone, 50 g
  • Belo vino, 1 dcl
  • Sladka smetana, 1 dcl
  • Morska sol, mlinček, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Instant polenta, Zlato Polje: po potrebi
  • Olje za cvrtje: po potrebi
  • Curry, Maestro: po okusu
  • Grobo mleti česen, Maestro: po okusu
  • Mehka solata: kos
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Riž skuhamo skupaj z grahom v osoljeni vodi. Kuhano odcedimo in nekoliko ohladimo. V skledo nadrobimo gorgonzolo, dodamo odcejen riž z grahom, začinimo po okusu ter primešamo jajce in nekaj polente. Premešamo, da dobimo gosto maso. Oblikujemo jo v kroglice, vanje vstavimo kocko gorgonzole in povaljamo v polenti. Oblikovane kroglice ocvremo v globokem olju do zlatorumene barve.

Medtem pripravimo kari. 
Piščančje meso narežemo na enakomerne kocke. Čebulo olupimo, narežemo na trakce ter jih prepražimo na vroči ponvi. Dodamo narezano piščančje meso, prepražimo in dodamo še grah in narezano korenje. Dobro premešamo ter začinimo. Prilijemo nekaj belega vina, pustimo, da izhlapi, ter še nekoliko pražimo. Po potrebi prilijemo nekaj vode. Ko je meso pripravljeno, prilijemo smetano ter še nekoliko pokuhamo, da se omaka zgosti. 
Kari postrežemo z ocvrtimi riževimi bombicami in na trakce narezano začinjeno zeleno solato.

V košarico
V košarico
x white logo