Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Skutini cmoki v čežani

Čas priprave: 60 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Pšenični zdrob, Kozjanski mlin, 200 g
  • Bio bela pirina moka, Durnik, jedilnih žlic: 2
  • Skuta BIO, 35 %, 500 g , 500 g
  • Bio jajca M, Durnik, jajc: 2
  • Beli sladkor, 60 g
  • Temna čokolada, Lucifer, 50 g
  • Fino mleta morska sol, ščepcov: 1
  • Jabolka Idared, 500 g
  • Jabolčni sok, RID, 200 ml
  • Krušne drobtine, jedilnih žlic: 4
  • Hladno stiskano sončnično olje, 50 ml
  • Papirnate serviete Paloma Style Colour: kos
  • Pšenični zdrob, Kozjanski mlin, 200 g
  • Bio bela pirina moka, Durnik, jedilnih žlic: 2
  • Skuta BIO, 35 %, 500 g , 500 g
  • Bio jajca M, Durnik, jajc: 2
  • Beli sladkor, 60 g
  • Temna čokolada, Lucifer, 50 g
  • Fino mleta morska sol, ščepcov: 1
  • Jabolka Idared, 500 g
  • Jabolčni sok, RID, 200 ml
  • Krušne drobtine, jedilnih žlic: 4
  • Hladno stiskano sončnično olje, 50 ml
  • Papirnate serviete Paloma Style Colour: kos
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Koroška in Savinjska dolina sta znani po mečkanju sadja v čežane in ravno toliko po združevanju te čežane z različnimi prilogami iz testa.

Skutine cmoke iz pšeničnega zdroba tradicionalno postrežemo z jabolčno ali hruškovo čežano, midva pa sva v njihovo sredino skrila še manjši zaklad v obliki temne čokolade.

Čežana:
Jabolka olupi, jim odstrani peščišča in jih nareži na manjše kocke.
Jabolčne koščke stresi v kozico in jih zalij z jabolčnim sokom.
Kuhaj jih, dokler se povsem ne zmehčajo, nato jih spasiraj s paličnim mešalnikom.

Cmoki:
V večji skledi zmešaj skuto, jajca in jogurt.
Vsuj zdrob in moko ter sladkor in sol.
Vse skupaj temeljito premešaj, dobljeno zmes pa pusti počivati 30 minut.
Pograbi za žlico zmesi, v sredino postavi košček čokolade, nato pa vse skupaj neprodušno zapri v cmok. Lahko pa polnilo iz čokolade opustiš in preprosto oblikuješ okrogel cmok. V tem primeru čokolado na koncu naribaš čez postrežene cmoke.
Večji pisker vode rahlo posoli in jo segrej do vretja.
Cmoke čmokni v krop, kjer naj se kuhajo, dokler ne priplavajo na površje.

Drobtine:
Srednjo ponev postavi nad ogenj in vanjo vlij olje in stresi drobtine.
Drobtine praži, da zlato porumenijo.
Cmoke stresi v ponev in jih potresaj in valjaj, da se oblečejo v njih.

Postrežba:
Na krožnik natoči manjšo lužo čežane, nanjo pa postavi v drobtine odete štrukeljce.
Po vrhu naribaj temno čokolado.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene