Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Piščančji kari z ocvrtimi riževimi bombicami

Čas priprave: 60 min
Avtor: Mali Šef Slovenije
  • Srednjezrnati brušen riž Sant' Andrea, Zlato Polje, 200 g
  • Grah, Natureta, 450 g, zamrznjeno , 150 g
  • Sir gorgonzola, 50 g
  • Jajca, jajc: 1
  • Piščančji file, 200 g
  • Čebula, 100 g
  • Korenje Bio Zone, 50 g
  • Belo vino, 1 dcl
  • Sladka smetana, 1 dcl
  • Morska sol, mlinček, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Instant polenta, Zlato Polje: po potrebi
  • Olje za cvrtje: po potrebi
  • Curry, Maestro: po okusu
  • Grobo mleti česen, Maestro: po okusu
  • Mehka solata: kos
  • Srednjezrnati brušen riž Sant' Andrea, Zlato Polje, 200 g
  • Grah, Natureta, 450 g, zamrznjeno , 150 g
  • Sir gorgonzola, 50 g
  • Jajca, jajc: 1
  • Piščančji file, 200 g
  • Čebula, 100 g
  • Korenje Bio Zone, 50 g
  • Belo vino, 1 dcl
  • Sladka smetana, 1 dcl
  • Morska sol, mlinček, Maestro: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Instant polenta, Zlato Polje: po potrebi
  • Olje za cvrtje: po potrebi
  • Curry, Maestro: po okusu
  • Grobo mleti česen, Maestro: po okusu
  • Mehka solata: kos
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Riž skuhamo skupaj z grahom v osoljeni vodi. Kuhano odcedimo in nekoliko ohladimo. V skledo nadrobimo gorgonzolo, dodamo odcejen riž z grahom, začinimo po okusu ter primešamo jajce in nekaj polente. Premešamo, da dobimo gosto maso. Oblikujemo jo v kroglice, vanje vstavimo kocko gorgonzole in povaljamo v polenti. Oblikovane kroglice ocvremo v globokem olju do zlatorumene barve.

Medtem pripravimo kari. 
Piščančje meso narežemo na enakomerne kocke. Čebulo olupimo, narežemo na trakce ter jih prepražimo na vroči ponvi. Dodamo narezano piščančje meso, prepražimo in dodamo še grah in narezano korenje. Dobro premešamo ter začinimo. Prilijemo nekaj belega vina, pustimo, da izhlapi, ter še nekoliko pražimo. Po potrebi prilijemo nekaj vode. Ko je meso pripravljeno, prilijemo smetano ter še nekoliko pokuhamo, da se omaka zgosti. 
Kari postrežemo z ocvrtimi riževimi bombicami in na trakce narezano začinjeno zeleno solato.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene